V etru
Pesem tedna, izbor
Domov

Šport

2 aprila 2019 Šport


Na mednarodnem turnirju v  športnem karateju v Banja Luki je med 1100 karateisti iz 10 držav  lep mednarodni uspeh dosegel Nejc Sterniša iz Gornje Radgone, član Karate kluba Seki od Svetega Jerneja,  ki je bil trikrat med zmagovalci . Sterniša je osvojil prvo mesto v katah  posamično  med mladinci in med člani, bil pa je tudi član  mladinske ekipe, ki je zmagala  v katah v moštveni konkurenci v postavi: Nejc Sterniša, Aleks Klobasa in Jure Sluga. . Mladega Radgončana čaka letos naporna tekmovalna sezona saj bo sledilo kar nekaj tekem za kvalifikacije za nastop na svetovnem prvenstvu v Čilu in za evropsko prvenstvo, ki bo na Madžarskem.

V zaostalem srečanju  prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 je Mura včeraj v Murski Soboti premagala ekipo Rudarja iz Velenja z 1:0. Zmagoviti zadetek za Muro je dosegel  Nenad Ignjić v 39. minuti srečanja.  Na vrhu lestvice so Celjani s 46.točkami, Mura ima na 5. mestu 28 točk in Vipol iz Veržeja je na 10. mestu  z 19.točkami.

Selektor mlade slovenske nogometne reprezentance U – 16 Anton Žlogar je v slovensko reprezentanco, ki bo od 4. do 8. aprila sodelovala na razvojnem turnirju v Radencih in v Bakovcih povabil tudi Jana Bruna Kralja iz soboške Mure. Mladi slovenski nogometaši bodo prvo tekmo na razvojnem turnirju igrali v četrtek 4. aprila ob 16. v Radencih proti reprezentanci Italije.

Rokoborsko društvo Sobota je v Murski Soboti pripravilo prvi turnir elementarne šole rokoborbe na katerem  je  sodelovalo 45 mladih iz Maribora, Poljčan in Murske Sobote. Med soboškimi rokoborci  so zasedli prva mesta v svojih starostnih kategorijah: Mark Cipot, Natan Šavel in Patrik Cipot, drugi mesti sta si priborila: Natan Vogrin in Mark Durič. Tretji mesti na rokoborski tekmi začetnikov v Murski Soboti  sta  zasedla: Luka Pok in Primož Sukič.  Naslednji turnir bo na programu v mesecu maju v Mariboru.

Na 5. teniškem turnirju zimske lige  za posameznike je v Radencih  v prvi skupini zmagal  Gorazd Kozic, ki je v finalu premagal Danija Straha s 7:4. V tekmi za tretje mesto je Vitja  Podlesek premagal Robija Volfa s 6:1. V  drugi skupini  je zmagal Beno Klemenčič, ki je v dvoboju za prvo mesto premagal Aleša Škrleca s 7:4.

Na  kegljišču Vikenda v Radencih je bilo pomursko prvenstvo osnovnih šol v kegljanju kjer so nastopili le učenci Osnovne šole Kajetana Koviča Radenci in iz Osnovne šole Kapela.  Med mlajšimi deklicami je zmagala Sandra Jovičević pred Luno Mitev  iz Zaro Sovdat. Med starejšimi deklicami je zmagala Zala Podlesek pred Alison Žnidarič in Vaneso Zver vsi iz Osnovne šole Radenci.  Med mlajšimi dečki je osvojil naslov prvaka Žan Pirc iz Osnovne šole Kapela  pred Nino Klemenčič in Aljažem Ružičem; med starejšimi dečki je zmagal Timi Klobasa pred Binetom Pelclom in Albinom Kurtovićem vsi iz Osnovne šole Kajetana Koviča Radenci.