Domov

Šport

23 maja 2019 Šport


V  35. kolu slovenske nogometne lige Telekom je v Stožicah  pred skromnimi 600 gledalci Olimpija premagala Muro z 1:0. Po srečnem naključju je dosegel zmagoviti zadetek za Olimpijo Endri Cekići v 59. minuti srečanja. Najbolj zanimivo tekmo za Prekmurce med Celjem in velenjskim Rudarjem so presenetljivo   prepričljivo dobili pred 1000 gledalci Velenjčani z 2:0. Za Celjane je igral tudi Prekmurec Mitja Lotrič. 15. naslov državnega prvaka so osvojili Mariborčani ,ki so z dvema zadetkoma Zlatka Zahoviča,  z 2:0,  pred 4500 gledalci  premagali Krško ,ki se je poslovilo od  prve lige. Pri Mariboru nista dobila priložnosti za igro  Žan Kolmanič iz Veržeja in Dare Vršič iz Segovec pri Apačah.  Kdo bo četrti klub za igranje v kvalifikacijah  v ligi Evropa bo odločala sobotna tekma med Muro in Celjem v Murski Soboti, ki se bo začela ob 17.55.

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca  je v Mariboru v  mednarodni prijateljski pripravljalni tekmi premagala Avstrijo  s 3:0. Za slovensko izbrano vrsto je igrala tudi Veronika Mikl iz Ljutomera  članica Ženskega odbojkarskega kluba Roto Kema Puconci. Slovenske odbojkarice bodo  v Mariboru v  soboto 25. maja  ob 19. igrale tekmo evropske lige proti odbojkaricam Estonije.

Na 18.  mednarodnem košarkarskem turnirju v Murskem Središču na Hrvaškem je  zmagala članska ekipa Murskega Središča pred veteransko ekipo Murskega Središča na tretje mesto  se je med ekipami iz treh držav uvrstil Lindau iz Lendave. Lendavčani so  v tekmi za tretje mesto premagali Niederwald iz Zalaegerszega z rezultatom  42:38. V uvodni tekmi  je zmagovalna ekipa Murskega Središča  bila boljša od Lendavčanov z rezultatom 60:53.

V prijateljski mednarodni tekmi v hokeju na travi  v Lipovcih  so  25. kratni slovenski članski prvaki  premagali vodilno ekipo hrvaške lige Zelino z rezultatom 5:3. Za Lipovce je dosegel tri zadetke  Pakistanec Abu Baker po enega pa sta k zmagi prispevala: Martin Mesarič in Gorazd Zajc. Za Zelino so dosegli zadetke: Grega Fujs, Filip Ilinović in Luka Vukovića. Za Zelino sta celo tekmo igrala tudi brata  Grega in Anže Fujs nekdanja člana predanovskega Triglava, ki zdaj igrata hokej na Hrvaškem.

Strelsko društvo Jezero je v Dobrovniku pripravilo drugi turnir pomurske strelske lige  s pištolo in revolverjem.  V strelski tekmi s pištolo je moštveno zmagalo Strelsko društvo Lendava  pred Strelskim društvom Jezero iz Dobrovnika  tretji so bili strelci Kovinarja iz Ormoža. Posamično je  zmagal  Mirko Recek iz Dobrovnika s 187. krogi, drugi je bil Štefan Balaško iz dobrovniškega društva s 185.krogi in na tretje mesto se je uvrstil Elemir Aladić iz Lendave s 183.krogi. V streljanju z revolverjem je  moštveno  zmagala Lendava pred I. ekipo Strelskega društva Jezero in II. ekipo Strelskega društva Jezero. Posamično je z revolverjem zmagal Elemir Aladić iz Lendave s 190.krogi, drugi je bil Miran Tutek  s 190.krogi  in tretji Robert Ivanič oba iz Dobrovnikas 184.krogi. Tretje kolo bo  na programu v nedeljo 2. junija v Dobrovniku.

V 19.kolu moravskotopliške lige v malem nogometu so igrali: Motvarjevci – Prosenjakovci  2:11, Mlajtinci – Ivanci 3:2 , Strehovci – Noršinci  3:1 in Filovci – Vučja Gomila 13:2. Na lestvici vodijo Mlajtinci  z 42.točkami pred Noršinci,ki imajo  40 točk tretji na lestvici Filovci pa so zbrali  36 točk.