Domov

Šport

27 marca 2019 Šport


V drugi etapi 99. mednarodne kolesarske dirke po Kataloniji je na 167 km dolgi progi zmagal Avstralec  Micheal Matthews ,ki je za progo porabil štiri ure 9 minut in 34 sekund. V času zmagovalca je prikolesaril v cilj tudi Prekmurec Simon Špilak, ki tekmuje za rusko Katjušo a se je uvrstil na 42. mesto. Po dveh etapah je Simon Špilak, kot najboljši slovenski kolesar,  na 55. mestu, danes pa imajo kolesarji v Kataloniji na programu  zelo zahtevno 179 km dolgo etapo.

Slovenska nogometna reprezentanca U – 17 v Nemčiji ni uspela v elitnem delu kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu. Reprezentanca Nemčije je v Hustenhőheju bila boljša od Slovenije z 1:0.  Za slovensko izbrano vrsto je pod taktirko selektorja Aleksanda Radosavljevića igral celo tekmo tudi Žiga Laci iz Turnišča, član soboške Mure. Na turnirju je zmagala Islandija s 7.točkami, Slovenija je bila z eno točko na koncu četrta.

V zadnjem kolu ženske košarkarske ekstra lige so igralke Pomurja  iz Murske Sobote v Novem mestu po podaljšku premagala vodilno ekipo Krke z rezultatom 71:68, kar je bil prvi poraz vodilne ekipe. Za Pomurje so zadele največ točk: Simona Kuzma 18, Mia Žekš 17, Kiara Marinič 13 in Bruna Čeh 8 točk; pri ekipi Krke  se je odlikovala Uma Bobić z 20.točkami. Soboške košarkarice so se z drugim mestom  že uvrstile na sklepni turnir najboljše četverice, za kar pa kraj in datum še nista znana.

Na 4. pokalnem turnirju v modernih tekmovalnih plesih hip hopu in breakdancu so v Litiji nastopali tudi številni člani Plesnega kluba Zeko iz Murske Sobote. Najbolje se je odrezal med člani v breakdancu Filip Kovačič, ki je bil drugi  v svoji kategoriji. Na tretje mesto se je uvrstil mala članska  skupina Plesnega kluba Zeko Mob ties v hip hopu . Četrti je bil Gal Vrbnjak med mladinci, peta  mesta  pa so  osvojili v break dancu Rok Mihalič med mladinci, Eliias Ljubec med člani in Tadej Karas v skupini otroci.

S spomladanskim delom tekmovanja so začeli  tudi igralci malega nogometa v drugi puconski ligi, kjer so bili v 14.kolu doseženi naslednji rezultati: Sebeborci – Moščanci 1:0, Dankovci – Legende Lemerje 3:6, Otovci – Kuštanovci  2:5, Kovačevci – Bodonci 5:2, Skakovci – Prosečka vas 3:7, Beznovci – Poznanovci 2:2 in Radovci – Lemerje 3:1. Na lestvici kljub porazu vodijo Moščanci s 33.točkami pred Radovci in Sebeborci, ki imata po 28 točk.