Domov

Šport

14 aprila 2019 Šport


V Murski Soboti je Društvo  za športno rekreacijo pripravilo državno prvenstvo v skokih na veliki prožni ponjavi  na katerem je sodelovalo 237 tekmovalcev iz 10 društev, zelo uspešni    so bili tudi domači tekmovalci. Med mladinkami posamično je bila druga Lara Erniša, soboška ekipa v postavi: Lara Erniša, Maja Čopi in Amadeja Ilić  je bila tretja. Med starejšimi deklicami je bila posamično druga Luna Kočar moštveno  je zmagala soboška ekipa v postavi: Luna Kočar, Klara Gyorek, Azra Vinkovič, Katarina Kovačec Ema Horvat in Asja Kuhar.  Med mlajšimi deklicami so Sobočanke  z ekipo Urška Kavaš, Iva Šabjan, Zoja Vita Titan, Zala Buzeti, Neva Kotorčevič in Ela Gomboc postala državne prvakinje. V najmlajši kategoriji cicibank  je zmagala Nuša Hari tretja  je bila Mija Škraban, moštveno je soboška ekipa v postavi: Nuša Hari, Mija Škraban, Amy Gal Bukovec in Ariel Šadl postala državna prvakinja.

V prvem kolu  prve državne strelske lige,vzhod v trapu so v Rakičanu med 9 ekipami zmagali strelci Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote v postavi: Marko Miljević, Rene Maček in Denis Pojbič s 177. zadetki, drugi je bil Ormož s 170. zadetki in tretja Kungota s 167. zadetki. Na četrto mesto se je uvrstila Gornja Radgona v postavi: Dani Šmid, Tadej Kostanjevec in Milan Svetec, ki je zadela 163 tarč.  Posamično je v prvi ligi zmagal Matjaž Lepen iz Kungote, v drugi ligi je bil drugi Marko Miljevič in med mladinci je zmagal Rene Maček iz soboškega strelskega društva.

Na 32. mednarodnem tekmovanju v judu za pokal Ptuja so med 162 judoisti iz 26 klubov tekmovali tudi judoisti iz štirih  pomurskih klubov. Med starejšimi dečki sta zmagala v svojih težnostnih kategorijah: Klemen in Matic Vinkovič oba iz Judo kluba Murska Sobota. Med mlajšimi dečki je zmagal Klemen Vinkovič iz Murske Sobote, ki je tekmoval v dveh kategorijah, med mlajšimi deklicami  so bile zmagovalke: Daša Horvat iz Lendave, Nuša Dajčar iz ljutomerskega Partizana ter Sara Sep in Lana Škraban obe  iz Kluba borilnih veščin Lendave.  Med cicibani sta bila zmagovalca Maj Žižek iz Judo kluba Beltinci in Naj Recek iz Judo kluba Lendava.

V drugem kolu razvojnega UEFA turnirja v nogometu starostne kategorije U – 16 je reprezentanca Slovenije v Gornji Radgoni po 11 metrovkah premagala Wales s 3:1, v rednem delu je bil namreč izid 0:0. V slovenski reprezentanci se je  z ubranitvijo dveh 11 metrovk  izkazala  vratarka Lili Sofija Balažic iz Telemecha GMT Beltinci, za reprezentanco pa sta igrali tudi njeni klubski soigralki: Nina Kajzba in Saša Kolar. Jutri ob 11. bo Slovenija v Cerkvenjaku igrala zadnjo tekmo na turnirju proti Švedski.

V Bratoncih  so  včeraj  župan Občine Beltinci Marko Virag, predsednik Krajevne skupnosti Bratonci  Mirko Sraka in lastnik podjetja Teleing iz Razkrižja Janez Smolkovič slovesno predali namenu nov namakalni sistem na nogometnem igrišču v Bratoncih. 

V ženski  prvoligaški nogometni tekmi, ki je sledila so dekleta  Telemacha GMT Beltinci premagala Ajdovščino kar s 16:0. Za Beltinčanke so dosegle zadetke: Tjaša Tibaut 3, Kaja Korošec, Špela Kolbl, Anja Prša, Eva Potočnik in Neli Hofman po 2 ter Špela Rozmarič in Luna Zajmi po en zadetek.

V 23. kolu  drugi slovenski nogometni ligi je ravenski Fužinar pod taktirko Mihe Bukovca presenetljivo v Lendavi premagal Nafto 1903 kar s 3:0.  Jadran Dekani so bili boljši od Beltinec s 3:2.

V 3. slovenski nogometni ligi, vzhod sta bila včeraj dosežena naslednja rezultata: Veržej – Radgona 2:1 in Črenšovci – Polana 0:4.

 V  nižjih nogometnih ligah pa so igrali takole: Cven – Bakovci 0:0, Niros Cankova – Tišina 0:2, Apače – Roma 10:0, Čentiba – veterani Nafte 3:4 in Renkovci – Olimpija Dolga vas 0:2.  

