Domov

Šport

9 maja 2019 Šport


V 18.kolu prve slovenske ženske nogometne lige so igralke Telemach GMT Beltinci v gosteh premagale igralke Krima z 2:1 in si  po dveletnem premoru znova zagotovile naslov državnih prvakinj čeprav jih do konca prvenstva čakajo še tekme proti  Mariboru to nedeljo  in  pozneje še proti Olimpiji v  Bratoncih in v gosteh  pa proti Radomljam. Varovanke trenerke Nuše Ladinek so na tekmi preko strelk Sare Agrež in Špele Rozmarič vodile z 2:0,   9 minut pred koncem pa je za Krim dosegla častni zadetek Anita Kovačič.  Na lestvici vodijo Beltinčanke tri kola pred koncem prvenstva s 54.točkami, Olimpija, lanska prvakinja jih ima 45 in Radomlje 32 točk.  Zdaj čaka Beltinčanke še borba za pokalno lovoriko, finalna tekma za pokal Nogometne zveze Slovenije bo na nevtralnem igrišču v Celju 30.maja , Beltinčanke  so bodo znova pomerile z nogometašicami  Krima.

V drugi polfinalni nogometni tekmi za pokal Medobčinske nogometne zveze Lendava  so Odranci v gosteh premagali Črenšovce z 2:0. Za ekipo Odranec  pod taktirko Ferija Cifra sta dosegla zadetka Dejan Sreš v prvem in David Vinkovič v drugem polčasu. V finale so že uvrstili nogometaši Nafta 1903,ki so po pričakovanju premagali Polano s 6:0. Ekipi Odranec in Nafte 1903 sta  se ne oziraje na izid finalne pokalne nogometne tekme že uvrstili  v nadaljnje tekmovanje za pokal Nogometne zveze Slovenije.

Na mednarodnih kasaških dirkah v Trstu sta nastopila  brata   Janko in Jože Sagaj doma iz Ključarovec, člana Kasaškega kluba Ljutomer. Tokrat je imel več uspeha Janko Sagaj  ki je v tretji  dirki s Tars Starsom zasedel drugo mesto s kilometrskim časom 1:16,4, v isti dirki je Jože Sagaj z Venico of Nando zasedel 7. mesto s kilometrskim časom 1:19,3.  Oba kasaška voznika Sagajevih bosta nastopila tudi na drugi letošnjih kasaških dirkah, ki bodo v nedeljo 12. maja v Stožicah.

V 14.kolu Dolinske lige v malem nogometu  za veterane  v Beltincih so igrali takole: Meteor Melinci – Črenšovci 5:4, Ižakovci – Odranci 0:3, Beltinci – Aluvar Gančani 3:3, Lipa – Gomilica 10:3 in Torcida Lakoš – Tropicano Bistrica 5:3. Na lestvici vodita Lipa in Torcida z 29.točkami na tretjem mestu pa ima Gomilica 23 točk.

V 16.kolu soboške medobčinske lige v malem nogometu za veterane so igrali: Rogašovci – Bakovci 3:0, Mladost Pertoča – Nemčavci 4:10, Dokležovje  – Noršinci 2:3, Old boys Murska Sobota .  Čarda Martjanci  4:1 in Sebeborci – Borejci 2:0.  Na lestvici vodi Old boys  iz Murske Sobote z 38.točkami pred Sebeborci, ki imajo 36 točk in Noršinci, ki so na tretjem mestu zbrali 35 točk.