Domov

Šport

2 julija 2019 Šport


V Nagykanizsi na Madžarskem je bilo 5. kolo mednarodne lige v streljanju z malokalibrsko puško.  Prvo mesto je  moštveno je zasedla  Nagykanizsa s 767 krogi, drugo je bilo Športno strelsko društvo Murska Sobota v postavi:  Igor in Blaž Makari ter Timotej Plahut prav tako s 767.krogi vendar so bili soboški strelci slabši v zadnji seriji.  Na tretje mesto se je uvrstilo Športno strelsko društvo Coal Petišovci z ekipo: Gabor Varga, Jože Kopinja in Boris Gerenčer s 760.krogi,  četrti so bili strelci Jezera iz Dobrovnika  s 750.krogi in peti Črenšovci  s 727.krogi. Posamično je zmagal Ferenc Favasi  iz Zalaegerszega  z 277.krogi, drugi je bil Janos Szobolics  iz Nagykanizse z 269.krogi in tretji Gabor Varga iz Coala z 264.krogi, četrti je bil Timotej Plahut iz Murske Sobote  z 261.krogi in peti Tomaž Ciglar iz Črenšovec, ki je zadel  258 krogov. Med pionirji je zmagal Milan Galambos iz Coala z 247.krogi drugi je bil Mišo Hari iz Murske Sobote z 235. krogi in tretji Saša Žerdin iz Črenšovec, ki je zadel 234 krogov.  

V Budimpešti  se je včeraj začelo in bo trajalo do sobote 6. julija evropsko prvenstvo v namiznem tenisu za veterane na katerem bo sodelovalo  3427 igralcev, ki bodo tekmovali v osmih starostnih kategorijah.  Med udeleženci evropskega prvenstva veteranov bodo tudi pomurski igralci:  Darko Fijavž in Ivo Sklizovič oba  iz Ljutomera , Janko őri  iz Murske Sobote,ki zdaj živi  Kranju ter Smiljan Mekicar iz Ljubljane. V ženski konkurenci bosta nastopili med evropskimi veterani Renata Zrinski iz Ljutomera in Jasna Šebjanič Pupis Sobočanka po rodu, ki  živi v Postojni.  Tekmovanje bo na programu v olimpijskem centru v Budimpešti igralo pa se bo na 130. mizah.

Drugoligaška nogometna ekipa Nafte 1903, ki jo vodi slovaški  trener  Marian Sluka bo v novi sezoni nastopila brez Denisa Cekovskega in Arpada Vaša, slednji  je uspešno igral tudi pri Muri.  Vzroka za odhod obeh igralcev uprava kluba  ne navaja, hkrati pa se je javno zahvalila za njun  prispevek pri lendavskem nogometu,. Novo  enoletno pogodbo   z Lendavčani  je podpisal   bočni branilec Marko Malešević.

V  Gornjih Slavečih je bil 4. tradicionalni poletni  turnir elektronskem pikadu na katerem je sodelovalo kar 65 igralcev in igralk. V moški konkurenci je zmagal Damir Hajdinjak iz Gornjih Slaveč  drugi je bil Rok Durić iz Gerlinec in tretji Rene Grah od Grada. V ženski konkurenci je zmagala Minea Cener iz Serdice pred  Urško Drvarič iz Vidonec tretja je bila Tadeja Horvat  iz Domajinec. V  dvojicah sta zmagala : Marsel Cener iz Serdice in Sašo Cener iz Gornjih Slaveč pred Štefanom Cenerjem iz Serdice in Tomažem Grahom od Grada tretja  je bila dvojica: Slavko Krpič iz  Gornjih Slaveč   in Zoran Ogrinc  iz Maribora.