Domov

Šport

21 maja 2019 Šport


Na mednarodni kolesarski dirki Granfondo Orbea Sisak so na Hrvaškem  na 125 km dolgi progi uspešno nastopili tudi člani  Športnega društva Team turbo Tropovci. V kategoriji masterjev C se je Dušan Hajdinjak uvrstil na prvo mesto, Dominik Ketiš pa je  bil četrti.

V 16. kolu prve avstrijske ženske nogometne lige je vodilni  St. Pőlten premagal ekipo  Kleinmuchna s 5:0. Mateja Zver kapetanka slovenske ženske reprezentance doma iz Gornje Bistrice je za St. Pőlten igrala do 60. minute in bila v tem času podajalka pri dveh zadetkih. Njena ekipa si že dve koli pred koncem državne lige še zagotovila novi  naslov državnih prvakinj

Na atletskem stadionu v Murski Soboti je bilo v ponedeljek  pomursko prvenstvo osnovnih šol v atletiki, kjer je v dveh starostnih kategorijah sodelovalo  okrog 300 učencev iz obeh bregov reke Mure. Med mlajšimi učenci so bili zmagovalci v teku na 60 metrov Nik Čavničar in v teku na 600 metrov David Mulec oba iz Razkrižja,  v metu vorteksa je bil najboljši Klemen Puconja iz Stročje vasi,  v skoku v višino je zmagal Miha Brus iz Apač, v skoku v daljino  je bil najboljši  David Vidmajer iz Puconec ter v teku na 300 metrov Nejc Sečkar iz Odranec.  Med mlajšimi učenkami je na 60 metrov zmagala Zala Matjašec iz  Črenšovec, v metu vorteksa je bil najboljša Urška Zavratnik iz Stročje vasi, v skoku v višino je zmagala  Mara Marič iz Osnovne šole I Murska Sobota, v skoku daljino  je zasedla prvo mesto  Tea Jurkovič iz  Razkrižja, teku na  300 metrov je zmagala   Tisa Sočič iz Puconec  in v teku na 600 metrov Lucija Rengeo iz Beltinec.

Med starejšimi učenci na pomurskem prvenstvu v atletiki v Murski Soboti  je    v skoku v višino  zmagal Ven Šavel, v skoku v daljino Aljaž Počič, v teku na 300 metrov Niko Forjan in v štafeti 4 x 100 metrov vsi iz Osnovne šole II Murska Sobota. V suvanju krogle je zmagal  Samo Jaklin iz Velike Polane, v metu vorteksa Marsel Maier iz Gornje Radgone , v teku na 60 metrov Gal Skledar iz Bogojine in v teku na 1000 metrov Jan Husar od Svetega Jurija.  Med starejšimi učenkami  je v skoku  višino zmagala Ana Šőmen, v metu vorteksa Pia Artenjak obe iz Ljutomera,  v skoku v daljino je bila najboljša Lana Čizmašija iz Dvojezične osnovne šole I Lendava, v suvanju krogle je zmagala: Neja Prša iz Gornje Radgone, v teku na 60 metrov je bila najhitrejša Nina Gerič iz Črenšovec njena šola  je zmagala tudi v štafeti 4 x 100 metrov.  V teku na 300 metrov je bila  najhitrejša Mia Žekš   iz III soboške osnovne šole in v teku na 1000 metrov je  zmagala : Manca Hafner iz Apač.

Na drugih letošnjih kasaških dirkah  v Sloveniji so v Komendi ljutomerski kasaški vozniki med sedmimi dirkami osvojili le eno zmago. V   peti dirki je zmagal Just do IT na vajetih Primoža Kristla, tretja  je bila v tej dirki  Anina Sakso z Jankom Sagajem. V preostalih dirkah  so osvojili druga mesta: Fanna z Andrejem Antolinom, Donina z Jankom Sagajem in Frajla z Darkom Sodcem.  Tretja mesta na dirkah v Komendi  pa so osvojili še: Pickel  s Francem Novakom, Pell z Brankom Seršenom in Ardnas s Francem Jurešem.

V  23.kolu Ravenske lige v malem nogometu na Tišini so igrali:  Mister baby Gederovci – Vivat Černelavci 7:4, Černelavci – Kučnica  Korovci 2:4, Petanjci – Kupšinci  3:6, Tropovci/Tišina – Satahovci 7:1, Mladinec Murski Črnci- Dobel  Rankovci  8:2, Krog – Borejci 5:5 in Gradišče – Krajna 3:0.  Na lestvici vodijo Borejci s 57. točkami pred ekipo Mister baby, ki jih ima 53.