Domov

Šport

3 aprila 2019 Šport


 V Kranju je bil finalni turnir  štirih najboljših mladinskih  ekip za državno prvenstvo v košarki. Igralke Cinkarne Celje, za katere zdaj igra tudi Blaža Čeh iz Rakičana,  je osvojila drugo mesto.  V polfinalni tekmi sklepnega turnirja so Celjanke premagale  Akson Ilirijo iz Ljubljane z 68:40; za Celjanke je k zmagi 12 točk prispevala tudi Blaža Čeh nekdanja košarkarica  Pomurja. V finalni tekmi za naslov prvakinj  so košarkarice  kranjskega Triglava  premagale Cinkarno Celje s 57:54 in osvojile naslov državnih prvakinj, Blaža Čeh je na finalni tekmi za Cinkarno Celje dosegla dve točki.

V torkovem 28. kolu poljske ekstra nogometne lige je  Cracovia v Krakovu premagala Korono z rezultatom 2:1. Za Korono je igral  tudi Matej Pučko iz Šalinec. Ekipi Zaglebie in Gornika pa sta igrali 1:1, v ekipi Zaglebie tokrat ni igral Damjan Bohar iz Mačkovec.  Na lestvici je Zaglebie na 7. mestu z 41.točkami, Korona pa ima na 10. mestu 40 točk.

V 12. kolu prve radgonske medobčinske lige v malem nogometu so igrali takole: Stevešinci – Tiha voda Gornja Radgona 1:4, Spodnja Ščavnica – Črešnjevci 2:3, Bar Stotka Kapela – Očeslavci  8:3, Podgrad – Police 2:2, Radenska Radenci  –  Bar Golob Lokavec 3:1 in Garfield Lutverci –  Lomanaše 2:3. Na lestvici vodijo Lomanoše ,ki imajo  34 točk.

V 16.kolu Ravenske lige malega nogometa na Tišini  so igrali: Vivat Černelavci – Krajna 3:3, Mister baby Gederovci  – Borejci 4:2, Mladinec Murski Črnci  –  Černelavci  2:6, Petanjci – Krog 1:7, Dobel Rankovci . Satahovci 2:0, Kupšinci . Kučnica Korovci  2:2 in Gradišče – Tropovci/Tišina 1:1. Na lestvici vodijo Borejci z 38.točkami pred ekipo Mister baby iz Gederovec, ki  ima 37 točk.

V Turnišču so prvič pripravili rekreacijsko ligo v streljanju z zračno puško. Med člani je zmagal Miha  Fuks, drugi je bil Srečko Ritlop in tretji Brane Fuks. Med članicami je zmagala Petra Pintarič Rudaš pred Matejo Žerdin tretja  je bila Karmen Žerdin. Zunaj konkurence so nastopili tudi mladi strelci kjer se je odlikovala Žana Rudaš, drugi je bil Luka Gerenčer  in tretja Žana Ina Tkalčič.