Domov

Šport

4 julija 2019 Šport


Slovenska strelska reprezentanca  v trapu  je na svetovnem prvenstvu v italijanskem Lonatu včeraj  drugi dan prvenstva  bila  najbolj uspešna v mladinski konkurenci.  Mladi Rene Maček iz Bodonec, član soboškega strelskega društva Štefan Kovač –  trap je v posamični mladinski konkurenci v petih serijah zadel 118 tarč od 125- ih  in v velikem finalu je med  šestimi strelci  zaostal le za Brazilcem Leonardom Lustozo in Fincem Matiasom Koivo, kar je Mačkov največji športni dosežek v njegovi  karieri.  Moštveno je mladinska reprezentanca zasedla  četrto mesto s 339.zadetki. Boštjan Maček aktualni  članski evropski prvak  ter nosilec dveh  bronastih odličij iz evropskih prvenstev   v Beogradu in na Pragerskem je tokrat zadel 117 tarč kar ga je uvrstilo na  27. mesto. V ženski konkurenci je Jasmina Maček zadela  106 tarč  in zasedla  42. mesto.  Danes zvečer bodo v Bodoncih  imetniku bronaste medalje Reneju Mačku športni prijatelji in domačini pripravili prisrčen sprejem ob izjemnem dosežku.

V prvi tekmi evropskega prvenstva v hokeju na travi je reprezentanca Slovenije starostne kategorije U – 16 v bolgarski Albeni premagala Finsko z rezultatom 3:2 kar je prva zmaga te generacije v evropski konkurenci. Za slovensko reprezentanco so dosegli zadetke :Alen Maučec, Domen Dšuban in Marcel Stanko. V času naših poročil igrajo mladi slovenski hokejisti že drugo današnjo tekmo tokrat proti reprezentanci Luksemburga.

Nogometaši Mure so v Brežicah na pripravljalni tekmi gostili Hrvašski športni klub Zrinjski iz Mostarja člana premier lige Bosne in Hercegovine.  Gostje so tekmo zmagali z rezultatom 2:1. Za Muro je dosegel izenačujoči zadetek z avtogolom Dario Rugašević, za Zrinjski pa sta bila strelca zadetkov: Irfan Hadžić in Hrvoje Barišić. Nogometaši Mure bodo po vrnitvi s  krajših priprav Čatežu  naslednjo prijateljsko tekmo igrali v Beltincih v soboto 6.julija ob 18.

Beograjski Partizan podprvak državnega prvenstva Srbije,   je v Limbušu premagal Beltinčane z rezultatom 6:0, ob polčasu  pa je bil izid 2:0 za Beograjčane. Po besedah trenerja Beltinčanov   Radovana  Karanovića so Beltinćani proti renomirani prvoligaški ekipi iz Srbije kljub porazu odigrali solidno  predvsem v prvih 45 minutah. Po načrtovani  sobotni tekmi z Muro v Beltincih bodo Beltinčani v sredo gostovali že pri Aluminiju v Kidričevem.

Na sedežu Medobčinske nogometne zveze Ptuj  ,ki bo v novi  tekmovalni sezoni vodila tekmovanje v 12 članski 3. slovenski nogometni ligi vzhod je bil včeraj žreb za sezono 2019/2020. V tej ligi bodo iz Pomurja nastopile štiri ekipe. V prvem kolu 24. avgusta  bo Veržej gostil Odrance, Avto Rajh Ljutomer pa bo v prvem kolu gostoval pri Zrečah. Nogometaši Radgone pa bodo gostovali pri   Ketty Emi  v Slovenski Bistrici.  

Na teniškem  turnirju v Murski Soboti je med 29. igralci zmagal Anže Gartner iz Ljubljane, ki je v finalu za naslov prvaka premagal Luko Premzla iz Murske Sobote z rezultatom 9:7. Tretje mesto na teniškem turnirju v Murski Soboti sta si razdelila: Dejan Geder in Dejan Fujs oba iz Murske Sobote.