Domov

Šport

22 julija 2019 Šport


Na mednarodnem triatlonu v švicarskem Zürichu,  ki je vseboval   3,8 km plavanja,  180 km kolesarjenja  in 42,2 km teka  je med 1481 tekmovalci Sebastjan Gergorič iz Murske Sobote zasedel 52. mesto v absolutni uvrstitvi. V   svoji starostni kategoriji pa je bil  Gergorič  med 300 tekmovalci četrti in si priboril pravico do nastopa na  svetovnem prvenstvu  na Havajih  a se je temu nastopu odpovedal  zaradi visokih finančnih stroškov.

Na dvodnevnem   mednarodnem   nogometnem turnirju za 4. pokal Občine Odranci  je  v tekmi za  prvo mesto Nafta 1903 iz Lendave  premagala  tretjeligaški Polet iz Svetega Marina na Muri za katerega je igral tudi  34 letni Dejan Mezga, ki je v svoji bogati karieri odigral kar 159 tekem za nogometno ekipo Maribora. Za  Nafto 1903 je dosegal dva zadetka Alen Ploj enega pa je dodal Samo Žalik; za Polet sta dosegla zadetka:  Filip Perčič in Josip Brezovec.  V tekmi za  3. mesto  so Odranci premagali Klimo Tratnjek Beltince  po 11 metrovkah s 5:4, v rednem delu je bil izid 4:4.

Na 16. mednarodnem  panonskem  kolesarskem maratonu  v organizaciji Kolesarskega kluba Lendava pod vodstvom Mitje Bense  je  v Lendavi na  100, 50 in 15 km dolgih progah  sodelovalo  skupno 530 kolesarjev , najstarejši kolesar med njimi  je bil 90 Sigi Schubert od Svetega Tomaža.  Na najdaljši prog dolgi 100 km  je kolesaril najhitreje Dušan Hajdinjak, drugi pa je bil Dominik Ketiš oba iz ŠD team turbo Tropovci.  Najštevilčnejša ekipa  na panonskem kolesarskem maratonu v Lendavi je bila iz  Ocean orhids teama iz Dobrovnika s 16. kolesarji.

Na nedeljskih kasaških dirkah v Križevcih pri Ljutomeru je pred blizu 1000 gledalci  na finalni dirki ponijev zmagala Senta z mladim Lukom Sagajem iz Ključarovec.  V ostalih kasaških točkah pa so bili zmagovalci: Frajla z Damjanom Vajsom, Bruno OZT s Palom Scamardello iz Trsta, Imenso Viking  na vajetih  Maria Moleha, Perlita z Miroslavom Antoličem.   Odprto kasaško  dirko  v spomin na Tomaž Osterca pa  je dobila Favna na vajetih Andreja Antolina.

Lovska družina Prosenjakovci je  na domačem strelišču pripravila    tradicionalno tekmo v streljanju na glinaste golobe na kateri je sodelovalo   kar  192 strelcev iz17 lovskih družin. Med posamezniki je zmagal Robert Nagy iz  Strelskega društva  Kaliber iz Fokovec, drugi je bil Boštjan Maček iz Lovske družine  Radovci in tretji Janez Bertalanič iz Lovske družine  Dobrovnik. Moštveno je zmagala Lovska družina  Dobrava pred Lovsko družino  Križevci v Prekmurju in Lovsko družino  Bresnica.