V etru
Zimzelenčki
Domov

Šport

11 maja 2019 Šport


V  italijanski Raveni je bilo mednarodno tekmovanje v inkluzivnem judu. Med tekmovalci iz 20 držav je dosegel izjemen uspeh Sašo Kovač iz Judo kluba Murska Sobota, ki je v svoji kategoriji  premagal vse tekmovalce  že v prvi minuti borbe.

V ribniku  v  Gradišču v Občini Tišina,   je včeraj Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote  pripravilo 8. memorial Ivana Peršaka in sočasno  prvo kolo  državne lige paraplegikov v športnem ribolovu na katerem je sodelovalo sedem društev iz vse Slovenije.  Moštveno je zmagalo Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije v postavi: Slavko Dunaj, Silvo Križanič in Leon Jurkovič, drugo mesto je osvojila ekipa Dolenjske iz Novega mesta in tretji so bili Celjani za katere je kot gost nastopil tudi član soboškega društva Franc Borovnjak. V posamični konkurenci je bil najboljši Rudi Centrih iz Celja, ki je imel na tehtanju kar 10,3 kg ulovljenih rib, drugi je bil Silvo Križanič in tretji Leon Jurkovič oba iz prekmursko prleškega društva.

V uvodni tekmi  25.kola v prvi B slovenski rokometni ligi je sinoči v Murski Soboti ekipa Butan plina iz Izole premagala Pomurje z rezultatom 27:24 ob polčasu je bil izid 12:12. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov: Filip Bombek 9, Boštjan Žižek Cvetko 6 in Jan Osterc 4 zadetke; za goste iz Izole  so  dosegli največ zadetkov: Peter Božič 13 ter Jakob Poberaj Urh in Aleks Kőnig po tri zadetke.

V Murski Soboti je bilo  medobčinsko prvenstvo osnovnih šol v atletiki.

 Med mlajšimi učenci in učenkami se je s petimi  zmagala izkazala Osnovna šola I Murska Sobota.  V teku na  600 metrov je zmagal Tvit Trajbarič,  v skoku v višino Jaka Nejc Ružič in v metu vorteksa  Blaž Sintič vsi iz soboške prve osnovne šole. V teku na 60 metrov je zmagal Milo Šavel in v teku na 300 metrov Nino Ratoša oba iz druge soboške osnovne šole. V skoku v daljino je zmagal David Vidmajer iz Puconec.  Med mlajšimi učenkami  je v teku na 60 metrov zmagala Ana Dunja Colombo in v skoku v daljino Iva Cirkvenčić obe iz tretje soboške osnovne šole. V metu vorteksa je bila najboljša Iris Sever in v skoku v višino Isabel Flegar obe iz prve soboške osnovne šole. V teku  na 300 metrov je zmagala Tisa Sočič iz Puconec in v teku  na 600 metrov Lucija Rengeo iz Beltinec.

V kategoriji starejših učencev in učenk  je bila štirikrat zmagovalka Osnovna šola II Murska Sobota.  Med učenci je v teku na 300 metrov zmagal  Niko Forjan,  v skoku  daljino Aljaž Počič in v štafeta 4 x 100 metrov vsi iz Osnovne šole II Murska Sobota. V skoku v višino je zmagal Kian Karoli in v teku na 1000 metrov Enej Meglič oba iz prve soboške osnovne šole. V suvanje krogle je zmagal Martin Mlinarič iz Beltinec, v metu vorteksa  je zmagal  Domen Dšuban s Tišine in v teku na 60 metrov Gal Skledar iz Bogojine. Med starejšimi učenkami je v skoku v višino zmagala Lana Škedelj in zmagala je tudi štafeta 4 x 100 metrov iz prve soboške osnovne šole. V skoku v daljino je zmagala Katarina Fišer iz druge soboške osnovne šole, v suvanju krogle je bila najboljša Lara Lutar in v teku na 300 metrov  Mia Žekš obe iz tretje soboške osnovne šole. V metu vorteksa je zmagala Sara Serec in v teku na 60 metrov Alja Vogrinčič obe s Tišine.  V  teku na 1000 metrov  je bila zmagovalka Živa Smej iz Osnovne šole Beltinci.

V 17.kolu prve radgonske medobčinske lige v malem nogometu je vodilno Lomanoše premagalo Očeslavce z 10:0. Drugi Bar Stotka s Kapele je premagal Radensko v Radencih z 2:0 tretja Spodnja Ščavnica  je premagala  četrti Podgrad s 6:2.

V drugi radgonski ligi  malega nogometa je  v 17.kolu vodilni Šenekar iz Spodnjih Ivanjec utrpel poraz od Starega hrasta v Zgornjem Konjišču s 4:3, drugi Porkys iz Žepovec je premagal Baren iz Melov s 3:1 tretji Bumefekt iz Lastomerec je  visoko premagal Segovce kar z 12:2.

V 16. kolu tretje radgonske lige v malem nogometu  je vodilni Teksas bar iz Vidma premagal Ivanjševsko slatino s 7:1, drugi  na lestvici Vrabel iz Šratovec je bil boljši od tretje na lestvici  Ihove s 7:3.

V uvodni tekmi 24. kola v prvi soboški medobčinski nogometni ligi je v Murski Soboti vodilna ekipa Aluvarja iz Gančan premagala veterane Mure z 1:0 in z zmago samo potrdila naslov prvaka. Zmagoviti zadetek  za Aluvar Gančane je dosegel Mitja Rogač v 53. minuti srečanja.