V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport

30 marca 2019 Šport


Na  18. državnem prvenstvu v elektronskem pikadu, ki že od četrtka poteka v Zdravilišču Radenci in na njem sodeluje okrog 800 igralcev   so že znani posamični  državni prvaki za leto 2019. Med člani  je postal prvič državni prvak Aleš Zadravec doma iz Tešanovec član Pikado kluba Top Gun Kiraly iz Grlave, v dvojicah sta zmagala Damjan Pilinger   in  Sebastjan Zadravec iz Pikado kluba  Vila Monde s Ptuja, dvojica Aleš Zadravec – Ludvik Kiraly se je uvrstila na peto mesto. V cricketu je  zmagal Jan Grošelj iz Velenja, od 9. do 12. mesta so se uvrstili: Ludvik Kiraly, Leon Mertük in Aleš Zadravec vsi iz Pikado kluba Top Gun Grlava.  Med članicami  je  osvojila naslov državne prvakinje Blanka Guštin iz Pikado kluba Rovna team iz Sežane pred Urško Drvarič Grah  iz Pikado kluba Top Gun Teleing Grlava. V dvojicah sta postali državni prvakinji: Mojca Mužič in Monika Kolbl iz Top Gun Teleinga, peta je bila dvojica: Nataša Kranjc iz Pinocchia Ivanjkovci in Urška Drvarič Grah iz Top Gun Teleinga. V cricketu je  zmagala Mojca Mužič  iz Top Gun Teleinga od 5. do  6. mesta sta se uvrstili: Nataša Kranjc  in Urška Drvarič Grah.  Državno prvenstvo  v elektronskem pikadu v Radencih bo končano jutri.

V 5.kolu zelene skupine prve slovenske odbojkarske lige za članice  je sinoči v Puconcih  v prekmursko prleškem derbiju ekipa Roto Keme  brez poškodovane reprezentantke Veronike Mikl,  premagala Ljutomerčanke s 3:2. Za Roto Kemo so največ točk k zmagi prispevale: Iva Škraban 23, Dona Vinkovič 12, Ana Vilfan in Adela Pintarič po 10, Diana Oletič  8  in Kristina Kerbler  5 točk. Za Ljutomer so na tekmi zadele največ točk: Barbara Petek 12 Kaja Makoter 11, Sara Kutnjak  8 ter Nataša Anželj  in  Valentina Kosi po 7  ter  Lisa Rosić 4 točke. 

V  26.  kolu prve hrvaške nogometne lige  sta pred 1750 gledalci  Osijek in Gorica igrala 2:2. Za Osijek je celo tekmo igral Erik Janža iz Puževec in bil podajalec pri obeh zadetkih Osijeka. Po tekmi je s trenerskega mesta odstopil  Zoran Zekić, ki je bil trener v Osijeku tri leta in pol, žal  pa Osijek že pet tekem zapored ostal   brez zmage.

V 27. kolu poljske ekstra nogometne lige je pred 4.000 gledalci  ekipa Zaglebie v  gosteh premagala Wislo Plock z 1:0. Za Zaglebie je do 88.minute igral tudi slovenski reprezentant  Damjan Bohar iz Mačkovec. Na lestvici se je s to zmago ekipa Zaglebie povzpela na 6. mesto in ima 40 točk.

Na 23. mednarodnem  tekmovanja slepih in slabovidnih  v steznem kegljanju so v Pivki  med tekmovalci  iz Hrvaške in Slovenije izjemen  uspeh dosegli člani Medobčinskega društva slepih in slabovidnih iz Murske Sobote.  V absolutni konkurenci je v ženski konkurenci v kategoriji vida B l zmagala Silva Mlinarič z 810 podrtimi keglji, druga je bila v kategoriji vida B 4 Jelka Orban obe iz soboške društva s 756. podrtimi keglji. V absolutni moški konkurenci je zmagal Anton Topolnik v kategorijo vida B 2  iz Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota, ki je podrl 750 kegljev.

Na državnem prvenstvu v judu  za osnovne in srednje šole je v Velenju sodelovalo  kar 189 mladih judoistov. Med srednješolci je med mladinci postal državni podprvak David Žido iz Srednje zdravstvene šole Murska Sobota. Med osnovnošolci sta  med mlajšimi kadeti postala državna prvaka Niko Kuzma iz Osnovne šole Veržej in Nejc Škrget iz Osnovne šole Ivana Cankarja iz Ljutomera.  Drugo mesto je osvojil  Jan Špilak iz Bakovec tretja mesta  so si priborili: Tim Filipič iz Ljutomera, Rok Škrbenta iz Stročje vasi ter  Maj Mlinarič in Samo Jaklin iz Velike Polane.  Med mlajšimi kadetinjami sta postali državnimi prvakinji Leila Mazouzi iz Bakovec in Maša Slavinec iz Križevec pri Ljutomeru, drugi mesti sta osvojili: Sara Vrbančič iz Ljutomera in Asja Benkič od Svetega Jurija v Prekmurju tretji  sta bili na državnem prvenstvu Urša Rižnar iz Stročje vasi in Kaja Baler iz Beltinec.