Domov

Šport

12 maja 2019 Šport


Na 63. prireditvi  Pot ob žici je v Ljubljani na 12,5 km dolgi progi sodelovalo  944 trojk. Prvo mesto v absolutni  konkurenci  med članicami so zasedle Prekmurke z ekipo Prekmurske srnice v postavi: Tjaša  Žalig , Katarina Sočič in Andreja Gorčan.

Judo sekcija Partizana Ljutomer je v soboto pripravila v  novi ljutomerski  športni dvorani državno prvenstvo v judu za mlajše člane kjer  je v kategoriji do 90 kg zmagal Aleksander Ferenčak iz Bakovec, član Judo kluba Bežigrad.  Med dekleti  je bila v kategoriji do 57 kg tretja Vita Kulčar iz Judo kluba Lendava. Po posebnih propozicijah  so nastopili  za državno prvenstvo tudi mladi  tekmovalci stari do 12 let  saj so Ljutomerčani dogodek poimenovali festival juda na katerem je  sodelovalo  175 judoistov iz 31 klubov.  V tej kategoriji so bili zmagovalci po skupinah: Matevž Klemenčič in Sven Šarkanj iz Judo kluba Murska Sobota in Nik Maj Vučko iz Beltinec. Druga mesta so si priborili: Rio Červek iz soboških Štorkljic in Lana Škraban iz Kluba borilnih veščin Lendava.  Tretja mesta so osvojili: Matic Seršen in Samo Rudolf iz ljutomerskega Partizana, Matic Vehab iz Beltinec, Keanu Švenda iz Štorkljic ter Lovro Zaman in Klemen Vinkovič iz Judo kluba Murska Sobota. Med dekleti so bile tretje v Ljutomeru Ema Lisjak iz Ljutomera, Sara Sep iz Kluba borilnih veščin in Živa Leskovar iz Križevec.

Na mednarodnem tekmovanju v judu v avstrijskem Zeltwegu so med 800 judoisti iz 15 držav bili uspešni tudi pomurski judoisti.  Med Beltinčani je zmagala v svoji kategoriji Leila Mazouzi  tretje mesto  si je priboril Gabriel Lipič. Med soboškimi judoisti je bila zmagovalka v svoji kategoriji  Tia Lukač,  tretji mesti pa sta osvojili: Nina Rožman Lenarčič in Luka Smodiš.

Na prvi tekmi državnega prvenstva v športnem ribolovu za veterane je na Ledavskem jezeru v Kraščih  sodelovalo 16 ekip. Moštveno so zmagali ribiči iz Brežic, drugi je bil Majšperk in tretja Kostanjevica. Med pomurskimi ribiči se je najbolje odrezal  Miro Matjašec, ki  nastopa za Majšperk in je zmagal v svojem sektorju. Drugi je bil v sektorju Željko Mavrič in tretji Zoran Vidic, ki pa sta nastopila za Ribiško družino Koper, ki je bila moštveno peta.

Na 12. odprtem prvenstvu v skokih na veliki prožni ponjavi v Ljubljani so med 250 tekmovalci iz 12 društev dosegle dobre rezultate tekmovalke Društva za športno rekreacijo Murska Sobota. Med mladinkami posamično je zmagala Lara Erniša, med starejšimi deklicami je bila posamično druga Luna Kočar, moštveno pa so tekmovalke Murske Sobote v postavi: Luna Kočar, Klara Győrek, Azra Vinkovič, Katarina Kovačec, Ema Horvat in Asja Kuhar prav tako zasedle drugo mesto. Med cicibankami je zmagala Nuša Hari, Mija Škraban pa je bila četrta. Ekipa Murske Sobote v postavi: Nuša Hari, Mija Škraban, Amy Gal Bukovec in Ariel Šadl  je zasedla prvo mesto.

Športno društvo DOC iz Murske Sobote in Medicus slovensko zdravništvo športno društvo iz Ljubljane sta v Bakovcih pripravila 25. državno prvenstvo v nogometu za zdravnike in zobozdravnike.  Zmagala je ekipa Štajerske iz Maribora pred Prekmurjem, tretja je bila Osrednja slovenska regija in četrta Primorska. Prekmurska ekipa je premagala  Primorsko z 2:0, zadetka sta dosegla: Jan Kirbiš in Urban Čerpes,  nato igrala  2:2 proti osrednji Slovenski regiji  ob dveh  zadetkih Jana Kirbiša. V prvi tekmi, ki je odločala o prvaku  je Štajerska premagala Prekmurje z 1:0.

V  32. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom je Mura v gosteh premagala Krško s 3:0. za Muro so dosegli zadetke: Marco da Silva z avtogolom ter Rok Sirk in Nik Lorbek.  Po nepopolnem 32. kolu je Mura na 4. mestu s 45. točkami.  Mura bo že v sredo znova gostovala, tokrat v Kidričevem pri Aluminiju.

Največje presenečenje v 32. kolu prve slovenske lige je pripravila Olimpija, ki je v Mariboru pred 12.000 gledalci  premagala gostitelje kar s 3:0 in jim tako preprečila   predčasno praznovanje 15. naslova državnih prvakov. Za Mariborčane sta igrala tudi Žan Kolmanič iz Veržeja in Dare Vršič iz Segovec pri Apačah.

V  27. kolu 2. slovenske nogometne lige  so Beltinci v pomembni tekmi za obstanek v ligi premagali Ankaran Hrvatine s 3:2. Za Beltinčane je dosegel dva zadetka  Mitja Mauko enega pa je dodal k uspehu ekipe še Samo Žalik. V Lendavi je Nafta 1903 igrala proti Rolteku Dobu samo 0:0.

V 24.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod so igrali takole: Avto Rajh Ljutomer – Radgona 2:2, Veržej – Odranci 1:3 in Črenšovci – Hotiza 0:4.

V nižjih nogometnih ligah so  igrali takole: Zvezda Dolina – Olimpija Dolga vas 0:5,Čentiba – Nedelica 1:1, Kema Puconci – Bakovci 2:2, veterani Mure – Aluvar Gančani 0:1, Tišina – Pušča 0:4 in Dokležovje – Roma Vanča vas 4:5.

Na olimpijskem strelišču v Rakičanu je bilo 3. kolo prve državne lige, vzhod v streljanju v trapu na katerem je med devetimi ekipami zmagalo Strelsko društvo Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote v postavi: Evgen Pap, Marko Miljevič in Rene Maček s 177. zadetki, druga je bila Gornja Radgona v postavi: Tadej Kostanjevec, Milan Pelcl in Milan Svetec s 176. zadetki, tretji so bili Ormožani prav tako s 176. zadetki. Med posamezniki je bil v prvi ligi drugi Tadej Kostanjevec, v drugi ligi pa   je bil Marko Miljevič tretji.

V prvem kolu  druge teniške lige je v soboto v Murski Soboti Goja iz Hajdoš premagala Mursko Soboto s 5:0. Za Mursko Soboto so tekmovali: Marino Kegl, ki je dobil en niz ter Borut Horvat, Dominik Sedonja in Rene Heric, ki so ostali brez dobljenega niza.