V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

4 aprila 2017 Šport


 

Na državnem prvenstvu  letalskih modelarjev s prosto letečimi modeli v organizaciji Modelarskega kluba Ftič iz Martjanec so na vzletišču Marič pri Moravskih Toplicah tekmovali modelarji iz sedmih slovenskih klubov. Med pomurskimi modelarji je Volodymyr Syuchov član Društva modelarjeva Pomurja iz Murske Sobote v kategoriji F l C z modelom, ki ima časovno omejeno delovanje motorja ,   osvojil naslov državnega prvaka. V kategoriji F l B z modelom na pogon z gumico pa se je uvrstil na tretje mesto Damjan Meolic iz Modelarskega kluba Ftič iz Martjanec.

Na dvodnevni pokalni  tekmi  plesalcev v Dobovi pri Ljubljani  so bili v modernih tekmovalnih plesih uspešni tudi člani Plesnega kluba Zeko iz Murske Sobote. Na prva mesta so se s uvrstile v disco plesih:  Taira Celec med deklicami posamično in Saša Štrakl in Taira Celec v parih  v kategoriji otrok. Moštveno je zmagala  tudi disco mala plesna skupina deklic v postavi: Jana Trajanovska, Eva Grah, Luna Slekovec, Naja Vouri, Lana Nasevski, Taira Celec in Saša Štrakl. Drugi mesti  sta osvojili v otroški skupini: Luna Slekovec in Eva Grah in v disco solu med mladinkami Živa Horvat.  Na  tretja mesta pa so se uvrstile:  Nives Miško med članicami, Živa Horvat in  Nives Miško  v parih med članicami in  Luna Slekovec  v kategoriji deklet posamično.

 

V prvi etapi 57.  mednarodne  kolesarske dirke  po Baskiji je na 153 km dolgi progi zmagal avstralski kolesar Michel Mathews v času treh ur  45 minut  in 7 sekund. Prekmurski kolesar Simon Špilak član ruske Katjuše se je uvrstil na 48. mesto v času zmagovalca. Danes imajo kolesarji na programu drugo etapo v dolžini 173,4 kilometrov.

V  13.kolu mednarodne ženske košarkarske lige  LPI.SI je ekipa Vindija v  Varaždinu premagala košarkarice Pomurja z rezultatom  53:45. Za Pomurje so zadele največ točk: Alja Samec 14, Blaža Čeh 11 in Natalija Rebrica 9 točk; pri zmagovalni ekipi Vindija je Lara Brezovec k zmagi prispevala 19 točk. Na lestvici vodi Ledita iz Domžal  s 26.točkami, ekipi novomeške Krke in Pomurja pa si z 19.točkami delita četrto  mesto.

Na  15. državnem prvenstvu v showdownu , namiznem tenisu za slepe in slabovidne, v  Okroglem pri Naklem  je naslov državnega prvaka osvojil Peter Zidar iz Celja. Med pomurski tekmovalci, člani Medobčinskega društva slepih in slabovidnih iz Murske Sobote,   se je Aleksander Sabo uvrstil na peto mesto, Ciril Kavaš je bil 11., Tomaž Detelbach 13. in Dušan Cigüt 14. Moštveno so zmagali Celjani, soboška ekipa  je bila sedma.

V 12. kolu pomurske lige v malem nogometu je vodilno Športno društvo Dolnja Bistrica  premagalo  Odrance z rezultatom 3:2. Še ostali rezultati: Teleing Razkrižje – Nemčavci 3:2, Sobota – Trnje 0:3, Čarda Martjanci – Kamenci 4:2, Tešanovci – Videm  1:2, tekma med Meteorjem Melinci in soboškimi Old boysi je bila preložena.