Domov

Šport

19 junija 2019 Šport


V četrti etapi mednarodne  kolesarske dirke po Švici je  na 163 km dolgi progi zmagal Italijan Elia Viviani. Prekmurski kolesar Simon Špilak  je v tej etapi zasedel 34. mesto, v cilj pa je prikolesaril v času zmagovalca. Po štirih etapah  je Simon Špilak zdaj na 25. mestu kot najboljši slovenski kolesar, Matej Mohorič je  šele na 63. mestu. Danes imajo kolesarji v Švici na programu  peto etapo dolgo 177 km.

Nogometaši Mure, ki so včeraj dobili nasprotnika v prvem pred kolu lige Evropa in sicer  izraelsko Macabi Haifo  s katero bodo prvo tekmo igrali 11. julija v gosteh so danes odigrali drugo pripravljalno tekmo za novo sezono. Po zmagi v prvi  tekmi v gosteh proti Dupleku z 12:0 je Mura danes v Gornji Radgoni gostila madžarskega prvaka Ferencvaros in  izgubila z rezultatom 4:1, ob polčasu je bil izid v Gornji Radgoni 1:1 častni zadetek za Muro  je dosegel mladi Kai Cipot.

Nogometni klub Celje, ki ga vodi  trener Dušan Kosič nekdanji igralec ljubljanske Olimpije bo še naprej treniral Celjane. V knežjem mestu pa bo še dve sezoni vključno s trenerjem ostal tudi Mitja Lotrič z Vaneče,  nekdanji igralec soboške Mure ki je na 29 ligaških tekmah dosegel osem zadetkov.

Na dvodnevnem pokalnem turnirju v malem nogometu v Krogu  za ekipe, ki nastopajo v tišinski Ravenski ligi je med 14 ekipami zasedla prvo mesto domača ekipa Kroga, ki je bila v finalu boljša od ekipe Mister baby Gederovci s 3:0. V tekmi za tretje mesto je ekipa Tropovci/ Tišina bila boljša po devetmetrovkah od ligaškega prvaka Borejec s 3:2.   Na peto mesto se je uvrstilo Gradišče. Damjan Bohar  iz Kroga je bil na turnirju izbran za najboljšega vratarja, Leon Šeruga pa je bil najboljši igralec turnirja, največ zadetkov šest  je dosegel Patrik Bukovec iz Krajne. V nedeljo 23. junija bodo Borejci kot ligaški prvaki sodelovali v Stari Novi vasi na turnirju za pomurskega prvaka.

V Mežici je bil turnir v odbojki na mivki za dekleta, kjer so nastopila tudi mlade odbojkarice Ženskega odbojkarskega kluba Sobota. Dvojica: Iva Cirkvenčić in Lana Pitz Durič je v kategoriji deklet do 14 let zasedla tretje mesto.  Nastopili sta tudi Tia Zakšek in Nuša Škrilec a sta ostali brez medalje.

Na Brdu pri Kranju je bil sklepni turnir v malem nogometu za veterane, kjer sta sodelovali tudi dve pomurski ekipi. Naslov prvaka je osvojila ekipa veteranov Kopra ,ki je v finalu premagala  Torcido iz Lakoša s 6:1. Na tretje mesto so se uvrstili Črenšovci.

Na spominskem nogometnem  turnirju na Jožeta Biroja in Štefana Smeja  so  po krajšem igralnem času  v Gaberju  zmagali Vučetinci iz Hrvaške pred  Graničarjem iz Pince Marofa in Kapco. Najboljši strelec je bil Tomaž Feher Huzjan iz Graničarja in vratar Alen Utroša iz Panonije iz Gaberja.