V etru
Napoved programa dežurnega novinarja
Domov

Šport

26 aprila 2019 Šport


Na Brdu pri Kranju je bila v četrtek skupščina Nogometne zveze Slovenije. Na skupščini so  sprejeli  med drugim tudi starostno omejitev na 70 let za predsednika, podpredsednika in člane izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije.  Omejili so tudi število mandatov za posamezne funkcije na tri mandate, starostna omejitev pa velja tudi  za člane vseh organov Nogometne zveze Slovenije. Na skupščini so podelili zaslužnim športnim delavcem tudi plakete Nogometne zveze Slovenije, ki sta  jih dobila iz soboške medobčinske nogometne zveze  Silvester Železen od Grada in Jožef Štefanec iz Martjanec. Iz lendavske nogometne zveze  sta kot zaslužna delavca v nogometu   dobila plaketi Anton Tőrnar iz Črenšovec in Franc Horvat Meštrović iz Lendave.

V  17.kolu prve slovenske ženske nogometne lige je v četrtek v Bratoncih Ženski nogometni klub Telemach GMT Beltinci  premagal Cerklje z 9:2, že ob polčasu je bil izid 6:0. Za Beltinčanke so dosegle zadetke: Anja Prša, Nelli Hoffman, Eva Potočnik in Špela Kolbl  po 2 ter Špela Rozmarič  po en zadetek. Na lestvici vodi po 17.kolu Telemach GMT Beltinci z 51.točkami pred Olimpijo ,ki jih ima 42. Na lestvici strelk vodi Špela Kolbl z 41. zadetki.

V 14. kolu prve slovenske nogometne lige U – 17 za dekleta so Beltinčanke v Ajdovščini  premagale Primorje s 7:1. Za  Telemach GMT Beltinci so dosegle zadetke: Nina Kajzba 4 ter Živa Rakovec, Noele Viličnik in Albina Čizmazija po en zadetek. Na lestvici vodijo Mariborčanke z 39.točkami, Beltinčanke  imajo na drugem mestu 31 točk. Na lestvici strelk vodita Noele  Viličnik s 25. pred Nino Kajzba, ki je dosegla 23 zadetkov.

V nadaljevanju tekmovanja v slovenski ligi v hokeju na travi za člane so Lipovci premagali Moravske Toplice  s 7:2. Za Lipovce so dosegli zadetke: Martin Mesarič in Petar Katovski po dva ter Luka Vegič, Boštjan Pavlinjek in novi igralec iz Pakistana Mohamed Abubaker.  Za Moravske Toplice je dosegel dva zadetka: Dejan Kučan. V naslednjem kolu bodo  v soboto ob 16.30 Lipovci igrali proti hokejski ekipi Triglava.

V 8.kolu mednarodne veteranske lige v malem nogometu so igrali takole: Matjaševci – Tromejnik Kuzma 4:4, Breza/ Radovci – Slovenska vés 3:0, Monošter – Srebrni breg Martinje 3:1 in Gornji Petrovci – Grad 4:3. Na lestvici vodi ekipa: Breza/Radovci  z 19.točkami pred Slovensko vésjo  in Monoštrom  – obe ekipi imata po 18 točk.

V 15.kolu križevske lige v malem nogometu v kateri nastopa 12 ekip so vodilni Ključarovci premagali Kalinovjak z 9:2, drugi na lestvici Berkovci so  v derbiju kola utrpeli poraz  v gosteh proti  tretji ekipi Bunčan s 6:2.