Domov

Šport

18 julija 2019 Šport


Nogometni klub Mura je  na posebni tiskovni konferenci v Murski Soboti predstavil značilnosti in priprave na današnjo povratno evropsko  tekmo med Muro in Macabijem iz Izraela – 12 kratnimi državni prvaki. V minuli tekmovalni sezoni je bil Macabi drugi v izraelskem prvenstvu. Povratna tekma bo nocoj ob 20.  pred polno Fazanerijo. Trener Mure Ante Šimundža  je posebej za Murski val povedal, da je Mura v Izraelu pokazala visok nivo igre, rezultatsko pa ni zadovoljila saj so Izraelci pred 15.000 gledalci zmagali z 2:0.  Danes bo torej na programu drugi polčas evropskih kvalifikacij.

Na 28. odprtem državnem prvenstvu v jadralnem letenju, ki poteka na letališču Aerokluba Murska Sobota je 25 pilotov iz Avstrije, Češke in Slovenije včeraj opravilo peto tekmovalno nalogo. V odprtem razredu  je na 159,3 km dolgi razdalji zmagal Anton Šibanc iz Celja, Damjan Korpič iz Aerokluba Murska Sobota je bil v tej disciplini uvrščen na  10. mesto. Po petih tekmovalnih nalogah vodi Anton Šibanc iz Celja, Damjan Korpič pa je ostal na solidnem četrtem mestu. V klubskem razredu je na razdalji 124,5 km dolgi progi zmagal Luka Randjelović iz Aerokluba Celje, Marijan Medič iz soboškega aerokluba je bil deseti. Po petih tekmovalnih nalogah  vodi Janez Stariha iz Celja, Marijan Medič pa je na desetem mestu. Danes imajo na programu jadralni piloti na državnem prvenstvu  že šesto tekmovalno nalogo.

Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota  je včeraj v soboški Zvezdi podelila priznanja najboljšim klubom v minuli tekmovalni sezoni.  O tekmovalnih rezultatih smo že poročali tokrat omenimo  tiste, ki so bili najbolj disciplinirani in dobili nagrade za far play in najboljše strelce. V prvi soboški medobčinski ligi kjer je zmagal Aluvar Gančani so bili najbolj disciplinirani Bakovci pred Serdico Kleparstvom Šinko in Kemo Puconci- za  discipliniranost so dobili nogometne žoge. Najboljša strelca v tej ligi sta bila Marko Lapoši iz Bakovec in Gregor Bunderla iz Aluvarja Gančani s 27. zadetki. V drugi  medobčinski ligi kjer so zmagale Apače in bili tudi najbolj disciplinirana ekipa je bil v tej kategoriji drugi Niros Cankova in tretja Pušča. Najboljši strelec v drugi ligi je bil Mitja Kovač iz Pušče s 25. zadetki.  V mladinski ligi so tekmovalno zmagali Beltinci, po disciplini pa Križevci pred Čardo in Radgono, najboljša strelca  sta bila Vid Benjamin Kranjc iz Radgone in Luka Laci iz Bogojine, ki sta dosegla po 34 zadetkov.

Kolesarski klub Lendava bo v nedeljo 21. julija ob 9.uri pripravil 16. mednarodni  kolesarski maraton treh dežel. Za maraton na treh dolžinah prog je izjemno zanimanje saj so organizatorji  že dobili   prijave 250 kolesarjev,  organizatorji pa pričakujejo v nedeljo  okrog 500 kolesarjev.  Na programu bodo tri dolžine prog in to na 100, 50 in 15 km. Začetek  kolesarskega maratona bo pred Hotelom Lipa v Lendavi.

Včeraj je bil opravljen tudi žreb prvega kola pokalnega tekmovanja za sezono 2019/202 na območju Medobčinske nogometne  zveze Murska Sobota. . V prvem kolu  11. avgusta bodo tako v članski konkurenci igrali: Roma Vanča vas – Križevci, Ižakovci – Tromejnik Kuzma, Bakovci – Šalovci, Kema Puconci – Serdica Kleparstvo Šinko, Bogojina – Gančani, Apače – Slatina Radenci , Grad – Tišina, Cven – Dokležovje, Rakičan – Hodoš, Lipa Goričanka Rogašovci, Čarda Martjanci – Cankova in veterani Mure – Pušča. V drugem kolu se bodo priključile še ekipe Beltinec, Veržeja, Avto Rajha Ljutomer  in Radgone. Tekmovanje v  enotni članski medobčinski  ligi se bo začelo 18. avgusta in bomo o programu srečanj poročali v naših prihodnjih informativnih oddajah.

Ob koncu pa še tole. Na Murskem valu bomo danes po 20. uri z občasnimi javljanji  spremljali povratno evropsko  nogometno med Muro in izraelskim Macabijem. Prvo tekmo je dobil Macabi  iz Haife z 2:0.