Domov

Šport

25 aprila 2019 Šport


Nogometaši Maribora so se v sredo  po neodločenem izidu 1:1 proti Muri na povratni polfinalni tekmi za pokal Nogometne zveze Slovenije – po zmagi na prvi tekmi v Mariboru z 1:0 – s skupnim izidom 2:1 uvrstili v pokalni finale, kjer bodo 30.maja v Celju igrali proti Olimpiji. Na sredinem  prazniku nogometa pred blizu 5.000 gledalci v soboški Fazaneriji je za Maribor z evrogolom v polno zadel Apačan Dare Vršič, za Sobočane pa je izid izenačil branilec Aleksandar Boškovič. Mura in Maribor se bosta v nedeljo ob 16:00 uri v  murskosoboški Fazaneriji pomerila še za prvenstvene točke.

V drugi tekmi končnice češkega odbojkarskega prvenstva je  Liberec za katerega uspešno igra Andrej Grut, nekdanji igralec soboške Panvite Pomgrada premagal Češke Budjevice s 3:2 in izenačil izid na 1:1.  Andrej Grut je bil znova  najboljši igralec pri ekipi Libereca   v soboto bo na programu tretja tekma igrajo pa skupno na tri zmage.

V 32. kolu poljske ekstra nogometne lige  je v skupini  za prvaka ekipa Piasta premagala Zaglebie z 1:0. Za Zaglebie je do 70. minute igral tudi Damjan Bohar iz Mačkovec, tekmo je spremljalo kar 4500  gledalcev ,  njegova ekipa pa je trenutno na šestem mestu s 47.točkami.

V 31.kolu poljske nogometne  lige za obstanek je Korona  pred 5000 gledalci v Kelcah premagala  Slask iz Wroclava z 2:0. Za Korono je igral tudi Matej Pučko iz Šalinec. Na lestvici skupine za obstanek vodi Korona s 43. točkami, Slask  je na 6. mestu zbral 31 točk.

V zaostali nogometni tekmi 19.kola 3. slovenske nogometne lige, vzhod je Veržej  katerega je zapustil trener Mitja Erniša premagal Črenšovce s 4:0.  Za Veržej so dosegli so dosegli zadetke: Mićo Dugonjić dva ter Andraž Sorko in Karel Šalamun po enega.

V zaostali  tekmi polfinala nogometnega pokala na območju Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota je  Grad s trenerjem Bogdanom Črnkom  v Ljutomeru premagal Avto Rajh Ljutomer, ki ga vodi trener Boštjan Zemljič ,  z 2:0. Za Grad je dosegel oba zadetka: Damir Fujs. Že prej so v prvem polfinalu Beltinci premagali Čardo s 3:1. Ekipi Grada in Beltinec sta se  uvrstili v  nadaljnje  pokalno tekmovanje na območju nogometne zveze Slovenije za sezono 2019/2020.

V  12.kolu pomurske lige v malem nogometu na travnatih igriščih so igrali: Trnje – Bakovci 15:2, Teleing Razkrižje – Meteor Melinci  2:1, Čarda Martjanci – Tešanovci 2:4, Elbo Gomilica – Mladi Odranci  3:4 in Sobota – Dolnja Bistrica 5:6. Na lestvici vodijo Tešanovci  z 31.točkami pred Trnjem ,ki jih ima 30 na tretjem mestu  ima Teleing Razkrižje 25 točk.

V 17.kolu Goričke lige v malem nogometu so igrali takole: Inter Dolič – Isyp Šalovci 9:1, Carioke Markovci – Pizzerija Kučan Križevci 7:2, Hajduk Adrijanci – Lucova 2:5, Srebrni breg Martinje Gornji Petrovci 3:5, Stanjevci – Domanjševci 5:5 in Dolenci – Čepinci 2:4. Na lestvici vodijo Gornji Petrovci z 48.točkami pred Lucovo, ki ima 36 točk tretji je Srebrni breg iz Martinja s 35.točkami.

Novi  predsednik Ženskega odbojkarskega kluba  Roto Kema Puconci  Renato Perša  je za petek ob 19. sklical izredni občni zbor ,ki bo v sejni sobi zelene dvorane v Puconcih. Na dnevnem redu je načrtovana izpolnitev novega upravnega odbora kluba  ter sklepanje o novem tekmovanju saj je ženska ekipa izpadla iz prve A slovenske lige; v novi sezoni pa bi Pucončani radi tekmovali z II-  žensko ekipo znova tudi v 3. slovenski odbojkarski ligi.