V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Šport

13 julija 2019 Šport


Slovenska kadetska reprezentanca v namiznem tenisu za katero je igrala tudi Blažka Harkai  članica puconske Keme je na evropskem prvenstvu v Ostravi zasedla 30. mesto. V končnici  moštvenega tekmovanja je Slovenija premagala Gruzijo s 3:2 ,kjer je eno zmago k uspehu reprezentance dodala tudi Blažka Harkai, V drugem dvoboju končnice je bila Norveška boljša od Slovenije s 3:1. V primerjavi  z lanskim prvenstvom so slovenske kadetinje uvrstitev na prvenstvu izboljšale za dve mesti. Naslov evropskega prvaka je zasedla Francija, ki je bila v finalu boljša od Rusije s 3:1.  Po moštvenem delu zdaj sledi še posamični del prvenstva.

Na 30. poletni univerzijadi v Neaplju je za slovensko študentsko reprezentanco v judu nastopil tudi Narcej Lackovič član judo sekcije ljutomerskega  Partizana in v kategoriji do 90kg zasedel sedmo mesto.  Narsej Lackovič je letos na državnem prvenstvu v Lendavi osvojil naslov članskega državnega prvaka v kategoriji do 90 kg.        

Slovenska ženska reprezentanca v hokeju na travi je  v Lipovcih  v okviru priprav za evropsko prvenstvo odigrala   še drugo  prijateljsko tekmo proti  reprezentance Slovaške, ki je bila tokrat boljša s 5:1. Edini zadetek za reprezentanco Slovenije je dosegla Petra Dervarič, za Slovaško pa je dosegla tri zadetke: Vanesa Čapova, po enega pa Zubanja Hoštakova in Elena Kazkalikova.

Na četrti tekmi za slovenski lokostrelski pokal 3 D so v Gornjem Gradu nastopili tudi člani Lokostrelskega kluba Lendava. Najbolje sta se  med člani uvrstila Kristijan Horvat, ki je bil z instinktivnim lokom drugi in Gyula Cseh, ki je zasedel tretje mesto.

Na 4. kolesarskem vzponu na Areh so sodelovali tudi člani Športnega društva  Team turbo Tropovci. Najbolje se je uvrstil med masterji A Robi Marič,ki je zasedel prvo mesto. Med masterji B je bil drugi Goran Salavec in Simon Hrašovec peti. Med masterji E je bil Uroš Sešek četrti podobno kot Klemen Polajnar med amaterji.

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na dopisni seji potrdil sestavo prve slovenske ženske nogometne lige in deklet v starostni skupini  do 17 let. Prva slovenska ženska nogometna liga bo  imela osem ekip,  začetek prvenstva pa bo 18. avgusta. Liga deklet U 17 pa bo imela v tekmovalni sezoni 2019/2020  prav tako osem ekip, začetek tekmovanja v tej ligi pa bo 17. avgusta.

Iz Ženskega nogometnega kluba Pomurje Beltinci   smo ob vabilu igralk Pomurja za priprave ženske reprezentance Slovenije U – 19 od  22. do 26. julija na Rogli  dobili sporočilo, da tokrat zaradi  intenzivnih priprav kluba za  kvalifikacije za ligo Evropa od   7. do 13. avgusta v Beltincih in  v Murski Soboti  in ker je precej igralk iz starostne kategorije U – 19 povabljene  igralke  ne bodo mogle  na reprezentančne priprave. Pred sprejetjem koledarja nove sezone   so  imele  Pomurke  že dogovorile srečanja z ekipami St. Pőltna iz Avstrije, Ferencvaroša iz Madžarske, Splita iz Hrvaške  Sturma  iz Gradca in Viktorie  Haladas iz Madžarske in   odsotnost mladih povabljenih igralk  bi bil prevelik riziko za dobre priprave ženske ekipe Pomurja.  

Nogometni klub Radgona, ki bo v novi sezoni nastopal v 3. slovenski ligi, vzhod ima novega trenerja. Jožeta Sečkarja je nasledil 58 letni Mariborčan Boris Janžekovič, ki je v preteklosti v glavnem deloval v Nemčiji in Avstriji. Med okrepitvami so Radgončani dobili v svoje vrste Reneja Vajsa, ki je bil tudi član Lenarta in Veržeja. Pri Radgoni bo v novi sezoni igral tudi 19 letni Benjamin Gornik, ki je opravil nogometno šolo v Mariboru.

Na 8. Mariničevem – Hamlerjem memorialu v malem nogometu  v Zbigovcih so  med petimi ekipami zmagali  igralci Kluba malega nogometa Police  pred ekipo pravosodja iz Murske Sobote tretja pa je bila ekipa Kluba malega nogometa Zoro iz Zbigovec. Najboljši strelec na turnirju je bil Srečko Vinkovič iz soboške ekipe Pravosodja, najboljši igralec turnirja pa Žiga Jančar iz Polic.