Domov

Šport

3 julija 2019 Šport


Po prvem dnevu  svetovnega prvenstva s puško šibrenico, ki poteka na italijanskem Lonatu del Gardi  je bil izjemno uspešen med mladinci Rene Maček iz Bodonec, ki je z 72. zadetimi tarčami na visokem tretjem mestu. Slovenska  mladinska reprezentanca je po prvem dnevu tekmovanja na drugem mestu z 206. zadetimi tarčami. Med članicami je Jasmina Maček prvi dan zadela 64 tarč kar jo po prvem dnevu uvršča na 38. mesto,  za prvo šesterico  pa zaostaja za osem zadetkov. Med člani je Tomaž Blazinšek na 21. mestu z 71. zadetki, prav toliko zadetkov je imel  prvi dan tekmovanja tudi  Boštjan Maček ,kar ga je uvrstilo na 28. mesto.

Včeraj so odpotovali  mladi člani slovenske hokejske reprezentance U – 16 na evropsko prvenstvo v hokeju na travi  v  Albeno v Bolgarijo, kjer se bodo v prvi tekmi jutri dopoldne pomerili s Finsko in popoldne  še z reprezentanco Luksemburga. V petek čaka slovensko mlado hokejsko reprezentanco v  skupini še tekma proti Gruziji .Sicer pa bo slovenska ženska članska  reprezentanca med 28. julijem in 3. avgustom igrala v Lipovcih na evropskem prvenstvu, ki ga pripravlja Zveza za hokej na travi Slovenije. Moška hokejska reprezentanca Slovenije pa bo od 6. do 12. avgusta sodelovala na evropskem prvenstvu v Helsinkih.

Na tradicionalnem mednarodnem  teku 13. nočna desetka na Bledu je med člani na 10 km dolgi progi Aleš Zver iz Odranec med 1128. tekači  iz 25 držav zasedel v absolutni konkurenci  osmo mesto v svoji starostni kategoriji  je bil četrti. Med članicami je teklo 1060 tekmovalk, najboljša tekačica iz pokrajine ob Muri je  bila na 10 km dolgi progi Katarin Sočič z Vaneče, ki je bila v svoji starostni kategoriji  uvrščena na 12. mesto.

V Lendavi je v prijateljski pripravljalni nogometni tekmi za tekmovanje v  2. slovenski nogometni ligi  Nafta 1903 premagala madžarsko  prvoligaško ekipo Rakoczy Kaposvar s 3:2. Za Nafto, ki je na tekmi vodila že s 3:0  sta dosegla zadetke:  Alen Ploj dva in Jaka Bizjak enega.  Trener Nafte Marian Sluka je po vodstvu Nafte s 3:0 opravil kadrovske spremembe v ekipi in to so  izkoristili gostje, ki so v 83. in 89. minuti preko Norberta Csikija dosegli dva zadetka.

V Ostravi na Češkem bo od nedelje 7. do  torka 16. julija na programu evropsko prvenstvo v namiznem tenisu za mlade v starostnih kategorijah  U – 15 in U – 18. V kadetsko namiznoteniško reprezentanco je bila povabljena tudi Blažka Harkai članica Namiznoteniškega kluba Kema Puconci. Slovenska kadetska namiznoteniška reprezentanca se bo  na prvenstvu borila za uvrstitev med 17. in 36. mestom, v skupini s Slovenijo pa bodo še reprezentance Grčije, Estonije, Gruzije in Islandije.

Na letnem kopališču v Murski Soboti je bilo tretje tekmovanje v skokih v vodo za pokal Murske Sobote. V kategoriji najboljši skok je zmagal Jure Vrbec, druga je bila Neva Kotorčević in tretja Asja Benčec.  V kategoriji najbolj atraktivnega skoka je zmagala Asja Benčec pred Nevo Kotorčević in Juretom Vrbcem. Zmagovalec v kategoriji najbolj smešnega skoka pa je bil Saša Fartek, ki je bil tudi najstarejši tekmovalec.