V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

28 marca 2019 Šport


Pikado zveza Slovenije bo družno s Pikado klubom Top Gun Grlava   od danes do nedelje na 30 igralnih avtomatih v  Zdravilišču Radenci pripravila 18. državno prvenstvo v elektronskem pikadu, ki bo že šestič  v Radencih.   Za tekmovanje je prijavljenih okrog 800 igralcev pikada , ki bodo tekmovali v posamični konkurenci, v dvojicah in v moštveno v moški in ženski konkurenci.   Danes ob 18.uri bodo začeli igralci pikada z ogrevalno tekmo cricket, jutri ob 10. bo slovesna otvoritev na kateri pričakujejo  v goste tudi predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije – združena športnih zvez Bogdana Gabrovca.  Tekmovanje v Radencih bo trajalo do nedelje.

V Kopru je bilo državno prvenstvo v skokih na prožni ponjavi za  učence in učenke osnovnih šol.  Izjemen uspeh je z osvojitvijo drugega meta in naslovom državnih podprvakinj,  dosegla  ekipa starejših deklic Osnovne šole III Murska Sobota v postavi: Katarina Kovačec, Iva Cirkvenčič, Klara Győrek, Doroteja Pernat in Melani Seratin  pod vodstvom mentorice Polonce Horvat.  Mlajši dečki v postavi: Lan Šalamun, Lan Dominko, Keanu Švenda, Val Hajdenkumer in Erik Gomboc so  zasedli peto mesto.

Mlada slovenska ženska nogometna reprezentanca  kategorije U – 17 je  v San Giulianu v Italiji v zadnji tekmi elitnega dela kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu premagala Islandijo z 1:0. Edini zadetek je dosegel Manca Suhoveršnik iz Radomelj, v reprezentanci pa so bile tudi igralke Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci: Luana Zajmi kot kapetanka ter igralke: Albina Čizmazija , Nina Kajzba in Lili Sofija Balažic. Prvo mesto v skupini in napredovanje  je osvojila Danska s 7.točkami, Slovenija  je bila druga  s 4.točkami tretja  Islandija s 3.točkami.

V Assnu na Nizozemskem  je  sodelovala na kvalifikacijskem nogometnem turnirju za nastop na evropskem prvenstvu slovenska reprezentanca U – 19 in v zadnji tekmi premagala Wales s 3:0. Za Slovenijo je igral celo tekmo tudi Žan Kolmanič iz Veržeja, član Maribora. Prvo mesto in napredovanje si je priigrala Španija s 7.točkami, druga je bila Nizozemska s šestimi in tretja  Slovenija  s 4.točkami.

V Murski Soboti je bilo prvo občinsko prvenstvo Mestne občine Murska Sobota v igri dvojic v namiznem tenisu. Zmagala je dvojica: Ivan Trplan – Luka Šantavec pred dvojico: Luka Žagar – Zlatko Veselinović  in na tretje mesto  se je uvrstila dvojica: Matic Benko – Luka Petković. Soboški namiznoteniški klub načrtuje še občinsko prvenstvo za veterane v dveh starostnih kategorijah od 40 do 60 let in za igralce stare nad 60 let.

V prvem spomladanskem kolu pomurske lige v malem nogometu na asfaltnih igriščih so igrali takole: Lipovci – Bar Atlantis Križevci 2:3, Lordi Ivanjkovci – Mura Krog 7:3, Krime Mala  Nedelja – Beltinci 3:2 ekipa Panonske iz Murske Sobote  je bila prosta, ker  se je ekipa Bangladeša iz Murske Sobote odpovedala  nadaljnjemu tekmovanju.