V etru
Oaj kak san zlüfto, oddaja o športu
Domov

Šport

13 maja 2019 Šport


V švicarskem  Magglingenu je bilo polfinale evropske strelske lige mladih. Za slovensko reprezentanco je v streljanju s standardno zračno puško nastopil tudi  Jure Sočič iz Športno strelskega društva Murska Sobota, ki je v štirih nastopih dosegel najboljši rezultat proti  Franciji, ko je zadel 410, 2 kroga.  Slovenija  je v Švici moštveno     dvakrat zmagala.

Na mednarodnem tekmovanju judoistov v Rimavski Soboti na Slovaškem so gostovali  mladi judoisti Kluba borilnih  veščin Lendava. Najbolje se je odrezal med 13 letniki Rok Mujdrica ,ki je zasedel prvo mesto, med 11 letniki je bil Domen Horvat sedmi in med  9 letniki se je Luka Bogdan uvrstil na deveto mesto.

V  15.kolu prve  ženske avstrijske nogometne lige je vodilni St. Pőlten premagal v Insbrucku ekipo Wackerja s 4:1. Za St. Pőlten je igrala celo tekmo tudi kapetanka slovenske ženske reprezentance Mateja Zver  doma iz Gornje Bistrice in dosegla dva zadetka. Na lestvici vodi St. Pőlten, ki ima 43 točk,  na drugem mestu je Šturm iz Gradca s 34.točkami.

Na državnem prvenstvu v badmintonu starostne kategorije U – 15 na Prevaljah je Badmintonski klub Mladost iz Lendave osvojil tri zlate medalje. V moški konkurenci sta v dvojicah zasedla prvo mesto: Anel Hac Győrkőš in Dorian Hranilovič, med ženskimi dvojicami sta zmagali Nike Bedič iz Mladosti in Anja Jordan iz Ljubljane. Nika Bedič je v posamični konkurenci zasedla  še tretje mesto, tretja pa je bila tudi mešana dvojica: David Gabor iz Mladosti in Anja Jordan iz Ljubljane.

V nadaljevanju prvenstva v slovenski ligi v hokeju na travi so Lipovci premagali Moravske Toplice kar s 14:0. V dvoboju je bil pravi dvoboj med bolgarsko pakistanskim dvojcem, ki igrata za Lipovce.  Peter Katovski je dosegel kar pet zadetkov, Muhamed Abubaker   in Martin Mesarič sta dosegla po 2 zadetka,  po en zadetek  so k zmagi dodali: Robert in Dominik Mesarič, Luka Vegič, Blaž Berden in Uroš Stanko.

Na odprtem  tekmovanju za pokal Jarenine v športnem karateju so bili izjemno uspešni  tekmovalci Karate kluba Murska Sobota.  Prva mesta v katah so v svojih kategorijah  zasedli: Jurij Štefanec, Nejc Oblak, Jernej Sluga, Sara Ritlop, Sonja Ferenčak Ferenc, Katarina Sluga in Jernej Štefanec. Na drugo mesto so se uvrstili: Matic in Jaša  Sreš, Blaž Križanič, Aljoša Kerec in Petra Rogan. Tretji mesti sta v Jarenini osvojila: Nik Jug in Rene Ferenčak Ferenc. V borbah  sta zmagala Hana Husar in Jurij Štefanec, drugi je bil David Tinev in tretja Ema Vida, vsi iz Karate kluba Murska Sobota.

V drugem kolu 2.  slovenske teniške lige so igralci Teniškega kluba Murska Sobota po porazu v prvem kolu proti  Goji iz Hajdoš s 5:0 bili uspešnejši proti Hočam, kjer so zmagali s 4:1. Za Mursko Soboto so zmagali: Marino Kegl, Matjaž Hanželič, Rene Heric ter dvojica: Dominik Sedonja – Žiga Starčič. V 3. kolu bodo soboški teniški igralci  imeli dvoboj na teniških igriščih v Murski Soboti  v soboto 18.maja, ko  prihaja v goste ekipa Krškega.

V 11.kolu mednarodne veteranske lige v malem nogometu so igrali takole: Gornji Petrovci – Monošter 3:0, Radovci/Breza – Matjaševci 4:1, Srebrni breg Martinje – Tromejnik  Kuzma 5:8, tekma med Slovensko vésjo in veterani Grada je bila preložena. Na lestvici vodi Slovenska vés s 24.točkami pred ekipo: Radovci/ Breza,  ki ima 23 točk na tretjem mestu je Monošter z dvema manj odigranima tekmama ter 18.točkami.