Domov

Šport

25 marca 2017 Šport


Na prvem  zagrebškem  polmaratonu je  lep mednarodni uspeh dosegla Sonja Roman doma s Hodoša, zdaj članica novega Atletskega kluba BC iz Ljubljane z novim trenerjem Romanom Kejžarjem.  Romanova je bila  na 21 km dolgi progi v absolutni konkurenci  šesta, v ženski konkurenci pa  najhitrejša.  Kakšen čas je tekla Romanova pa ni točno znano, kajti časomerilci so ji namerili 1 uro 10 minut in 45 sekund, po pritožbah nekaterih tekmovalcev pa naj bi bila zagrebška proga okrog 700 metrov krajša, kljub vsemu pa Romanova ostaja zmagovalka in to z osebnim rekordom.

Na mednarodnem tekmovanju v taekwondoju v Celovcu je med tekmovalci iz Srbije, Avstrije, Hrvaške in Slovenije tekmoval  tudi Lendavčan Beno Misja  državni prvak v kategoriji do 80 kg  in v svoji kategoriji zasedel drugo mesto ter  osvojil srebrno medaljo. V polfinalu je Misja, ki sicer ni član nobenega kluba a trenira pod vodstvom licenciranega trenerja,  premagal tekmovalca iz Srbije,  v finalu pa je Beno Misja utrpel poraz proti udeležencu olimpijskih iger  Johanu Kreiderju iz Avstrije z rezultatom 15:6.

V 4.kolu zelene skupine v prvi slovenski odbojkarski ligi za članice so igralke Keme  sinoči v Puconcih premagale ekipo Zgornje Gorenjske z rezultatom 3:2 čeprav so gostje vodile na tekmi v Puconcih že z 2:1. Za Kemo so največ točk zadele Iva Škraban 19, Katja Karin Pintarič 15, Saša Zdovc 12 ter Nina Kovač in Dijana Oletič po 9 točk; pri Zgornji Gorenjski se je odlikovala Špela Lužovec s 17.točkami.

V 20. kolu 3. slovenske odbojkarske vzhod za  članice so v Murski Soboti v derbiju kola igralke Turbine iz Selnice premagale Sobočanke s 3:2. Za Mursko Soboto so največ točk zadele:  Katja Saje 22, Pia Puklavec 10 in Barbara Horvat  8 točk. Sobočanke kljub porazu v derbiju kola ostajajo na drugem mestu lestvice, Turbina pa ostaja na tretjem mestu.

V 18. kolu v prvi slovenski nogometni ligi, vzhod kategorije U – 15  je Mura v Velenju premagala ekipo Rudarja z rezultatom 1:0, zmagoviti zadetek je dosegel: Žiga Laci. Manj  uspeha  je imel dopoldne Vipoll iz Veržeja, ki so ga premagali nogometaši Aluminija z rezultatom 3:0.  Prvi zadetek so Veržejci prejeli iz 11 metrovke, sicer pa so dosegli zadetke za Aluminij: Jure Puhman, Anej Polak  in Rene Čuš.

V 15. kolu druge slovenske rokometne lige  za člane je radgonski Arcont v Radencih premagal Kronos iz Logatca  z rezultatom 33:25. Za  Arcont so največ zadetkov prispevali k zmagi: Matevž Žunič 13, Darko Zorko 7  ter David Ketiš 5 zadetkov; pri Kronosu je Žak Cigale dosegel pet zadetkov.

Rokometaši  Velike Nedelje  so  premagali Pomurje iz Murske Sobote z rezultatom 37:28. Za Pomurje so največ zadetkov dosegli: Mitja Kozelj 8,  Robi Kreft in Vasja Kozelj po  5 zadetkov. Pri Veliki Nedelji se je odlikoval Damir Mavrič z 9. zadetki.

Na pomurskem  prvenstvu osnovnih šol v namiznem tenisu  je v  Puconcih v absolutni konkurenci zmagal Jure Smodiš pred Janijem Lipičem oba iz Osnovne šole Puconci. Med učenkami  je bila v absolutni konkurenci zmagovalka Ana Kovačec pred Blažko Harkai iz puconske osnovne šole. Med mlajšimi učenci je  zmagal Luka Šantavec iz Osnovne šole II Murska Sobota in med starejšimi Rok Kapun iz Osnovne šole Ivana Cankarja  Ljutomer. Med mlajšimi učenkami je bila najboljša Sara Marinič iz ljutomerske osnovne šole in med starejšimi Deja Lesjak iz Osnovne šole Radenci.

V soboškem Maksimusu je  Bowling klub Lendava  pripravil lendavske športne igre v bowlingu. Moštveno je zmagala ekipa Bambus boya pred Gumi parkom in  Društvom upokojencev, vsi iz Lendave. V posamični konkurenci  je med člani zmagal Dušan Radakovič drugi je bil Geza Gőmbőš oba iz Lendave  in tretji Aleš Celec iz Murske Sobote. V ženski konkurenci je zmagala Teri Koncut pred Jožico Kőnye in Sidonijo Štampar vse iz Lendave.