V etru
Informacije - Vreme, ceste, radarske kontrole
Domov

Šport

21 maja 2019 Šport


Na mednarodni kolesarski dirki Granfondo Orbea Sisak so na Hrvaškem  na 125 km dolgi progi uspešno nastopili tudi člani  Športnega društva Team turbo Tropovci. V kategoriji masterjev C se je Dušan Hajdinjak uvrstil na prvo mesto, Dominik Ketiš pa je  bil četrti.

V 16. kolu prve avstrijske ženske nogometne lige je vodilni  St. Pőlten premagal ekipo  Kleinmuchna s 5:0. Mateja Zver kapetanka slovenske ženske reprezentance doma iz Gornje Bistrice je za St. Pőlten igrala do 60. minute in bila v tem času podajalka pri dveh zadetkih. Njena ekipa si že dve koli pred koncem državne lige še zagotovila novi  naslov državnih prvakinj

Na atletskem stadionu v Murski Soboti je bilo v ponedeljek  pomursko prvenstvo osnovnih šol v atletiki, kjer je v dveh starostnih kategorijah sodelovalo  okrog 300 učencev iz obeh bregov reke Mure. Med mlajšimi učenci so bili zmagovalci v teku na 60 metrov Nik Čavničar in v teku na 600 metrov David Mulec oba iz Razkrižja,  v metu vorteksa je bil najboljši Klemen Puconja iz Stročje vasi,  v skoku v višino je zmagal Miha Brus iz Apač, v skoku v daljino  je bil najboljši  David Vidmajer iz Puconec ter v teku na 300 metrov Nejc Sečkar iz Odranec.  Med mlajšimi učenkami je na 60 metrov zmagala Zala Matjašec iz  Črenšovec, v metu vorteksa je bil najboljša Urška Zavratnik iz Stročje vasi, v skoku v višino je zmagala  Mara Marič iz Osnovne šole I Murska Sobota, v skoku daljino  je zasedla prvo mesto  Tea Jurkovič iz  Razkrižja, teku na  300 metrov je zmagala   Tisa Sočič iz Puconec  in v teku na 600 metrov Lucija Rengeo iz Beltinec.

Med starejšimi učenci na pomurskem prvenstvu v atletiki v Murski Soboti  je    v skoku v višino  zmagal Ven Šavel, v skoku v daljino Aljaž Počič, v teku na 300 metrov Niko Forjan in v štafeti 4 x 100 metrov vsi iz Osnovne šole II Murska Sobota. V suvanju krogle je zmagal  Samo Jaklin iz Velike Polane, v metu vorteksa Marsel Maier iz Gornje Radgone , v teku na 60 metrov Gal Skledar iz Bogojine in v teku na 1000 metrov Jan Husar od Svetega Jurija.  Med starejšimi učenkami  je v skoku  višino zmagala Ana Šőmen, v metu vorteksa Pia Artenjak obe iz Ljutomera,  v skoku v daljino je bila najboljša Lana Čizmašija iz Dvojezične osnovne šole I Lendava, v suvanju krogle je zmagala: Neja Prša iz Gornje Radgone, v teku na 60 metrov je bila najhitrejša Nina Gerič iz Črenšovec njena šola  je zmagala tudi v štafeti 4 x 100 metrov.  V teku na 300 metrov je bila  najhitrejša Mia Žekš   iz III soboške osnovne šole in v teku na 1000 metrov je  zmagala : Manca Hafner iz Apač.

Na drugih letošnjih kasaških dirkah  v Sloveniji so v Komendi ljutomerski kasaški vozniki med sedmimi dirkami osvojili le eno zmago. V   peti dirki je zmagal Just do IT na vajetih Primoža Kristla, tretja  je bila v tej dirki  Anina Sakso z Jankom Sagajem. V preostalih dirkah  so osvojili druga mesta: Fanna z Andrejem Antolinom, Donina z Jankom Sagajem in Frajla z Darkom Sodcem.  Tretja mesta na dirkah v Komendi  pa so osvojili še: Pickel  s Francem Novakom, Pell z Brankom Seršenom in Ardnas s Francem Jurešem.

V  23.kolu Ravenske lige v malem nogometu na Tišini so igrali:  Mister baby Gederovci – Vivat Černelavci 7:4, Černelavci – Kučnica  Korovci 2:4, Petanjci – Kupšinci  3:6, Tropovci/Tišina – Satahovci 7:1, Mladinec Murski Črnci- Dobel  Rankovci  8:2, Krog – Borejci 5:5 in Gradišče – Krajna 3:0.  Na lestvici vodijo Borejci s 57. točkami pred ekipo Mister baby, ki jih ima 53.