Domov

Šport

31 marca 2019 Šport


Prvi dan 28. državnega prvenstva v strelstvu so v Mengšu nastopili mladi strelci, ki so dosegli kar 6 državnih rekordov.  Med najboljšimi slovenskimi  mladimi strelci  je s standardno zračno puško med kadeti moštveno osvojila naslov državnih prvakov ekipa Športno strelskega društva Murska Sobota v postavi: Jure Sočič,  Patrik Farkaš in Blaž Makari, posamično je bil Jure Sočič drugi in Patrik Farkaš tretji. Med kadetinjami so bile članice Strelskega društva Jezero iz Dobrovnika tretje.  S serijsko zračno puško so v kategoriji cicibanov bile strelke Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča tretje, med mlajšimi pionirkami  so bili Črenšovci drugi,  tretje pa so bile moštveno  tekmovalke Strelskega društva Kolomana Flisarja s Tišine.

Na mednarodnem tekmovanju v judu za pokal Bežigrada so med 423 tekmovalci iz 51 klubov bili uspešni  mladi pomurski judoisti, ki so zasedli pet prvih mest.  Med mlajšimi kadeti je zmagal  Rok Škrbenta , med mlajšimi kadetinjami je zmagala Sara Vrbančič oba iz ljutomerskega Partizana in Kaja Baler iz Beltinec. Med starejšimi deklicami je bila zmagovalka v svoji kategoriji Leila Mazouzi iz Beltinec in med mlajšimi deklicami je zasedla prvo mesto Sara Sep iz Kluba borilnih veščin Lendava.

V 3.kolu zelene skupine  prve slovenske odbojkarske lige za člane je v Murski Soboti Panvita Pomgrad  premagala Šoštanj Topolšico s 3:0. Za soboške odbojkarje so največ točk k zmagi prispevali: Zlatko Pulko 22, Jakob Rojnik 10 in Gorazd Flisar  9 točk. Pri gostih so se odlikovali z 11 točkami: Gregor Javornik, Denis Robida in Zoran Pavič. 

V prvi slovenski odbojkarski ligi za članice v zeleni skupini so v prekmursko prleškem derbiju že v petek  v Puconcih igralke Roto Keme premagale Ljutomerčanke s 3:2.

V 2. slovenski odbojkarski ligi, vzhod za članice je Sip Šempeter premagal Soboto s 3:1. Za Soboto so največ točk zadele: Anja Kolmanič 15, Katja Saje 13, Ana Kolmanič 12 in Pia Puklavec 7 točk.

V 3. slovenski odbojkarski ligi, vzhod za članice  je  II. ekipa Prevalj v Lendavi premagala Muranio s 3:2.

V moški konkurenci 3. slovenske odbojkarske lige ,vzhod so vodilni  Radenci premagali  II. ekipo Maribora s 3:0. Za Radence so največ točk  k zmagi prispevali: Blaž Ajlec 12, Nik Škrjanec 11, Primož Horvat 9 in Jaka Banič 7 točk.  Odbojkarji TAB Mežice so že med tednom premagali II. ekipo Panvite Pomgrada s 3:0.

V 18., zadnjem,  kolu prve slovenske  namiznoteniške lige je v Puconcih ženska ekipa Keme  premagala Vesno iz Zaloga s 5:3.  Za Kemo je trikrat zmagala Ana Kovačec ter po enkrat Nuša Vogrinčič in Staša Matis.  Po ligaškem delu  so dekleta Kema na četrtem mestu in so se uvrstila v končnico tekmovanja med štiri najboljše ekipe  v državi.

Moška ekipa Keme je  v Puconcih  v zadnjem kolu prve slovenske namiznoteniške lige premagala II. ekipo Mengša s 5:0. Za Kemo sta po dvakrat zmagala Luka Norčič in Damjan Zelko eno zmago  je k uspehu ekipe dodal tudi Tomaž Pelcar.  Tudi moška ekipa Keme se je v ligaškem delu tekmovanja uvrstila na četrto mesto in bo sodelovala v končnici tekmovanja za naslov državnega prvaka.

