V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Šport

8 junija 2019 Šport


Na mednarodnem tekmovanju v taekwandoju  v avstrijskem mestu Wolfsberg je  med tekmovalci iz  petih držav uspešno tekmoval  Beno Misja iz Lendave, ki je član italijanskega kluba Hwarang team.  Lendavčan Misja   je v svoji  predtekmovalni  skupini premagal vse nasprotnike nato pa  je utrpel  prvi poraz v polfinalu .  V borbi za tretje mesto  je  premagal  Floriana Flackerja iz Avstrije z rezultatom 8:3 in   osvojil pomembne  točke  na   evropski jakostni lestvici.

Včeraj je bil  prvi tekmovalni dan  na dveh evropskih pokalih Challenge v hokeju na travi, kjer nastopata  dve pomurski ekipi. V Pragi so slovenski prvaki  Lipovci na  Challengu II izgubili proti  portugalski Lousadi s 6:2 ob zadetkih Pakistanca Muhameda Ateeqa in Gorazda Zajca.  Žal sta se na tekmi poškodovala Martin Mesarič in Boštjan Stanko. Predanovski Triglav pa nastopa v turški Alanyi  na Challengu III in prvo tekmo je Triglav izgubil proti gostiteljskemu  Gazientepu z 10:1. Častni zadetek za Triglav je dosegel Nejc Potokar.

Že nekaj časa je znano da bosta letos prvič  dve pomurski  nogometni ekipi nastopili v evropskih tekmovanjih.  Zraven  soboške Mure, ki bo nastopila  na evropskem prizorišču  za ligo Evropa  bo imela evropske tekme  tudi ženska ekipa Telemacha GMT Beltinci. Sedemkratne državne prvakinje so dobile iz evropske nogometne zveze sporočilo, da je bila njihova kandidatura za organizacijo enega od  desetih turnirjev  sprejeta. Tako bodo od 7. do 13. avgusta v Murski Soboti in v Beltincih evropske tekme ženske oblike lige prvakinj. Proti komu bodo igrala pomurska dekleta  bo znano  na žrebu v Nyonu, ki bo 21. junija.

Slovenska nogometna reprezentanca je v Celovcu pred 19.200 gledalci izgubila kvalifikacijsko tekmo za nastop na evropskem prvenstvu  proti Avstriji z 1:0. Za slovensko izbrano vrsto je igral od  69. minute dalje tudi Damjan Bohar iz Mačkovec.

Na prijateljski mednarodni tekmi pa je  mlada reprezentanca  Slovenije U – 21 v gosteh v Aarau  pred 3.000 gledalci  premagala Švico z 2:1. Za slovensko reprezentanco  pod taktirko selektorja  Primoža Glihe nekdanjega igrala Mure je od 56. minute dalje igral tudi Tomi Horvat  iz Turnišča sicer nogometaš soboške Mure. V ponedeljek 10. junija ob 17. pa bo Slovenija v Lendavi igrala tekmo  proti reprezentanci  Gruzije.

V Škofji Loki je bilo 28. državno prvenstvo v skvošu, kjer je sodelovalo 36 igralcev in igralk iz sedmih slovenskih klubov. V ženskem finalu je Nina Kustec iz Škofje Loke premagala lansko državno prvakinjo  Saro Rojnik iz Veržeja, ki zdaj nastopa za Skvoš klub Škofja Loka s 3:1.   Rojnikova  je letos  je osvojila naslov moštvenih državnih prvakinj z ekipo Škofje Loke in soigralkama: Saro Hafner in Nino Kustec.

Društvo upokojencev Murska Sobota je pripravilo v Nemčavcih pomursko prvenstvo za moške ekipe v vrtnem kegljanju. Med 12. ekipami so zmagali upokojenci Murske Sobote s 446.podrtimi keglji pred Mačkovci s 443. tretje  so bile Moravske Toplice s 424. podrtimi keglji. Posamično je zmagal Jože Horvat iz bodonsko brezovskega zenkovskega društva s 125. keglji drugi je bil Peter Sovjak iz Murske Sobote s 122 in tretji Ivan Kolenko iz Črenšovec ,ki je podrl 121 kegljev. Na finalu državnega prvenstva ,ki bo septembra v Spodnjem Dupleku bodo sodelovali upokojenci Murske Sobote, regijski  upokojenski prvak za leto 2019  je postal Jože Horvat.

V treh radgonskih medobčinskih ligah malega nogometa so igrali tekme predzadnjega kola. V prvi radgonski ligi so vodilne Lomanoše premagale Črešnjevce s 4:0, drugi Bar Stotka s Kapele je premagal Stavešince s 6:2 tretja Spodnja Ščavnica  je bila boljša od Polic  z 8:5. Na lestvici strelcev vodi David Satler iz Lomanoš s 37. zadetki.  V drugi  ligi je vodilni Šenekar iz Spodnjih Ivanjec  v derbiju kola premagal tretji Bumefekt iz Lastomerec z 9:5. Drugi Porkys iz Žepovec  je premagal Grabonoš s 3:1. Na lestvici strelcev vodi  Rok Kotnik iz ekipe Baren iz Melov z 29. zadetki. V tretji radgonski  ligi  malega nogometa je vodilni Teksas bar iz Vidma premagal Lešane z 8:5, najboljši strelec v tej ligi  je  nekdanji rokometaš Darko Zorko iz Teksas bara z 42.zadetki.