V povratni članski polfinalni namiznoteniški tekmi je v Novem mestu Krka tudi drugič premagala puconsko Kemo, tokrat s 5:2. Za Kemo sta zmagala Damjan Zelko in Tomaž Pelcar. V drugem polfinalu je bil Maribor še drugič boljši od Inter Diskonta na Ravnah s 5:3.  Mitja Horvat je za Korošce prispeval dve zmage a je bilo to premalo saj  je pri Mariborčanih blestel 50 letni Gregor Komac, ki je kar trikrat zmagal.  V finalu se bosta tako pomerila Krka  in Maribor.

Pri članicah je Ljubljana pod taktirko Prekmurca Boruta Verena  še drugič premagala dekleta Keme s 5:1. Eno zmago v dvoboju je za Kemo osvojila Staša Matis.  V finalu se bosta za naslov državnega prvaka pomerili ekipi Arrigonov iz Izole in Ljubljana.

V Kidričevem je na državnem veteranskem prvenstvu v namiznem tenisu  sodelovalo 155 igralcev, naslove državnih prvakov  so osvojili tudi pomurski igralci. V kategoriji od 65 do 70 let starosti je zmagal Jože Žekš iz soboškega kluba. V dvojicah nad 65 let starosti sta postala prvaka Igor Vinčec iz Sobote in Darko Vizjak iz Ljubljane, druga v  dvojicah  v starostni kategoriji nad 60 let  sta bila Jože Žekš iz Sobote in Jože Fartek iz puconske Keme. V posamični konkurenci nad 60 let starosti je bil drugi  Igor Vinčec.

V polfinalu češkega državnega prvenstva v odbojki je Dukla iz Liberca za katero igra tudi nekdanji igralec Panvite Pomgrada Andrej Grut premagala Kladno s 3:1 ter se uvrstila v finale kjer se bo pomerila  z ekipo Češke Budjevice. Andrej Grut, po rodu Ljutomerčan, je bil pri ekipi Dukle izbran za najboljšega igralca.

V 5.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane je v zeleni skupini Panvita Pomgrad v Murski Soboti premagala Hoče s 3:1. Za soboško ekipo, ki si je s to zmago  zagotovila obstanek v prvi ligi,  so največ točk zadeli:   Jakob Rojnik 15, Zlatko Pulko 14,Aljoša Bogožalec 13 in Gorazd Flisar 12 točk, pri Hočah je Radenčan Urban Drvarič zadel eno točko.

V 3. slovenski odbojkarski  ligi, vzhod je bil v Radencih včeraj celodnevni praznik odbojke, ob zaključku pa so zvečer Radenčani premagali Mežico s 3:0 in osvojili v ligi  prvo mesto brez poraza, kar je izjemen dosežke radenske odbojke. Za Radence so največ točk k zmagi prispevali: Blaž Ajlec 13, Nik Škrjanec 11, Alen Repija 9 ter Boris Grut in Saša Ratnik po 6 točk.  II. ekipa Panvite Pomgrada je v 3. ligi zasedla drugo mesto, v zadnjem kolu  so na Koroškem premagali II. ekipo Fužinarja s 3:1.

V  8.kolu zelene skupine prve slovenske odbojkarske lige za članice je  Swatycomet iz Zreč v Puconcih premagal Roto Kemo s 3:1. Za Kemo so največ točk zadele: Iva Škraban 16, Ana Vilfan15, Dona Vinkovič 9 in Diana Oletič 8 točk. Grosuplje  je pred domačimi gledalci  premagalo Ljutomerčanke s 3:0.

V 24.kolu prve slovenske rokometne lige je Mokerc premagal Pomurje s 40:27. Za Pomurje so največ zadetkov dosegli: Jan Osterc 10, Jernej Hedl 7 in Matic Topolovec 4 zadetke. V 2. slovenski ligi je v 18. kolu radgonski Arcont dobil tekmo proti Metliki z 10:0 brez borbe na igrišču.

V Tešanovcih je bilo v organizaciji Društva upokojencev Moravske Toplice pomursko prvenstvo za upokojence v pikadu na katerem je sodelovalo  osem  upokojenskih  društev. Zmagalo je Društvo upokojencev Lendava pred društvom: Krog – Satahovci tretja pa je bila ekipa: Bodonci – Brezovci – Zenkovci. Posamično je zmagal Anton Lebar iz Lendave, drugi je bil Anton Titan iz ekipe Krog- Satahovci  in tretji Jani Koren iz Društva upokojencev Radenci.

Na mednarodnem tekmovanju v športnem ribolovu na jezeru Šarbereki na Madžarskem  je med 30 ribiči iz Madžarske in Slovenije zmagal  Ivan Zver z 10,7 kg ulovljenih rib,  drugi je bil Daniel Tkalec z 9,45 in tretji Goran Jezernik vsi iz Lendave z 9,38 kg ulovljenih rib.