V 3. slovenski namiznoteniški ligi je II. ekipa Keme v gosteh premagala Cirkovce s 5:4 ter se utrdila na drugem mestu. Za Kemo sta po dvakrat zmagala Jure in Rok Smodiš ter enkrat Jan Lipič.

V Novi Gorici je bil zadnji  7. namiznoteniški turnir  za rekreativce za lestvico Namiznoteniške zveze Slovenije. Med člani nad 65 let  starosti je zmagal Jože Žekš iz soboškega kluba, ki je postal tudi skupni zmagovalec za leto 2019. Med igralci od 50 do 60 let starosti je  bil drugi Igor Vinčec iz soboškega kluba, ki je bil drugi tudi v skupni uvrstitvi. V dvojicah sta  zasedla  skupno prvo mesto Jože Žekš in Jože Fartek iz puconske Keme.

V 21.kolu 2. slovenske nogometne lige so Beltinci v Ljubljani premagali Ilirijo  z 2:0. Za Beltince  sta dosegla zadetka: Patrik Raduha in Jan Kristl. Nafta 1903 je v Lendavi po vodstvu gostov z 2:0 in 3:2 premagala  Ankaran Hrvatine s 6:3. Za Nafto je dosegel dva zadetka: Vedran Vinko po enega pa so k zmagi dodali še: Dino Cvrtila, Igor Prahič, Alen Ploj in Bence Grabant.

V  18. kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod je v prleškem derbiju Veržej v Ljutomeru premagal Avto Rajh Ljutomer z 2:1.   Za Ljutomerčane je dosegel zadetek Tilen Nemec, za Veržej pa sta dosegla zadetka: Mičo Lugonjič in Admir Djono.

V 18. kolu prve slovenske mladinske nogometne lige je Mura v Novi Gorici premagala  ekipo Gorice s 5:1, kadeti  Gorice in Mure pa so igrali 1:1.

V 18.kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 je Šampion v Celju premagal Vipoll iz Veržeja s 6:0.

V 19.kolu 2. slovenske mladinske nogometne lige, vzhod  je Nafta 1903 na Hotizi premagala Vipoll iz Veržeja z 1:0;  kadeti Nafte 1903 pa so bili boljši od Vipolla s 3:2.

V nižjih nogometnih ligah  so včeraj igrali takole: Cven – Aluvar Gančani 0:4, Bakovci – Lipa 4:2, Čentiba – Kobilje 3:1 in Renkovci – veterani Nafte 0:1.

V  22. kolu prve B slovenske rokometne lige za člane je Rudar v Trbovljah premagal soboško Pomurje s 33:27 čeprav so ob polčasu rokometaši Pomurja vodili s 15:14. Za Pomurje so največ zadetkov dosegli:   Filip Bombek 11, Marko Jankovič in Boštjan Žižek Cvetko po 5 zadetkov; pri Rudarju  se je odlikoval Jan Hočevar z 10. zadetki.

V 16. kolu 2. slovenske rokometne lige za člane  je Kronos iz Logatca v Radencih premagal radgonski Arcont z 32:27. Za  Arcont so dosegli največ zadetkov: Matej Rojht 10, Marko Cotić 6 in Mihael Kolbl 3; pri Kronosu s je odlikoval Andraž Jereb z 8.zadetki.

Na finalnem turnirju za naslov pomurskega prvaka v košarki so v Ljutomeru v finalu košarkarji Sistemorga Beltinci  v tekmi za prvo mesto premagali Košarkarsko društvo Ljutomer z 68:55 in tako osmič osvojili naslov pomurskega prvaka.  V tekmi za tretje mesto je Košarkarski klub Ljutomer dobil tekmo proti Športnemu društvu Murska Sobota z 20:0 brez tekme, v tekmi za peto mesto  je Lindau iz Lendave premagal Tropicano iz Bistrice s 70:49.