V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Šport

7 junija 2019 Šport


Na kasaških dirkah v Krškem so ljutomerski kasaški vozniki osvojili  prvo letošnjo slovensko lovoriko. Na dirki Šampionata Slovenije v dveh tekih je v obeh tekih zmagal Tar stars na vajetih Janka Sagaja  iz Kasaškega kluba Ljutomer s kilometrskima časom: 1:15,2 in 1:14,4. V preostalih dirkah so v Krškem bili zmagovalci še Princ z voznikom Jernejem Hericem, Fjori s Sašo Seršenom in Donina na vajetih Janka Sagaja. Naslednja kasaška prireditev v Sloveniji bo v nedeljo 16. junija v Ljutomeru.

V uvodni tekmi evropskega pokala Challenge II v hokeju na travi je ekipa Lousade iz Portugalske v Pragi  premagala slovenske prvake Lipovce z rezultatom 6:2. Za Lipovce, ki so po uvodnem zadetku  Portugalcev uspeli izid izenačiti na 1:1,  sta dosegla zadetka:  Ateeq Muhamed in Gorazd Zajc, pri Portugalcih  se je odlikoval tremi zadetki  Jose Santos. Lipovci so igrali šele prvo tekmo, Portugalci  so v uvodni tekmi že včeraj premagali ekipo Rače iz Slovaške s 5:3.  Slovenski prvaki Lipovci bodo v Pragi jutri igrali še proti ekipi Rače.

Na  odprtem mednarodnem lokostrelskem tekmovanju v Petišovcih  za slovenski tarčni pokal  v organizaciji Lokostrelskega kluba Lendava so  bili 123 lokostrelci iz 33 klubov  uspešni tudi pomurski lokostrelci. Med člani je z golim lokom zmagal Danijel Črešnjovnjak iz Ljutomera. Med veterani se je s sestavljenim lokom uvrstil na četrto mesto Marjan Kokol iz Ljutomera peti pa je bil Bojan Štuhec iz Lendave. V kategoriji dečkov je bil z ukrivljenim lokom Nik Komaricki  šesti, v kadetski konkurenci pa se je Niko Horvat oba iz Lendave uvrstil na 14. mesto.

V zadnjem kolu moravskotopliške lige v malem nogometu so novi prvaki Mlajtinci v gosteh premagali Filovce s 6:3. Drugi na lestvici Noršinci so bili boljši od Vučje Gomile z 9:4 tretji Strehovci pa so premagali Prosenjakovce s 3:2.  V preostalem srečanju  so Motvarjevci premagali  Ivance s 7:6.  Jutri v soboto 8.junija ob 13, bo v Moravskih Toplicah  nogometni turnir veteranov za pokal Občine Moravske Toplice, v nedeljo 9. junija  ob 10. pa bo v Prosenjakovcih turnir devetih ekip za občinski  pokal.

V  20.kolu soboške medobčinske lige v malem nogometu za veterane so igrali takole:  Dokležovje – Old boys Murska Sobota 2:5, Cankova- Sebeborci 3:7, Mladost Pertoča – Borejci 1:5, Bakovci – Čarda  9:4, Nemčavci – Noršinci 7:4 in Rogašovci – Rakičan 3:0. Na lestvici, dve koli pred koncem,  vodi  Old boys iz Murske Sobote s 53.točkami pred Noršinci, ki imajo 44 točk tretji pa so Sebeborci s 43.točkami.

Na  posebni slovesnosti 60 letnice Nogometne zveze Medžimurja v Čakovcu so bili med udeleženci tudi predstavniki Medobčinske nogometne zveze  Lendava.  Organizatorji  so  za dobro sosedsko sodelovanje podelili tudi posebni  plaketi Medobčinski nogometni zvezi Lendava in Medobčinski nogometni zvezi Murska Sobota.