V etru
Murska pesem tedna
Domov

Šport

18 junija 2019 Šport


Jutri se bo v Ljubljani s prvo etapo med Ljubljano in  Rogaško Slatini v dolžini  171 km začela 26. mednarodna kolesarska dirka z zelo močno udeležbo znanih kolesarjev.  V ekipi Adria Mobila iz Novega mesta bo sodeloval v druščini osmih kolesarjev tudi  Žiga Horvat doma iz Dankovec ,ki je bil med kandidati za nastop že na lanski dirki, ki je peljala tudi skozi Pomurje a je v zadnjem trenutku izpadel iz novomeške ekipe. Kolesarji bodo na dirki po Sloveniji v petih etapah do  23.junija prekolesarili  skupno 808,5 km.

V tretji etapi kolesarske dirke po Švici dolgi 162 km je zmagal Peter Sagan  iz Slovaške, ki je progo premagal v času: 3.39,25. V času zmagovalca je prikolesaril v cilj tudi Tropovčan Simon Špilak, ki je zasedel 38. mesto. Po treh etapah je v vodstvu Peter Sagan, Špilak  je z zaostankom 41 sekund kot najboljši slovenski kolesar na 30.mestu. Danes imajo kolesarji  Švici na programu četrto etapo dolgo 164 km.

Na  drugih letošnjih evropskih igrah  v Minsku v Belorusiji  bodo športniki merili moči v 15  športnih panogah skupno pa bo od 21. do 30. junija na igrah  sodelovalo 4000 športnikov iz 50 držav.  Slovenski športniki bodo tekmovali v  13 športnih panogah, nastopilo pa bo 71 športnikov. V strelski reprezentanci v trapu bosta  tekmovala  Jasmina in Boštjan Maček iz Strelskega društva Štefan Kovač trap iz Murske Sobote, med rokoborci bo David Habat iz Rokoborskega društva Sobota ter med judoisti Adrian Gomboc iz Rakičana, član Judo kluba Bežigrad.

Selektor slovenske ženske košarkarske reprezentance  Damir Grgič sicer trener Celjank je med 14 reprezentantkami izbral 12 igralk, ki bodo sodelovale na evropskem članskem prvenstvu v košarki. Evropsko prvenstvo za bo začelo v četrtek 27. junija v Nišu s tekmo med Slovenijo in Madžarsko. Žal je iz reprezentance izpadla Prekmurka Tina Cvijanović sicer članica Košarkarskega kluba Maribor.

Na mednarodnem strelskem tekmovanju na glinaste golobe v Veliki Polani  so med strelci iz Hrvaške in Slovenije imeli največ uspeha. Strelci iz Hrvaške. Moštveno je zmagala Lovska družina Mursko Središče s 35. zadetki, druga je bila Lovska družina Križevci v Prekmurju s 33. zadetki in tretja Lovska družina Kaliber iz Hrvaške in  četrta Lovska družina Velika Polana obe z 32. zadetki. Posamično je zmagal Josip Šoštarič iz Hrvaške s 14. zadetki, drugi je bil Denis Pojbič iz Križevec v Prekmurju s 14. zadetki , tretje mesto pa  je zasedel  Mario Bencik iz Petišovec z 12. zadetki.

V Ljutomeru je bilo  prvenstvo osnovnih šol v nogometu za mlajše dečke kjer so se odlično odrezali Beltinčani, ki so po zmagah proti Odrancem z 2:1, Veržeju s 5:0 in Osnovni šoli Kajetana Koviča Radenci s 4:1 zasedli prvo mesto in naslov regijskega prvaka. Najboljša strelca turnirja sta bila Tian Kosi in Tilen Kuzma oba iz Osnovne šole Beltinci. Na drugo mesto se je uvrstil Veržej tretji pa so bili osnovnošolci iz Odranec.