V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

17 januarja 2017 Šport


Slovenska nogometna reprezentanca U – 18 je na  memorialnem nogometnem turnirju Valentina Granatkina v St. Peterburgu v Rusiji  v četrtfinalu izgubila proti reprezentanci Kazahstana z 2:0. in ostala brez polfinala.  Za slovensko izbrano vrsto je do 65. minute igral tudi Tomi Horvat. V nadaljevanju turnirja se bo reprezentanca Slovenije borila za uvrstitev od 5. do 8. mesta.

 

Na kvalifikacijskem  turnirju za nastop na finalu državnega prvenstva v namiznem tenisu mladince sta se obe ekipi puconske Keme uvrstili na finalni turnir, ki bo 25. februarja na Muti.  Na Ptuju so  mladinci Keme v postavi: Luka Norčič, Rok ter  Jure Smodiš in Jan Lipič premagali Ilirijo s 5:0, Velenje  s 5:3 in utrpeli poraz proti Fužinarju s 5:1. Pri Kemi, ki je bila druga v skupini,  se je odlikoval Luka Norčič s šestimi zmagami in enim porazom. Mladinke  Keme  v postavi: Nuša Vogrinčič, Ana Kovačec in Blažka Harkai so  v Ljubljani  premagale Fužinar s 5:4 in Muto s 5:2 ter se  s  tretjim mestom uvrstile  na finalni turnir.  Pri Kemi je bila najboljša Nuša Vogrinčič in s šestimi zmagami in štirimi porazi.

V 8.kolu  prve vzhodne slovenske super lige v pikadu je vodilni Top Gun Kiraly z Grlave premagal Picolo bar iz Melinec z rezultatom 11:6. Drugi na lestvici Top Gun Gorjak z Grlave pa je bil boljši od Friend’s teama od Svetega Jurija v Prekmurju z 12:5. V preostalem srečanju je Mlinček Zabovci premagal  Eks bar iz Maribora z 11:6. Dvoboj med Slavčkom iz Gornjih Slaveč in Barom »B« iz Selnice je bil preložen.

 

V prekmursko štajerskem derbiju  v 10. kolu prve slovenske košarkarske lige za starejše pionirke so igralke Ženskega košarkarskega kluba Pomurje v Murski Soboti premagale Maribor z 52:42, zmaga jih ohranja v igri za prva tri mesta na lestvici. Za Pomurje so proti Mariboru zadele največ točk: Blaža Čeh 20, Miha Žekš in Bruna Čeh pa po 9 točk. Pri Mariboru se je odlikovala Teja Leban s 17.točkami.

 

Mladi nogometaši Farmtecha, kategorije starejših dečkov so sodelovali na mednarodnem turnirju v malem nogometu v Gradcu in se  med desetimi ekipami uvrstili na prvo mesto. V finalu je Farmtech premagal II. ekipo Wiener Neustadta z 2:1 v polfinalu pa so bili igralci Veržeja boljši tudi od I. ekipe Wiener Neustadta s 4:0. Najboljši strelec turnirja je bil Domen Lah s šestimi zadetki, strelsko sta se odlikovala še: Tarik Bagola in Kimi Vičar s tremi zadetki.

 

 

Na zimskem turnirju v dvoranskem  malem nogometu  za ekipe iz Občine Moravske Toplice v Bogojini,  so  v finalni tekmi za prvo mesto Filovci premagali  Noršince s 4:2. V tekmi za tretje mesto so bili Strehovci boljši od Mlajtinec z rezultatom 2:1. Organizator turnirja , Športna zveza Moravske Toplice,  je nagradila Roka Malačiča iz Noršinec kot najboljšega strelca s šestimi zadetki, najboljši vratar  na turnirju je bil Danilo Farkaš iz Noršinec.