V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

4 aprila 2019 Šport


V prvem kolu elitnega dela kvalifikacij U – 19 za žensko evropsko prvenstvo v nogometu  je reprezentanca Slovenije v Biaernitzu v Franciji premagala Slovaško s 3:0.

V slovenski reprezentanci se je posebej izkazala vratarka  Zala Meršnik iz Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci, ki je na tekmi ubranila kar dve 11 metrovki. En zadetek za slovensko reprezentanco je dosegla iz beltinskega kluba  tudi Kaja Korošec. Igrale pa so  za slovensko izbrano vrsto  iz beltinskega kluba še: Sara Makovec, Sara Agrež, Neli Hoffman, Eva Potočnik in Ines Sok; Špela Pernek pa je bila v kadru reprezentance.  Naslednjo tekmo bo Slovenija igrala v soboto 6. aprila ob 15. proti Portugalski.

Na mednarodnem teniškem turnirju v Charlestonu v Južni Karolini  je  Andreja Klepač članica Teniškega kluba Murska Sobota  v ženskih dvojicah z novo soigralko Lucio Hradecko iz Češke  premagala sestrsko dvojico: Lydmila in Nadia Kichenok iz Ukrajine s 6:3 in 6:2.  Slovensko češka dvojica se je tako uvrstila v drugo kolo tekmovanja.

V prvi polfinalni tekmi slovenskega nogometnega pokala je Maribor pred 3500 gledalci premagal soboško Muro z 1:0. Edini zadetek na tekmi je z eurogolom dosegel Ljubljančan,  na začasnem delu v Mariboru,   Dino Hotić v 85. minuti tekme.  Povratna polfinalna nogometna tekma bo v Murski Soboti v sredo 24. aprila.

V Bovcu sta bili dve tekmovanju letalskih modelarjev s prosto letečimi modeli, kjer so dobro odrezali tudi pomurski modelarji. Na pokalu Posočja je z večjimi modeli   zmagala v mladinski konkurenci  Hana Bedrnjak  drugi je bil Martin Bencik  oba iz Društva modelarjev Pomurja  na tretje mesto se je uvrstil    sedemletni Tim Habjanič iz Aerokluba Murska Sobota. Na državnem prvenstvu  z manjšimi jadralnimi modeli je Maj Habjanič  iz soboškega aerokluba zasedel drugo mesto, Hana Bedrnjak iz Društva modelarjev Pomurja iz Murske Sobote pa je bila četrta.

V 6. kolu zelene skupine prve slovenske odbojkarske lige za članice sta obe pomurski ekipi izgubili. V Puconcih je  Grosuplje premagalo Roto Kemo s 3:1 čeprav so Pucončanke dobile prvi niz s 26:24. Za Roto Kemo so največ točk zadele:  Iva Škraban 17, Diana Oletič in   Ana Vilfan pa po 12 točk. II. ekipa Calcita Volleya pa je v Kamniku premagala Ljutomerčanke s 3:0. Za Ljutomerčanke so največ točk zadele: Barbara Petek 10,  ter Valentina Kosi in Nataša Anželj po 12 točk. Nocoj ob 19. bo v Puconcih v zeleni dvorani volili občni zbor Odbojkarskega kluba Roto Kema, ki ga je doslej vodil Danilo Janasik.

V  14.kolu Goričke lige v malem nogometu  so igrali takole: Pizzeria Kučan Križevci – Lucova 3:5, Gornji Petrovci – Hajduk Adrijanci  7:1, Čepinci – Inter Dolič  6:2, Domanjševci –  Carioke Markovci  4:3, Neradnovci – Srebrni breg Martinje 2:2  in Stanjevci – Dolenci 4:3. Na lestvici vodijo Gornji Petrovci, ki so zbrali 39 točk.