V etru
Zimzelenčki
Domov

Šport

9 junija 2019 Šport


Na evropskem pokalu v hokeju na travi Challenge  II v Pragi je Rača iz Slovaške premagala Lipovce z rezultatom 2:1.  Edini zadetek za slovenske državne prvake je dosegel Franc Maučec.  V dopoldanski tekmi so Lipovci  v pomembni tekmi premagali ekipo Ardasa iz Litve z 2:1, oba zadetka za Lipovce je dosegel Dominik Mesarič.

V turški  Alanyi pa poteka evropski pokal v hokeju na travi Challenge III na katerem je  predanovski Triglav  igral proti norveški ekipi Furset 4:4 čeprav so Norvežani  že vodili s 4:1.  Za Triglav je dosegel dva zadetka Nejc Potokar po enega pa sta dodala še: Domen Dšuban in Tadej Mikola.

Na mednarodnem turnirju v judu za pokal Krškega so med 112 tekmovalci iz 14 klubov bili uspešen tekmovalci Kluba borilnih veščin Lendava. Med 12 letniki je zmagal v svoji kategoriji Štefan Bogdan,  med 14 letniki  se je uvrstil na prvo mesto Rok Mujdrica, Med dekleti je bila v kategoriji U – 12 zmagovalka Lana Škraban, druga je bila Sara Sep in tretja Veronika Horvat.

Na državnem prvenstvu osnovnih šol v atletiki so v Žalcu  nekaj odličnih rezultatov dosegli  šolarji iz Pomurja. Med  starejšimi dečki sta  osvojila naslova državnih prvakov ;  v teku na 60 metrov Gal Skledar  iz Osnovne šole Bogojina  in v teku na 300 metrov Niko Forjan iz II. soboške osnovne šole.  Med mlajšimi učenci  je bil v skoku v daljino drugi David Vidmarjer  iz Osnovne šole Puconci tretji v metu vorteksa je bil Klemen Puconja iz Stročje vasi. Med starejšimi učenci je bil tretji na 300 metrov Tadej Pajek iz Gornje Radgone, odlična z drugim mestom je bila II. soboška osnovna šola v  štafeti  4 x 100 metrov v postavi: Niko Forjan, Tadej Kolmanko, Ajaž Počič in Timon Mešič.

Na finalu atletskega  državnega prvenstva osnovnih šol v prilagojenim programom ,kjer je sodelovalo  32 osnovnih šol  je v Slovenj Gradcu v teku na 1000 metrov zasedel tretje mesto in osvojil bronasto medaljo Benjamin Baranja iz Osnovne šole IV iz Murske Sobote.

V 4. kolu državne lige vzhod v streljanju na glinaste golobe v Ormožu je zmagalo Strelsko društvo Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote v postavi: Boštjan in Rene Maček in Marko Miljevič s 185. zadetki, Gornja Radgona v postavi: Milan Pelcl, Milan Svetec mlajši in Stanislav Rojko je bila v 149. zadetki šesta.. Posamično je bil Boštjan Maček drugi, Denis Pojbič pa šesti. V drugi ligi je Marko Miljevič zasedel drugo mesto, Rene Maček  je bil tretji. V mladinski konkurenci se je  je Rene Maček uvrstil  prvo mesto.

V Mirni na Dolenjskem  je bilo državno prvenstvo  v badmintonu starostne kategorije U – 11, kjer so dosegli odlične rezultate tekmovalci Badmintonskega kluba Mladost iz Lendave.  Najbolje se je odrezal Nikita Pešehonov ,ki je zasedel prvo mesto v dvojicah  in v mešanih dvojicah ter bil  tretji  v posamični konkurenci. Anel Pahor je zmagal v mešanih dvojicah in bil drugi med posamezniki.  Dve medalji je osvojila tudi Tija Horvat in to zlato medaljo  v mešanih dvojicah in srebrno z drugim mestom posamično.

Na poletnem državnem prvenstvu v tenisu je v Kranju  Žiga Švec  član soboškega teniškega kluba v starostni kategoriji  do 14 let v dvojicah z Jako Golobom iz Kranja osvojil naslov državnega prvaka. Med dekleti je nastopila tudi Staša Šraj iz soboškega kluba , ki je turnir odlično začela v kvalifikacijah z dvema zmagama nato pa je prvem kolu glavnega turnirja zanjo bila premočna sedma nosilka Anatari Praček iz Kopra.

V Bakovcih je bil včeraj 5. Bakovski tek, ki se je točkuje za pomurski pokal.  Med članicami je  na 4,3 km dolgi progi  je bila najhitrejša Tjaša Žalig iz Atletskega kluba Pomurje, druga je bila Živa Smej iz Športnega društva Sloparca Beltinci in tretja Sanela Sukič iz Krašč, Člani so tekmi na 8,5 km dolgi progi ,  zmagal  je Iztok Fister iz Kolesarskega kluba Tropovci, drugi je bil Jože Čeh od  Svete Trojice in tretji Tomaž Sraka od Grada.

V  Moravskih Toplicah  je bil včeraj  veteranski turnir v malem nogometu za pokal Občine Moravske Toplice. Prvo mesto so osvojili  Mlajtinci, ki so bili v finalu boljši od Motvarjevec z 1:0. V tekmi za tretje mesto so Sebeborci premagali martjansko  Čardo z rezultatom 3:0. Najboljši strelec na turnirju je bil Željko Katanić iz Mlajtinec in vratar Attila Horvat iz Motvarjevec.