V etru
Minute za kmetovalce
Domov

Šport

5 julija 2019 Šport


V italijanskem Lonatu je bilo  svetovno prvenstvo v streljanju z lovsko puško šibrenico, kjer so sodelovali v slovenski reprezentanci tudi člani družine Maček: Rene, Jasmina in Boštjan iz Bodonec, člani Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote. V Bodoncih je bil sinoči znova prisrčen sprejem za odličnega strelca iz družine Mačkovih, tokrat za 17 letnega Reneja, dijaka 3. letnika srednje tehnične in poklicne šole v Murski Soboti, ki je na svetovnem prvenstvu posamično zasedel tretje mesto in osvojil bronasto medaljo. V moštveni konkurenci je bila reprezentanca Slovenije četrta. Ob povratku v domače Bodonce sta mladega strelca med drugimi pozdravila Karel Pojbič, predsednik soboškega strelskega društva, ter Jože Fartek, predsednik puconske športne zveze. Dodajmo še, da sta v zadnji, četrtkovi tekmi prvenstva, Jasmina in Boštjan Maček v mešanih dvojicah zasedla 23. mesto, zadela pa sta 135 tarč.

Na evropskem prvenstvu v hokeju na travi v Albeni v Bolgariji   je  slovenska reprezentanca U – 16 tudi po treh tekmah  še  brez poraza.  Po uvodni zmagi progi Finski s 3:2 je v drugi tekmi reprezentanca Slovenije igrala  proti Luksemburgu 3:3. Za Slovenijo je dosegel dva zadetka Alen Maučec in enega Domen Dšuban. Danes  je mlada slovenska hokejska reprezentanca, sestavljena zgolj iz igralcev iz Pomurja, visoko kar s 7:1 premagala Gruzijo. Za  Slovenijo so dosegli zadetke: Alen Maučec tri, Domen Dšuban dva ter po enega Nikola Prelić in Marcel Stanko.  Slovenskim hokejistom se po prvem mestu v njihovi predtekmovalni skupini obeta zelo dobra uvrstitev.

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač članica Teniškega kluba Murska Sobota na mednarodnem teniškem turnirju v Wimbledonu ni bila uspešna. V prvem kolu ženskih dvojic je Klepačeva s svojo novo soigralko Lucio Hradecko iz Češke utrpela poraz proti grško – avstralski navezi: Maria Sakkari  –  Ajla Tomljanović z rezultatom v nizih 2:1.

Poročali smo že o uspešnem nastopu   Luke Jablanovca člana Kolesarskega kluba Tropovci  v Radovljici na državnem prvenstvu kjer je med mlajšim mladinci zasedel drugo mesto in naslov državnega podprvaka.  Pred nastopom na državnem prvenstvu v Radovljici  je Luka Jablanovec nastopil še  na kolesarskem kriteriju na veliki nagradi Tadeja Pogačarja v Komendi in se med mlajšimi mladinci  uvrstil na tretje mesto. Zmagal je David Gregorič iz Kolesarskega kluba Adria Mobill iz Novega mesta.

V Murski Soboti je Nogometna šola Mure privabila na poletni nogometni tabor 105  mladih v različnih starostnih kategorijah.  Udeleženci tabora v Murski Soboti so zraven nogometa spoznavali tudi druge  izkušnje  potrebne za vsakdanje življenje. Najbolj pa je bilo zanje zanimivo, da jih je obiskal med treningom tudi slovenski reprezentant nogometaš zagrebškega Dinama Petar Stojanović.

V  kolesarskem centru v Čentibi  so  na letni skupščini Športne zveze Lendava ugodno ocenili delo tamkajšnje športne zveze ,ki jo vodi predsednik Andrej Matjašec sekretarske naloge pa opravlja Velimir Horvatić. V letu 2019 poteka 15 let od mednarodnih srednješolskih iger kar bodo v Lendavi tudi ustrezno proslavili .V delavsko športnih igrah pa bodo v prihodnje uvedli tudi vrtno kegljanje za katerega je med člani športne zveze precej zanimanja.

V Športnem parku na Cvenu je bil prvi turnir v odbojki na mivki učence in učenke letnika 2004 in mlajše. Med petimi ekipami je zmagala ekipa BV za katero so igrale: Neža, Lana in Mia, druga je bila ekipa Pürga z Aliso, Tiaro, Lariso in Majo na tretje mesto pa se je uvrstila ekipa z naslovom Mešančki za katero so igrali: Ana, Živa, Nik in Izak. Najboljše tri ekipe so dobile pokale in medalje. Drugi turnir v odbojki na mivki pa bo ljutomerska športna zveza pripravila v soboto 27. julija ob 10. na letnem kopališču v Ljutomeru.