Domov

Šport

30 maja 2019 Šport


Na velikem mednarodnem tekmovanju v judu v Podčetrtku je med 230. judoisti iz 24 držav nastopilo tudi 29 slovenskih judoistov. V kategoriji do  90 kg je zasedel tretje mesto Narsej Lackovič član judo sekcije  ljutomerskega Partizana. Med ostalimi pomurski judoisti se je v kategoriji do 90 kg uvrstil na sedmo mesto Aleksander Ferenčak doma iz Bakovec, ki je zdaj član Judo kluba Bežigrad.

Ženska odbojkarska reprezentanca Slovenije je v drugi tekmi srebrne skupine evropske lige v Vrachatiju v Grčiji pred 700 gledalci premagala gostiteljsko reprezentanco Grčije s 3:0.  Po uvodni zmago proti Estoniji v Mariboru je bila to  druga zaporedna zmaga slovenskih odbojkaric. Za slovensko izbrano vrsto je igrala tudi Ljutomerčanka Veronika Mikl, v minuli sezoni članica  prvoligaškega Ženskega odbojkarskega kluba Roto Kema.

V avstrijski Wagni je na mednarodnem tekmovanju v karateju sodeloval tudi Karate klub Tromejnik iz Kuzme. Gorički karateisti so osvojili dve drugi in eno  tretje mesto ter dve uvrstitvi od 5. do 8. mesta. V katah sta v kategoriji mlajših kadetov Renej Fujs in med malčki Maksimiljan  Markoč osvojila drugi mesti, tretja je bila med malčicami Eva Grah. Blizu medalje je bil še Lan Sapač, ki je bil četrti med mlajšimi dečki, Gal Časar in Noah Rac sta se uvrstila od 5. do 8. mesta.

Motoklub veterani iz Murske Sobote, ki ga vodi predsednik Jože Bobovec,  bo  v soboto prvega junija ob 10. pri soboškem Murska transportu pripravil 28. mednarodni relly veteranov Prekmurje 2019 na katerem bo sodelovalo okrog 80 udeleženčevi iz Avstrije, Hrvaške in Slovenije. Tekmovanje bo sočasno za slovenske veterane točkovano tudi za  državno prvenstvo  v okviru Zveze starodobnih vozil Slovenije.  Proga bo dolga  okrog 70 km , prvi del bo vodil iz Murske Sobote  do Korovec, drugi del proge pa bo speljan  Korovec do Murske Sobote, kjer bo v soboški Zvezdi tudi  uradna razglasitev rezultatov.

Zaključeno je bilo tudi državno prvenstvo v hokeju na travi za mlade starostne kategorije  U – 13. Prvo mesto je osvojila I. ekipa Lipovec, druge so bile Moravske Toplice in tretja je bila II. ekipa Lipovec. Najboljši igralec je bil Alen Maučec,  najboljši vratar Žan Dravec in strelec Alen Maučec, vsi iz Hokejskega kluba Lipovci.

V 17.kolu Dolinske lige v malem nogometu za veterane, ki jo vodijo Beltinčani so igrali takole:  Odranci –  Lip 3:6, Ižakovci – Torcida Lakoš 0:3, Meteor Melinci – Aluvar Gančani   2:2,  Črenšovci – Beltinci  5:3 in Tropicano Bistrica- Gomilica 4:5. Na lestvici vodi Lipa,  z 41.točkami pred Torcido , ki je zbrala  35 točk na tretjem mestu  je Gomilica z 32. točkami.