Domov

Šport

16 julija 2019 Šport


Na letališču  Aerokluba Murska Sobota poteka 28. državno prvenstvo v jadralnem letenju, ki ga že desetič organizira soboški aeroklub. Na odprtem  državnem  prvenstvu sodeluje  31  tekmovalcev  iz Madžarske, Hrvaške in Slovenije.  Med tekmovalci sta tudi dva člana soboškega kluba   Damjan Korpič in Marjan Medič.  Po dveh tekmovalnih dneh vodi v odprtem razredu  Anton Šibanc iz Aerokluba Celje,  na odličnem drugem mestu pa je Damjan Korpič iz domačega aerokluba tretji pa je Jože Verdev iz Šaleškega aerokluba.  V klubskem razredu   vodi Boštjan Rudolf iz Aerokluba Postojna drugi je Janez Stariha iz Lesc in tretji Mark Polajžar iz Celje.  Marjan Medič iz soboškega kluba je na 9. mestu.

Košarkarji Športnega kluba 3 x 3 Pomurje 24, ki imajo sedež društva v Dokležovju,  so  bili znova  uspešni v tujini.  Tokrat so v Bratislavi s tremi zmagami in enim porazom zasedli drugo mesto  v skupinskem delu   slovaške serije in si zagotovili dodatno kvalifikacijsko tekmo  za četrtfinale  proti ekipi Hutnik iz Varšave , ki so jo premagali z rezultatom 17:6. Ekipo Pomurja 24 so sestavljali   Leon Zver, Niko Bačvič, Grega Farkaš in Miha Kodrič. Po napeti tekmi v četrtfinalu  je bila boljša od  ekipe Pomurja 24 ekipa ruskega Sankt Petersburga in tako so se Pomurci v končni razvrstitvi med 22 ekipami iz sedmih držav  zasedlo  peto mesto. Za 14 dni jih zdaj čaka tekmovanje v Münchnu.

Na moštvenem in posamičnem državnem  prvenstvu  v plavanju  za mlajše dečke in deklice v Kranju so sodelovali pod taktirko trenerke Barbare Kus tudi tekmovalci Plavalnega kluba Zdravilišče Radenci. Najbolje se je odrezal v močni slovenski konkurenci  Grega Ritonja, ki je bil  v disciplini  50 metrov delfin v svoji starostni kategoriji šesti, na 50 metrov hrbtno  je bil  osmi in  na 50 metrov prosto  deseti. Luna Bobič je bil najbolje uvrščena na 50 metrov prosto, kjer je zasedla 27. mesto,  Maša Štefanec se je najbolje uvrstila na 50 metrov prosto, ki je bila 25. . Sara Nemec pa se je na 200 metrov prosto uvrstila na 39. mesto.

V Martjancih je včeraj kar 135 mladih od  5. do 13. leta starosti  začelo s petdnevnim nogometnim taborom 2019, ki poteka v organizaciji Nogometne šole Čarde in  Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota. Tabor je za udeležence, ki poteka v popoldanskih urah pa je  brezplačen, udeleženci  pa dobijo med drugim na taboru tudi malico in napitke.