V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Šport

24 maja 2019 Šport


Odbojkarski reprezentant Uroš Pavlović doma iz Murske Sobote,   član  ACH Volley-a iz Ljubljane , ki je   tudi večkratni državni prvak je podpisal novo  dveletno pogodbo z državnimi prvaki. Pred prihodom v Ljubljano je bil Uroš Pavlović tudi član avstrijske Posojilnice Dob.  Z odbojko  se je  Pavlovič ukvarjati pri Odbojkarskemu klubu Panvita Pomgrad  v Murski Soboti kamor se je preselil iz košarkarskegakluba.

V mednarodni avstrijski ligi so  hokejisti Moravskih Toplic v gosteh premagali ekipo Schőnbruna z rezultatom 4:2. Za Moravske Toplice je dosegel dva zadetka Goran Vukan po enega pa sta k zmagi dodala: Filip Bencik in Aleš Skalič.

V drugem kolu mednarodne strelske lige  z malokalibrsko puško je v madžarskem mestu Gellehaza med devetimi ekipami zmagala Nagykanizsa  drugo je bilo Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika tretji je bil Zalaegerszeg, četrta I. ekipa Murske Sobote in peti petišovski Coal. Posamično je zmagal Jože Kopinja iz Coala  , drugi je bil Ferenc Havasi iz Zalaegerszega oba sta zadela po 262 krogov na tretje mesto se je uvrstil Toni Kelemina iz Središča  z 260.krogi.  Med pionirji je zmagal Milan Galamboš iz Coala z 235.krogi, drugi je bil Saša Žerdin iz Črenšovec z 230.krogi. S standardno puško 30 leže  je bila najboljša Vesna Mele iz Središča, ki je zadela 287 krogov.  

V Preboldu je bil namiznoteniški turnir TOP 24 za kadete in kadetinje starostne kategorije U – 15- V prvi skupini  je bila med kadetinjami  druga Blažka Harkai  iz puconske Keme. V drugi skupini  je bila Dajana Gošnjak iz Sobote osma. Med kadeti je bil Jure Smodiš v pri skupini četrti, Jan Lipič šesti in Nino Šegula vsi iz puconske  Keme sedmi.  Slovenske kadete čaka od 7. do 16. julija v Ostravi evropsko namiznoteniško prvenstvo in  turnir TOP 24 je bil eden od zadnjih  testov za sestavo slovenske reprezentance.

V Lendavi je bila prijateljska  mednarodna nogometna tekma med veterani Nafte in Jugopetrolom iz Beograda, ki se je končala z rezultatom 2:2. Za veterane Nafte sta dosegla zadetka: Ivan Oletić in Ivan Oberstar.

V Mariboru je bilo odigrano prvo kolo  vzhodne slovenske lige v  vrtnem kegljanju za slepe in slabovidne. Med članicami moštveno je zasedla drugo mesto Murska Sobota v postavi: Silva Mlinarič, Marija Jurančič, Milica Ivanuša in Veronika Holsedl.  V moški konkurenci je   Murska Sobota v postavi:  Anton Gomboc, Dušan Korošak, Danilo Kreslin, Drago Potočnik in Dušan Cigüt zasedla četrto mesto. V posamični konkurenci je  med članicami v svoji kategoriji vida   zmagala Silva Mlinarič s 73. podrtimi keglji.  Druga v svoji kategoriji vida je bila Marija Jurančič. Med člani je bil v svoji kategoriji vida  drugi Dušan Cigüt,  tretji je bil Danilo Kreslin in četrti Drago Potočnik vsi Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota.