Domov

Šport

20 junija 2019 Šport


Športno društvo Team turbo Tropovci  je na sprint duatlonu v Komendi, kjer je šlo za kombinacijo teka in kolesarjenja sta med 100 tekmovalci   nastopili z dvema članoma. Zoran Antolin je zasedel prvo mesto v kategoriji veteranov 4;   Matej Temlin pa je zasedel drugo mesto v kategoriji veteranov  2.   Športno društvo Team turbo Tropovci in Občina Šalovci  bosta  v soboto 29. junija ob 10. na krožni progi Šalovci – Dolenci – Budinci. Markovci – Čepinci Šalovci pripravila  državno prvenstvo za amaterje in masterje v kolesarstvu.

Na dvodnevnem predsedniškem turnirju v italijanskem mestu Pordenone  je na mednarodnem turnirju  v taekwandoju  tekmoval Beno Misja iz Lendave. Skupno je sodelovalo 85 borcev iz cele Evrope. Na poti do tretjega mesta je Misja   premagal Marca Valvieda iz Španije z rezultatom 3:1.  Pred turnirjem v Italiji je Beno Misja v Ljubljani  na turnirju za točkovanje premagal v finalu Lucijana  Kobala iz Ljubljane.  S 6:4.

Nogometaši Maribora, slovenski državni prvaki so v  prijateljski pripravljani  nogometni tekmi v avstrijskem Heiligenkreuzu gostili rusko prvoligaško ekipo  Akhmat Grozni  iz čečenske republike ,ki je bila v ruski ligi v minuli sezoni  uvrščena na osmem mestu.  Gostje iz Rusije so bili boljši in premagali Maribor z rezultatom 3:2. Za Maribor je igral v drugem polčasu tudi Žan Kolmanič iz Veržeja. Za Maribor ; sta dosegla zadetka:  Marcos Tavares  en zadetek pa je za Mariborčane dosegel Kharin z avtogolom.

V švicarskem  Nyonu bo jutri žrebanje parov  za evropsko žensko   obliko lige prvakinj. Slovenske prvakinje igralke Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT

Beltinci so že dobile od evropske nogometne zveze potrditev, da bodo od 7. do 13. avgusta v Pomurju organizatorice ene od kvalifikacijskih skupin. Skupno bo na programu deset kvalifikacijskih skupin, le zmagovalne ekipe  pa se bodo  uvrstile v nadaljnje tekmovanje.  S pripravami za novo sezono bodo Beltinčanke začele v ponedeljek 1.julija.

Na 6. mednarodnem strelskem tekmovanju Alpe  – Jadran  v Rečici pri Laškem  so v močni mednarodni konkurenci tekmovali tudi člani Strelskega društva Jezero iz Dobrovnika. V streljanju s pištolo je ekipa Mirko Recek, Štefan Balaško in Milan Tutek zadela 540 krogov in med 26. ekipami zasedla 10. mesto. V posamični konkurenci  se je Miran Tutek  uvrstil na 7. mesto med 88.strelci. V streljanju  z revolverjem pa so strelci iz Dobrovnika moštveno zasedeli 17. mesto, Štefan Balaško  se je med posamezniki uvrstil na 16. mesto.  Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika bo v torek 25. junija pri Lovskem domu v Dobrovniku med 7.30 in 15.30 pripravilo odprto mednarodno tekmovanje za pokal Dobrovnika s pištolo in revolverjem.

V zadnjem kolu  Goričke lige v malem nogometu so igrali takole: Lucova – Gornji Petrovci 3:10, Carioke Markovci – Neradnovci 4:4, Hajduk Adrijanci – Čepinci 2:3, Isyp Šalovci – Pizzerija Kuča Križevci 1:9, Inter Dolič – Domanjševci 0:3, Srebrni breg Martinje – Stanjevci 10:1 Dolenci pa so bili v tek kolu prosti. Naslov  ligaškega prvaka so osvojili Gornji Petrovci z 69.točkami, druga je Lucova z 58. in tretje mesto so osvojili Neradanovci s 56.točkami.  V soboto 22. junija ob 12. bo Klub malega nogometa Carioce Markovci v domačem kraju pripravil sklepni turnir Goričke  lige za naslov pokalnega prvaka.