Domov

Šport

6 julija 2019 Šport


Mlada slovenska reprezentanca v hokeju na travi starostne kategorije U – 16 še naprej uspešno igra na evropskem prvenstvu  v Albeni v Bolgariji  tam pa  sodeluje osem reprezentanc. Včeraj je reprezentanca Slovenije, ki jo vodijo Vid Kranjec, Petar Katovski in Jožef Črnko  v prvem polfinalu premagala  Armenijo z rezultatom 8:4 in še naprej ostaja neporažena. Za Slovenijo  so dosegli zadetke:  Nikola Prelić in Marcel Stanko po tri ter kapetan reprezentance Alen Maučec in Domen Dšuban po en zadetek. 

V Targu Muresu v   Romuniji so na evropskem prvenstvu v  duatlonu  sodelovali in dosegli odlične rezultate tekmovalci Športnega društva Team turbo Tropovci.  V disciplini standard duatlona  so  v dežju in vetru premagovali  10 km teka, 40 km kolesarjenja in pet km teka  ter osvojili  tri tretja mesta .  Bronasta odličja so si priborili: Štefan Buzeti v kategoriji AG 65, Zoran Antolin v kategoriji AG 55 in Matej Temlin v kategoriji AG 45. Boštjan Cipot pa je v kategoriji AG 40 zasedel četrto mesto.

Na skupnem državnem prvenstvu  Plesne zveze Slovenije, ki je bilo v Novem mestu in je na njem sodelovalo 3000 plesalcev iz 70 klubov je Plesni klub Zeko iz Murske Sobote  s 75 plesalci v treh kategorijah osvojili 22  medalj od tega kar sedem prvih mest v državnem prvenstvu in štiri v pokalnem tekmovanju.  V državnem prvenstvu so osvojili naslove državnih prvakov v disco dancu v parih med mladinci: Staša Jerič in Lana Škedelj, Maja Ocvirk in Živa Horvat v parih  med člani,  mala skupina disco dance Rockefellas med člani  v postavi: Tajda Velikonja, Živa Horvat, Janja Gomboc, Tjaša Štornik, Karolina Senčar, Dunja Panič in Maja Ocvirk. Posamično pa so osvojile prva mesta: Kiara Vodišek, Nuša Lajh in  Živa Horvat ter disco dance skupina med mladinci z imenom Pink Rebels. Pokalne  naslove  so osvojili: Maja Ocvirk in Živa Horvat med člani v parih, Nuša Lajh med mladinkami, Kiara Vodišek med deklicami in Ema Turnšek med  članicami.

Košarkarji Športnega kluba 3 x 3 Pomurje 24 so na finalnem turnirju v Budimpešti kot edina prekmurska ekipa zasedli sedmo mesto med 12. ekipami. V avstrijskem Gmündnu pa so pomurski košarkarji  v močnejši konkurenci  zasedli prvo mesto. Prekmurska ekipa košarkarjev se je izkazala tudi v metu za tri točke, kjer je zmagal  soboški košarkar  Niko Bačvič.

Hokejski klub Triglav Predanovci  je v minulem tednu pripravil hokejski tabor za mlade od 6. do 12. leta starosti. Na taboru je sodelovalo 15 otrok med njimi pa je bilo tudi precej dekleta  kar je vsekakor vzpodbudno za hokej na travi. Na taboru so pripravili tudi zanimivo  tekmo med udeleženci hokejskega tabora in starši. Hokejski tabor pa so obogatili tudi z obiski soboškega kopališča.

Opravljen je bilo tudi žreb parov za novo sezono v prvi slovenski nogometni ligi, vzhod U – 15 , kjer bo skupno nastopilo 14 ekip med njimi tudi tri iz sveta ob Muri. V prvem kolu nove sezone, ki se začenja 17. avgusta bo Mura v Murski Soboti gostila Maribor, Vipoll iz Veržeja bo gostoval pri Taboru v Mariboru, Beltinčani kot novinci v ligi pa bodo pred domačimi gledalci v Beltincih gostili  nogometaše Dravograda.