Domov

Šport

28 marca 2017 Šport


V Rakičanu je  bila sinoči   skupščina Društva nogometnih trenerjev Murska Sobota, kjer so na začetku z minuto molka počastili spomin  preminulega nogometnega  trenerja Slavka Cenerja, hkrati tudi  predsednika Nogometnega kluba Roma. 36 udeležencev  skupščine je ugodno ocenilo delu društva v lanskem letu,  hkrati pa so sprejeli smernice za delo v letošnjem letu.  Ob koncu skupščine  sta  zaslužnim trenerjem podelila predsednik komisije za priznanja Ivan Maučec in predsednik društva Zdenko Maučec  tudi pohvale in medalje za dolgoletno trenersko delo v nogometu.  Pisne pohvale so dobili: Beno Bagari, Dejan Cmor, Jože Hegler, Izidor Klemenčič in Damjan Ošlaj. Medalji trenerske organizacije pa sta dobila: Bojan Gaberc in Jože Sečkar.  Več o delu nogometnih trenerjem bomo poročali še  v  nedeljskem športnem popoldnevu.

V 11. kolu avstrijske državne nogometne lige  je ekipa St. Pőltna s kapetanko slovenske reprezentance  Matejo Zver iz Gornje Bistrice premagala ekipo Südburgenlada z 1:0. Mateja Zver je za ekipo St. Pőltna igrala vseh 90 minut srečanja, njena ekipa pa ima na lestvici že deset točk prednosti  pred drugo ekipo Neulegenbacha.

Na državnem namiznoteniškem prvenstvu  v Cerknici za mlajše kadete in kadetinje je v  igri dvojic osvojila naslov državne prvakinje Blažka Harkai iz puconske Keme s soigralko Saro Tokić iz Letrike iz Vrtojbe.  Posamično  je Blažka Harkai ,  kot peta nosilka , dosegla uspeh kariere saj v polfinalu premagala  Laro Belaj iz Cirkovc ter klonila šele v finalu proti  drugi nosilki Tari Kobetić iz Mengša. V konkurenci mlajših kadetov sta Jan Lipič in Jure Smodiš oba iz Keme bila tretja. Posamično je bil med kadeti  tretji  Jure Smodiš .  Med mlajšimi  člani  je bila  državnem prvenstvu, ki je bilo  tudi  v  Cerknici   tretja Nuša Vogrinčič iz Keme s soigralko Živo Staniša iz Mute.

V  drugi državni mladinski rokometni ligi  sta se ekipi Arconta  iz Gornje Radgone in Črnomljem razšli brez zmagovalca ob rezultatu 29:29.  Za Arcont so na tekmi dosegli največ zadetkov: Matej  Rojht 13, Mihael Kobl 5 in Boštjan Šijanec 4 točke.

V zaostalih srečanjih jesenskega dela v pomurski ligi malega nogometa sta bila dosežena naslednja rezultata: Old boys  Murska Sobota – Tešanovci 5:1 in Športno rekreacijsko društvo Sobota – Dolnja Bistrica 0:8. Na lestivic vodi Dolnja Bistrica z 29.točkami pred Trenjem, ki jih ima 28 na tretjem mestu pa je Teleing Razkrižje s 25.točkami.