V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport

6 junija 2019 Šport


V  prvi kvalifikacijski nogometni tekmi za uvrstitev v 2. slovensko nogometno ligo je  Koper  na Bonifiki  pred 1000 gledalci premagal nogometno ekipo Grada s 4:0.  Zadetke za Koper  so dosegli Nino Bernjak v prvi minuti z avtogolom, nato Edi Baša iz 11 metrovk  v 37. in 77. minuti ter Željko Tomić v 78. minuti.  Tekmo je vodil sodnik Andrej Žnidaršić iz Kranja.  Povratna tekma bo v nedeljo ob 17. pri Gradu na Goričkem.

V avstrijski ligi v hokeju na travi je moška ekipa Moravskih Toplic v prvi tekmi premagala ekipo Mődlinga s 5:1. Za Moravske Toplice so dosegli zadetke: Filip Bencik, Aleš Malačič, Tadej Tivadar, Niko Gjergjek in Nikola Prepelič. V drugi tekmi so Moravske Toplice na Dunaju utrpele poraz proti ekipi Novaksa s 3:0.

V drugem kolu državne atletske lige za paraplegike je v Murski Soboti  zmagala moštveno ekipa jugozahodne Štajerske  iz Celja,  Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote  je zasedlo peto mesto. Posamično  je bila  med domačimi atleti najboljša Marta Janežič, ki je zmagala v suvanju krogle, druga je bila v metu kopja,  v vožnji na 100 metrov pa je Marta Janežič zasedla četrto mesto.  V moški konkurenci je  bil Dušan Slana v metu diska četrti, v vožnji na 100 metrov   je Franc Baum  zasedel šesto mesto.

Strelsko društvo Jezero  iz Dobrovnika je v domačem kraju pripravilo 3. turnir pomurske lige v streljanju s pištolo in revolverjem. S pištolo moštveno je med 21. ekipami zmagala ekipa Strelskega društva Jezero v postavi: Boštjan Premoša, Miran Tutek in Mirko Recek pred Strelskim društvom Lendava in Strelskim društvom Črenšovci.  Posamično  je zmagal Miran Tutek s 191.krogi drugi je bil Stiven Vočanec iz Ormoža s 183. in tretji Mirko Recek iz Dobrovnika s 180.krogi. V strelski tekmi z revolverjem je  sodelovalo 11 ekip, zmagalo  je Strelsko društvo Lendava v postavi: Rihard Kovač, Franc Duh in Elemir Aladič pred Strelskim društvom Jezero Oljarna Premoša in Strelskim društvom Jezero Dobrovnik. Posamično je meril najbolj natančno Miran Tutek  s 186.krogi, drugi je bil Tomaž Ciglar iz Črenšovec  s 183.  in tretji Elemir Aladič iz Lendave s 180.krogi.

V 20.kolu prve puconske lige v malem nogometu so vodilni Puževci  premagali Izvir iz Gorice  s 6:1. Drugi Košarovci so bili boljši od Strukovec  s 5:3 tretji Pečarovci  so bili poraženi od Rome iz Doline s  6:2. V drugi puconski ligi so vodilni Sebeborci premagali Poznanovce  z 8:3, drugi na lestvici Moščanci so bili boljši od  Kovačevec  s 6:4 tretja Prosečka vas pa je visoko premagala Lemerje s 7:0.

Na rekreativnem  teniškem turnirju v Murski Soboti  je sodelovalo 20 igralcev. Prvo mesto je osvojil Anže Gartner iz Ljubljane, ki je bil v finalu boljši od Luke Premzla iz Murske Sobote z rezultatom 9:7.  Tretje mesto sta si razdelila Srečko Meolic iz Ljubljane in Dejan Fujs iz Murske Sobote.

Na 6. nočnem  namiznoteniškem turnirju na Cvenu je med 18 igralci zmagal Aleš Ploj s Cvena, ki je bil v finalu boljši od Iva Sklizoviča iz  Ljutomera s 3:1. Tretje mesto sta si razdelila: Darko Fijavž in Andrej Lešnik oba iz Ljutomera.