V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

20 aprila 2019 Šport


Na Ledavskem jezeru v Kraščih in na Ptuju so bile prve štiri tekme državne lige posameznikov športnem ribolovu  v kateri sodeluje 42 ribičev. Med tekmovalci so tudi člani Ribiških družin Murska Sobota in Gornja Radgona nekaj pomurskih ribičev pa nastopa v drugih ribiških družinah po Sloveniji. Po štirih tekmah vodi Miha Jezovšek iz Radeč med pomurskimi ribiči  je najbolje uvrščen Tadej Panker iz soboške ribiške družine, ki je na petem mestu. Božo Irgolič iz Hrastje Mote, ki je član Ribiške družine Majšperk je na osmem mestu, Tadej Kocbek iz Gornje Radgone je 14.  in Štefan Černjavič iz soboške ribiške družine je na 21. mestu. Naslednja dvodnevna ribiška tekma v državni ligi posameznikov  bo 12. oktobra v Radečah.

Selektorica slovenske ženske namiznoteniške reprezentance  Andreja Ojsteršek Urh je za svetovno namiznoteniški prvenstvo ,ki bo od 21. aprila do 28. aprila v Budimpešti  v slovensko reprezentanco povabila  ob Darku Jorgiču, Bojanu Tokiču, Deniju Kožulu tudi Jana Žibrata doma z Mote, ki zdaj igra namizni tenis v Italiji sicer pa je v Sloveniji član Namiznoteniškega kluba Sobota. Žibrat je trenutno 443. na svetovni jakostni lestvici, njegova želja na svetovnem prvenstvu pa je da bi se uvrstil na glavni turnir  med 128 igralcev. Sicer pa si želi solidnih uvrstitev tudi v moških dvojicah z Darkom Jorgičem in mešanih dvojicah  z Aleksandro Vovk.

Na mednarodnih kasaških dirkah v Trstu je  sodeloval tudi Janko Sagaj iz Klučarovec, član Kasaškega kluba Ljutomer. Janko Sagaj je s Tars Starsom zasedel tretje mesto s kilometrskim časom 1:16,0. Že v ponedeljek  se bo Janko Sagaj predstavil tudi na prvih letošnjih kasaških dirkah, ki bodo v Ljutomeru.

V tretjem kolu lige prvakov v elektronskem pikadu je v Italiji nastopil tudi Pikado klub Čuk iz Velenja, kot gost pa je v njihovi ekipi nastopil  Ludvik Kiraly iz Lendave.  Velenjčani so premagali v Italiji prvake Rusije, Španije in Švice izgubili pa so od prvakov Italije. V posamični konkurenci se je Ludvik Kiraly med 200 igralci pikada uvrstil na 49. mesto.

Na drugi dirki državnega prvenstva v motokrosu ,ki je bila na 1600 metrov dolgi progi Prilipe pri Brežicah  je v kategoriji do 125 ccm nastopil na husquarni  tudi Anej Ilić iz Hrastje Mote , član Avto moto društva Štefan Kovač iz Murske Sobote.  Ilić  je v dveh vožnjah zbral 38 točk in se uvrstil na solidno peto mesto.

V Ložnici je bila prva tekma lokostrelcev za 3D pokal Slovenije za leto 2019.Na tej tekmo so  med 162. lokostrelci  iz 34 društev so sodelovali  tudi člani Lokostrelskega kluba Lendava.  Najbolje se je z instinktivnim lokom  in osvojitvijo drugega mesta odrezal med člani Kristijan Horvat s 419.krogi, tretji je bil  Gyula Cseh, ki je zadel 411 krogov in na peto mesto se je uvrstil Daniel Magyar ki je zadel 344 krogov. Z dolgim lokom pa se je med člani  Jožef Hozjan uvrstil na četrto mesto, zadel  je  336 krogov.

Slovenska moška kadetska odbojkarska reprezentanca je v Mariboru začela s pripravami za drugo kolo kvalifikacij za evropsko prvenstvo za mlade stare do 17 let. Kvalifikacijske   tekme se bodo začele  24. aprila v Ploestiju, prvi nasprotnik Slovenije, ki jo bo vodil Zoran Kedačič bodo Danci. Sicer pa se bo  slovenska reprezentanca pomerila še z Estonci in Romunijo.   Član slovenske reprezentance je tudi Dino Vinkovič od Odbojkarskega kluba Panvita Pomgrad iz Murske Sobote, med izbranci širšega izbora je bil tudi Niko Kovačič, ki pa ni prišel v ožji reprezentančni izbor.

V treh radgonskih ligah malega nogometa tekmuje skupno kar 32 ekip. V prvi radgonski ligi so  v 14.kolu vodilne Lomanoše v  Radencih premagale Radensko kar z 9:1, drugi na lestvici Podgrad je bil boljši od Črešnjevec s 5:1 tretja Spodnja Ščavnica  je premagala Garfieled iz Lutverc s 5:4. V drugi radgonski ligi je vodilna ekipa Šenekarja iz Spodnjih Ivanjec  premagala Lokavec s 5:2. Drugi na lestvici  Porkys iz Žepovec je  bil boljši od Starega hrasta  iz Zgornjega Konjišča s 6:1 tretji Bumefekt  iz Lastomerec  je igral z Negovo 2:2.  V tretji radgonski ligi malega nogometa je vodilni Teksas bar iz Vidma premagal Nejo bar z  Lomanoš z 12:2, drugi Vrabel iz Šratovec je premagal Mahovce s 3:1 in tretja na lestvici Ihova  je bila poražena od Ivanjševske slatine s 3:0.

Na Brdu pri Kranju so na  letni skupščini Zveze nogometnih trenerjev Slovenije  podelili  najzaslužnejšim trenerjem priznanja za njihovo dolgoletno in uspešno  delo pri razvoju nogometa. Častno članstvo Zveze nogometnih trenerjev Slovenije sta dobila  Drago Habot iz Cankove, član soboške trenerske organizacije in Avgust Leček iz Kapce z lendavske trenerske organizacije.  Priznanja v obliki zaslužnega članstva pa so dobili Ivan David, Goran Kőveš, Dušan Lutar in Stanko Preradović vsi iz lendavske trenerske organizacije.