V etru
Vreme, ceste
Domov

Šport

19 julija 2019 Šport


Nogometaši Mure so sinoči pred blizu 4.000 gledalci v murskosoboški Fazaneriji na povratni tekmi prvega kroga kvalifikacij za uvrstitev v Ligo Evropa s 3:2 izgubili proti aktualnemu izraelskemu podprvaku, ekipi Maccabija iz Haife. Na evropski tekmi, ki se je po 21 letih znova igrala v Fazaneriji so Sobočani povedli z zadetkom Luke Bobičanca v 6.minuti srečanja, nato pa pobudo prepustili kakovostnejšemu nasprotniku in po izraelskih zadetkih v nadaljevanju, ki sta jih prispevala Mohammad Awad in Yuval Ashkenazi, ki je zadel dvakrat, obračun v Murski Soboti zaključili z golom Klemna Šturma devet minut pred koncem tekme.

Mura se je tako po porazu na prvi tekmi v izraelski Haifi z 2:0 in zmagi Maccabija s 3:2 v Murski Soboti dostojno poslovila od Evrope, v nedeljo pa jo že čaka nadaljevanje domačega prvenstva v 1.slovenski nogometni ligi, ko v Fazanerijo na obračun ob 18:00 uri prihaja novinec, ljubljanski Bravo.

Na letališču soboškega aerokluba imajo jadralni piloti na 28. odprtem  državnem prvenstvu  jadralnih pilotov  za seboj že sedem tekmovalnih nalog. V odprtem razredu  vodi  med 14. piloti Anton Šibanc , drugi je Miha Berginc  in tretji   Nik Šalej vsi iz Aerokluba Celje. Zelo blizu tretjega mesta, na četrtem mestu ,  je Damjan Korpič iz Aerokluba Murska Sobota, ki za tretjim mestom zaostala le za 23 točk.   V klubskem razredu vodi med 13. piloti Mark Polajžar iz Celja, drugi je Janez Stariha iz Lesc  in tretji Luka Randjelović iz Celja. Marijan Medič iz soboškega kluba je na 12. mestu. Jutri bodo imeli piloti zadnjo tekmovalno nalogo slovesna razglasitev rezultatov pa bo v nedeljo ob 19. na letališču soboškega aerokluba.

Danes ob 18. bo v Martjancih slovesen zaključek 8. nogometnega tabora katerega letos obiskuje kar 140 mladih od 5. do 13. leta starosti.  Tabor družno organizirata Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota  in Nogometna šola Nogometnega kluba Čarda na katerem dela z mladimi nogometaši kar 16 nogometnih trenerjev. Danes ob zaključku  nogometnega tabora v Martjancih bodo udeleženci iz rok predsednika soboške nogometne zveze dobili tudi značko nogometaša.  Za tabor v Martjancih je zanimivo, da je to edini tabor v Pomurju, ki je za vse udeležence brezplačen.

Športna zveza Lendava bo letos družno s športnimi zvezami Zalaegerszega in Varaždina pripravila že 15. jubilejno srečanje  srednješolcev treh mest.  V oktobru se bodo mladi srečali v Varaždinu v atletiki in kegljanju,  v novembru bo Zalaegerszegu srečanje  v odbojki in badmintonu in Lendava bo ob koncu novembra gostila tekmovanje v nogometu in košarki.

Poročali smo že, da je bil na sedežu Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota opravljen žreb parov za novo sezono v enotni soboški medobčinski ligi, kjer bo sodelovalo 15 ekip. V  prvem kolu nove sezone  bodo 18. avgusta igrali: Cven – Kema Puconci , Cankova – Šalovci, veterani Mure – Roma Vanča vas, Serdica Kleparstvo Šinko – Ižakovci, Hodoš – Lipa, Apače – Tišina in Bakovci . Dokležovje ekipa Pušče pa bo v prvem kolu prosta.