Domov

Šport

17 julija 2019 Šport


Nogometni klub Mura je danes v Murski Soboti  na novinarski konferenci predstavil cilje pred četrtkovo povratno evropsko tekmo proti Macabiju iz Haife, izraelskemu podprvaku. Prva tekma se je končala z 2:0 za ekipo iz Izraela, nogometaši Mure pa se bo besedah trenerja Anteja Šimundže in igralca Klemna  Šturma, nikakor še pred začetkom tekme,  ne mislijo predati. Potrebno bo narediti z borbenostjo vse, da polna Fazanerija ne bo razočarana. Pri Muri 11 metrovk niso vadili toda če bodo dosegli prvi zadetek na tekmi potem bo vse odprto v nadaljevanju. Tekma v Murski Soboti se bo začela v četrtek ob 20. uri, vodstvo Mure priporoča gledalcem, ki imajo vstopnice da se na tekmo odpravijo pravočasno, Razlagova ulica bo namreč zaprta za promet, okrepljena pa bo tudi redarska služba. Tekmo bomo  jutri spremljali jutri tudi na Murskem valu, v naših jutrišnji informativni oddaji pa bo naš gost tudi trener Mure Ante Šimundža. Gostje iz Izraela bodo imeli novinarsko konferenco danes šele ob 18.

Na 28. državnem prvenstvu v jadralnem letenju  ne letališču soboškega aerokluba je 31 pilotov včeraj opravilo četrto tekmovalno nalogo. V odprtem razredu je bil v četrti disciplini, v  hitrostnem preletu na razdalji 246,52 km zmagovalec Jože Verdev iz Šaleškega aerokluba, Damjan Korpič iz  Aerokluba Murska Sobota se je uvrstil na solidno tretje mesto. Po štirih nalogah v odprtem razredu vodi Anton Šibanc iz Aerokluba Celje, Damjan Korpič pa je v skupni uvrstitvi v njegovem tekmovalnem razredu na solidnem četrtem mestu med 14. piloti. Slabše je šlo drugemu soboškemu pilotu  Damjanu Mediču v  klubskem razredu, kjer se je uvrstil na 12. mesto,  vodi pa v tej disciplini Janez Stariha iz Lesc, Medič pa je na 12. mestu. Danes imajo na programu pilotu na programu peto tekmovalno nalogo.

Na tradicionalnem nogometnem  srečanju ribičev Kapce in Hotize  kot uvod v Hotiške ribiške dneve   so v nogometni tekmi zmagali ribiči  Hotize z rezultatom 2:0.  Za Hotizo sta dosegla zadetka: Leon Tibaut v 22. in Boris Gjerkeš v 28. minuti srečanja.

Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota  bo nocoj ob  19. v soboški Zvezdi pripravila podelitev nagrad za dosežke klubom v minuli tekmovalni sezoni, hkrati pa bod tudi žrebanje ekip  za novo tekmovalno sezono 20972020. V soboški medobčinski zveze bodo tekmovalni v enotni 15 člani nogometni ligi.  Danes zvečer bo tudi žrebanje parov za tekmovanje v mladinski ligi in pa v tekmovalni za pokal Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota.  Predvidoma se bo nova  tekmovalna sezona začela  s pokalnimi tekmami že v nedeljo 11. avgusta.

Na 24. vaških igrah v Filovcih za območje Občine Moravske Toplice je v sedmih disciplinah sodelovalo kar 18 ekip. Naslov prvaka so osvojili Krnci s 113.točkami, drugi so bili Mlajtinci/Lukačevci in tretji Ratkovci obe ekipi sta zbrali po 101 točko. Na četrto mesto so se uvrstili Lončarovci z 98.točkami in na peto Fokovci, ki so zbrali 95 točk. V tradicionalni preizkušnji v vlečenju vrvi je zmagala Bukovnica  pred Andrejci in Ivanci.