Domov

Šport

15 junija 2019 Šport


Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je v pripravljalni mednarodni tekmi v Škofji Loki premagala  reprezentanco Slovaške z rezultatom 83:57. Za slovensko reprezentanco je igrala tudi Tina Cvijanović iz Murske Sobote, sicer članica Ženskega košarkarskega kluba Maribora,  a se tokrat  ne vpisala med strelke.

Na mednarodnem teku za štajersko koroški pokal  na 5,7 km dolgi progi na teku čez Ptujski grad je Dejan Preindl iz ekipe Prevozi bolnikov Bratonci med člani v absolutni konkurenci zasedel tretje mesto. V svoji starostni kategoriji med tekači od 40 do 49 let starosti je Dejan Preindl bil najhitrejši.  

Jpeg

Na mednarodnem  veteranskem nogometnem turnirju v Ciberbrunu v Avstriji  so med sedmimi ekipami iz Francije, Hrvaške, Slovenije in Avstrije zmagali nogometaši Muciga iz Francije, ki so v super  finalu premagali veterane Nafte z 2:1. V  predtekmovanju  so veterani Nafte iz Lendave osvojile tri zmage, edini poraz so utrpeli le v super finalu kar jih je stalo prvega mesta in zmage na turnirju.

Končano je bilo tudi tekmovanje v malem nogometu v treh radgonskih ligah. V prvi  ligi je v zadnjem kolu vodilno Lomanoše v derbiju kola  premagalo  tretjega na lestvici Bar Stotko s Kapele s 4:1.  Druga na lestvici Spodnja Ščavnica je  premagala Bar Golob  iz Lokavca s 5:1. V tretji radgonski ligi malega nogometa je novi prvak Šenekar iz Spodnjih Ivanjec premagal  Porkys iz Žepovec s 4:1.  Tretji Grabonoš  je  premagal  Segovce kar s 15:0. V tretji radgonski ligi  malega nogometa je Teksas bar Videm  v derbiju kola  premagal ekipo Vrabel iz Šratovec s 6:3, ki je druga na lestvici. Ihova, ki je tretja na lestvici , je utrpela poraz od Lešan s 7:5.

Nogometaši Olimpije iz Dolge vasi so v okviru izmenjave društev in športnih zvez Lendave in Zalske županije  iz Madžarske  so gostovali pri nogometni ekipi Redicsa na Madžarskem in tam premagali gostitelje s 5:2. Za Nafto  je dosegel dva zadetka Tihomir Kepe po enega pa so k zmagi prispevali: Denis Kozar, Kristjan Kepe in David Kepe. Povratno nogometno srečanje bo na programu v mesecu avgustu.