V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport

7 maja 2019 Šport


V polfinalu avstrijskega ženskega  nogometnega pokala  je ekipa St .Pőltna  premagala drugoligaško ekipo Rankwila z visokim rezultatom 11:0. Celo tekmo je za  aktualne pokalne in državne prvakinje, po  sanirani poškodbi,  igrala tudi Mateje Zver iz Gornje Bistrice, kapetanka slovenske ženske reprezentance.  V finalu bo ekipa St. Pőltna igrala 8. junija proti ekipi Landhaus Austrije z Dunaja.

Na mednarodnem rokoborskem turnirju v grško rimskem slogu v Zagrebu sta nastopila  dva tekmovalca Rokoborskega kluba Sobota. V kategoriji do 74 kg je Nejc Gomboc dvakrat zmagal in dvakrat izgubil in se uvrstil na peto mesto. Slabše se je odrezal Nikola Šimunković, ki je utrpel poraz proti reprezentantu Češke in ostal brez uvrstitve.

Na državnem namiznoteniškem prvenstvu  za mlade igralce stare do 21 let je v Preboldu  sodelovalo 61 članov in članic iz 20 slovenskih klubov. Med člani se je na tretje mesto uvrstil Damjan Zelko iz puconske Keme. V članskih dvojicah  sta se  Luka Norčič in Damjan Zelko oba iz puconske Keme uvrstila na peto mesto.

V 12. kolu pomurske lige v vrtnem kegljanju  za upokojence so igrali takole: Črenšovci – Bodonci 458:480, Mačkovci – Murska Sobota 531:482, Kobilje – Beltinci 427:395 in Moravske Toplice – Puconci 517:554. Najboljši posameznik je bil Štefan Šantavec  iz Puconec s 120. keglji. Moštveno vodi Murska Sobota, kljub porazu v derbiju kola,  pred Mačkovci obe ekipi imata po 18 točk tretji so Bodonci s 16.točkami.

V ženski konkurenci so v 12.kolu  pomurske lige v vrtnem kegljanju igrali: Črenšovci – Bodonci 479:458, Mačkovci – Murska Sobota 523:521, Kobilje –  Beltinci 506:418 in Moravske Toplice – Bodonci 486:516. Posamično je  bila najboljša  Silva Gutman iz puconskega društva s 122. podrtimi keglji. Moštveno  vodijo Bodonci z 22.točkami pred Kobiljem in Puconci, obe ekipi imata po 16 točk.

V 17.kolu pomurske nogometne lige v malem nogometu na asfaltnih igriščih so igrali:  Lordi Ivanjkovci – Bar Atlantis Ljutomer 3:0, Krim Mala Nedelja – Beltinci 10:1, Lipovci – Panonska Murska Sobota  7:1, Mura iz Kroga je bila prosta. Na lestvici vodijo Lordi iz Ivanjkovec ki so zbrali 46 točk.

V Monoštru je bilo mednarodno šahovsko tekmovanje na katerem so sodelovali tudi šahisti Radenske Pomgrada  iz Murske Sobote. Med člani  se je v A skupini  Boris Kovač s petimi točkami uvrstil na 6. mesto , Stanko Gjuran pa je bil s tremi točkami 29.Med mladimi šahisti starimi do 11 let je med 25. šahisti  zmagala Eva Žlebič s petimi točkami, Samo Škof pa se je uvrstil na osmo mesto, zbral je 4 točke.