Domov

Šport

1 aprila 2019 Šport


Na 28. državnem prvenstvu v streljanju z zračnim orožjem ,ki je bilo v Mengšu, je v dveh dneh nastopilo okrog 700 strelcev.  V članski konkurenci  v streljanju  standardno zračno puško je  drugi dan tekmovanja zmagal Maj Kadunc iz Trzina,    drugi je bil  Žan Kelenc iz Črenšovec pred Rajmondom Debevcem  iz Olimpije na četrto mesto se je uvrstil Robi Markoja iz turniškega društva.  Moštveno  je prič  osvojilo državi naslov  Strelsko društvo Trzin, Turniščani so bili  z ekipo: Robi Markoja, Uroš Maučec in Tadej Žalik drugi tretja je Olimpija  s strelskim veteranom  Rajmondom Debevcem.  

Na  olimpijskem strelišču v Rakičanu je bila prva letošnja strelska tekma v trapu, kjer je  posamično zmagal  Miroslav Podpadec iz Strelskega društva Rudar Globoko, drugi je bil Boštjan Maček iz soboškega strelskega društva in tretji Matjaž Lepen iz Strelskega društva trap Kungota. Med mladinci je zmagal  Žiga Juretič iz Zveze lovskih družin Gorica drugi  je bil Rene Maček iz Strelskega društva Štefan Kovač trap iz Murske Sobote.  Naslednja strelska tekma v Rakičanu bo v soboto 13. aprila, ko bo na programu prvo kolo prve državne lige vzhod. 

Na prvi letošnji pokalni  motokros dirki je  v Mačkovcih  pred blizu 2000 gledalci, ki so si  lahko  dirke ogledali brezplačno,  nastopilo okrog 130 tekmovalcev.  Na 1380 metrov dolgi progi se je v pokalni dirki  v razredu MX open  najbolje odrezal  Niko Topolovec, ki je na hondi s 44. točkami zasedel drugo mesto.  V razredu MX2 je prvič tekmoval Anej Ilič in  na husqvarni in bil  s 36.točkami  četrti.   Topolovec in Ilič sta tekmovala za organizatorsko društvo Štefan Kovač iz Murske Sobote. V rekreativni kategoriji  MXR open je bil Željko Makovec na hondi doma  iz Murskih Petrovec zdaj član Gajser teama iz Makol tretji z 42.točkami.

V Murski Soboti je bil  2.  TOP turnir v namiznem tenisu za člane in članice. Med člani je zmagal  v prvi skupini  Pucončan Mitja Horvat  sicer član Inter diskonta na Ravnah. V drugi skupini se je  Tomaž Pelcar uvrstil na drugo in Damjan Zelko oba iz Keme  na tretje mesto. Med članicami je bila v prvi skupini Staša Matis sedma, v drugi skupini se je Nuša Vogrinčič uvrstila na  tretje in Ana Kovačec, vse iz Keme, na šesto mesto.

Slovenska ženska nogometna reprezentanca U – 19 bo pod vodstvom selektorke Petre Mikeln od 3. do 9. aprila v Franciji sodelovala na turnirju elitnega dela kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo od 16. do 28. julija na Škotskem.  V slovensko reprezentanco je povabljenih tudi  osem  igralk Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci in sicer:  Sara Agrež, Neli Hofman, Kaja Korošec, Sara Makovec, Zala Meršnik, Špela Pernek, Eva Potočnik in Ines Sok.  Prvo tekmo bodo Slovenke v Franciji igrale v sredo 3.aprila proti reprezentanci Slovaške.

V 12. kolu pomurske lige v malem nogometu na asfaltnih igriščih so igrali takole: Bar Atlantis Ljutomer – Lordi Ivanjkovci 5:14, Mura Krog – Krim Mala Nedelja 3:10 , Beltinci – Panonska Murska Sobota 6:2, Lipovci so bili prosti. Na vrhu lestvice je Klub malega nogometa Lordi Ivanjkovci s 34. točkami.