V etru
Informacije - Vreme, ceste, radarske kontrole
Domov

Šport

13 junija 2019 Šport


Na močnem  mednarodnem  atletskem mitingu v spomin na Iztoka Ciglariča so v Mariboru tekmovali tudi članice  Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote. Najboljši izid je dosegla v teku na 800 metrov z osebnim rekordom 2:17,02 Urška Martinec kar je bilo dovolj za šesto mesto. Med ostalimi pomurskimi atleti je Natalija Pavlinjek na 200 metrov v času 27,28 zasedla 19. mesto.

Tekmovalci Kolesarskega kluba Tropovci so bili uspešni na dveh kolesarskih preizkušnjah. Na 38. maratonu Franja v Ljubljani , hkrati na državnem prvenstvu v kronometru je na 10 km dolgi progi  je Luka Jablanovec med mlajšimi mladinci zasedel peto mesto. David Copot  se je uvrstil na  18. mesto med starejšimi mladinci na 21,2 km dolgi progi.  Na kolesarski dirki GP Rondo 2019 v Novem mestu  je Luka Jablanovec zasedel četrto mesto, med mlajšimi dečki je bil Marko Koren deveti in Matic Polanšček 13. med dečki kategorije B pa je bil Gal Žido zasedel 10. mesto.

V Turnišču je bila  povratna  nogometna tekma v okviru kvalifikacij za uvrstitev v prvi slovensko ligo vzhod U – 15. Pred 300 gledalci  so  nogometaši Aluvarja Gančani – Beltinci premagali Turnišče z 1:0. Zmagoviti zadetek za goste je dosegel  Martin Mlinarič v 15. minuti. Ker se je prva tekma v Gančanih končala z rezultatom 1:1 so se v prvo slovensko nogometno ligo vzhod U – 15 uvrstili mladi nogometaši Aluvarja Gančani – Beltinci.

V Krogu je bil sklepni turnir v malem nogometu na asfaltnih igriščih ,ki je bil sočasno tudi Zelkov memorial v spomin na izjemnega nogometaša soboške Mure. Na turnirju so  v finalu Lordi iz Ivanjkovec premagali Krim Malo Nedeljo z rezultatom  4:2. V tekmi za tretje mesto so Lipovci premagali Krog s 5:3. Najboljši strelec na turnirju v Krogu je bil Danijel Jaušovec, vratar Klemen Bejek in igralec Mitja Cimerman.  V soboto in v nedeljo  bo v Krogu na travnatem igrišču dvodnevni sklepni turnir Ravenske lige v malem nogometu kjer bo nastopilo kar 14 ekip.

V Dolgi vasi je bilo četrto med družinsko tekmovanje lovskih družin v streljanju na glinaste golobe.  Prvo mesto so zasedli Petišovci s 33. zadetki pred Lendavo, ki je zadela 32 tarč na tretje mesto  so se uvrstili lovci Velike Polane z 31. zadetki. V posamični konkurenci je meril najbolj natančno Jože Rajtar iz Velike Polane, ki je zadel 19 tarč. Po štirih tekmah je skupni zmagovalec Lovska družina Petišovci pred Dobrovnikom in Lendavo: med posamezniki pa je zmagal Jože Rajtar iz Velike Polane pred Janezom Bertalaničem iz Dobrovnika in Tadejem Ritlopom iz Velike Polane.