Domov

Šport

29 marca 2019 Šport


V Zdravilišču Radenci je bila dopoldne slovesna otvoritev 18. državnega prvenstva v elektronskem pikadu. Udeležence je pozdravil   predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije – združenja športnih zvez Bogdan Gabrovec.  Letos je udeležba tekmovalcev  na prvenstvu rekordna saj je za tekme v treh dneh prijavljenih okrog 800 tekmovalcev, ki  bodo merili svojo natančnost metov na 30 igralnih avtomatih.  Tekmovanje v Radencih poteka v moški in ženski konkurenci posamično ter v dvojicah in moštveno. Tekmovali bodo tudi mladinci saj je ta športna panoga tudi med mladimi vse bolj priljubljena.

Nogometna šola  Mure  iz Murske Sobote  se bo v letošnjem letu  vse do konca sezone  priključila  k   praznovanju 100 obletnice pridružitve Prekmurja k Sloveniji za kar poteka v prekmurski pokrajini vrsta aktivnosti. Nogometaši Mure bodo vse uradne tekme do konca sezone 208/2019 igrali v športni opremi na kateri bo odtisnjen uradni logotip zaznamovanja  pomembne obletnice za Prekmurce. Pred nogometaši Mure je zelo naporno obdobje tekmovanj saj bo Mura v 35. dneh igrala kar 10 tekem. Prva bo v nedeljo ob 17.uri v Murski Soboti  proti Aluminiju iz Kidričevega  nato pa 3. aprila v gosteh že proti Mariboru prvo polfinalno pokalno nogometno tekmo.

Na strelskem tekmovanju z vojaško puško M 59 na strelišču v Mačkovcih je med 117 strelci zmagal Andrej Kosednar iz Satahovec z 84, krogi, drugi je bil Marjan Gujt  in tretji Robi Ivančič oba iz Strelskega društva Jezero iz Dobrovnika, ki sta zadela po  83 krogov. Moštveno je med 39. ekipami zmagalo Strelsko društvo Črenšovci z 226.krogi, drugo je bilo Jezero iz Dobrovnika tretja je bila ekipa M – 48/1 iz Murske Sobote s 199.krogi in na četrto mesto se je uvrstilo Športno strelsko društvo Murska Sobota s 195.krogi.

V 13. kolu  prve slovenske košarkarske lige za članice je Cinkarna Celje v gosteh premagal Domžale iz Rakičana z visokim rezultatom 109:37. Za Celjanke je igrala 10 minut tudi Blaž Čeh iz Rakičana nekdanja igralka Pomurja in dosegla štiri točke.

V medobčinski pikado ligi  Goričko so še pred začetkom državnega prvenstva  končali tekmovanje v ligaškem delu tekmovanja in na sklepnem turnirju, ki so ga pripravili  v Radovcih. V ligaškem delu tekmovanja in na sklepnem turnirju je zmagal Pikado kluba Slavček iz Gornjih Slaveč, na sklepnem turnirju je bil drugi Pikado klub Raj od Grada  in tretji Pikado kluba Friend’s team od Svetega Jurija.

Avto moto društvo Štefan Kovač iz Murske Sobote bo v nedeljo ob 10. na 1380 metrov dolgi progi  na dirkališču v Mačkovcih pripravilo prvo letošnjo  motokros dirko za pokalno in rekreativno prvenstvo Slovenije. Skupno bo  v Mačkovcih sodelovalo v nedeljo okrog 100 tekmovalcev v sedmih kategorijah. Med gledalci bo v ospredju zanimanja Anej Ilič iz Melov, ki lani v kategoriji do 85 ccm zasedel drugo mesto letos pa bo tekmoval v kategoriji MX 125. Ob Iliču bosta  gledalce v Mačkovcih  navduševala  tudi Niko Topolovec  v kategoriji MX open in Aleš Gutmacher v kategoriji MX 2.