Domov

Šport

6 maja 2019 Šport


Na evropskem pokalu v judu so  v Sarajevu med judoisti iz 28 držav sodelovali tudi  tekmovalci judo sekcije Partizana Ljutomer. Narsej Lackovič  slovenski prvak v kategoriji do 90 kg, ki je  je  v odločilnem dvoboju za tretje mesto  pod taktirko Aleša Vrbančiča premagal  Švicarja Tobiasa Maierja. Med ostalimi Ljutomerčani je v kategoriji  do 81 kg tekmoval še Grega Novak, ki je z dvema porazoma in eno zmago zasedel deveto mesto.

V zadnji peti etapi kolesarske dirke po Romandiji, kjer je leta 2010 zmagal tropovski kolesar Simon Špilak vmes pa je trikrat zasedel drugo mesto je letos zmagal Primož Roglič iz Kisovca, ki je bil najhitrejši tudi v zadnji etapi, v dirki na čas,  na 16,8 km dolgi progi. Simon Špilak je bil na kronometru 29., v skupni uvrstitvi je  ob    zmagi  Primoža Rogliča, Simon Špilak, ki nastopa za rusko Katjušo , zasedel 9. mesto.

Drugi dan državne »A« lige posameznikov in ekip v športnem ribolovu na Ledavskem jezeru v Kraščih v organizaciji Ribiške družine Murska Sobota se je  med posamezniki z največjim ulovom rib izkazal  Davor Božič iz Murske Sobote, član Ribiške družine  Ptuj, ki je zmagal v  sektorju C s 6,060 kg ulovljenih rib. Med ostalimi pomurskimi ribiči je bil v B sektorju s 5,710 kg tretji Tadej Kocbek in četrti v D sektorju  Damjan Tomažič, oba iz Gornje Radgone s 5,740 kg. Med člani Ribiške družine Murska Sobota  je bil v C sektorju četrti Štefan Gjergjek, ki je imel na tehtanju 4.380 kg. Moštveno so med 12. ekipami drugi tekmovalni dan zmagali ribiči  Ptuja s Sobočanom  Davorjem Božičem, druga je bila  Ribiška družina Pesnica/ Lenart s Primožem Adaničem iz Renkovec, Na tretje mesto  se je uvrstilo Novo mesto, Gornja Radgona je bila šesta in Murska Sobota deseta.

Odbojkarski klub Panvita Pomgrad je v Murski Soboti gostil polfinalni turnir državnega prvenstva za kadete na katerem so nastopile štiri ekipe Kadeti Panvite Pomgrada so  v prvi tekmi premagali kranjski Triglav z 2:0  nato so utrpeli poraz proti ekipi Strdina iz Maribora  z 2:0 in v odločilni tekmi za  drugo mesto so soboški odbojkarji še drugič premagali Triglav tokrat z 2:1 in so se  z zmagovalno ekipo Strdina uvrstili na   turnir štirih najboljših ekipi v Sloveniji, ki bo 19 maja.  Posebna komisija je kar tri igralce Panvite Pomgrada izbrala med najboljše tako so bili nagrajeni kot  najboljši organizator Niko Kovačič, napadalec Dino Vinkovič in libero David Novak.

V Dolini pri Lendavi je bila včeraj druga letošnja  odprta  tekma  slovenskega 3 D pokala na kateri je sodelovalo  119 lokostrelcev iz  38 klubov. Med tekmovalci Lokostrelskega kluba Lendava  je med veterani  z lovskim lokom zasedel prvo mesto Bojan Štuhec. Med kadeti je z instinktivnim lokom zmagal Niko Horvat.  Med člani z dolgim lokom je bil drugi Jožef Hozjan, z instinktivnim lokom se je med člani na šesto mesto uvrstil Kristijan Horvat, Gyula Cseh je bil deveti in Daniel Magyar 11. Med dečki je bil drugi  z instinktivnim lokom Nik Komaricki.  Naslednja tretja tekma bo  prvega junija v Dolenjskih Toplicah.

V  14.kolu pomurske lige v malem nogometu na travnatih igriščih so igrali takole: Sobota – Bakovci  3:4, Klub mladih Odranci – Meteor Melinci  3:0, Teleing Razkrižje – Tešanovci 3:1, Trnje – Čarda Martjanci 12:3 in Elbo Gomilica – Bobri Dolnja Bistrica 5:4. Na lestvici vodi Trnje s 33. točkami pred Razkrižjem in Tešanovci, ki imata po 31 točk.