V etru
Minute za kmetovalce
Domov

Šport

23 julija 2019 Šport


V prvem kolu poljske ekstra  nogometne lige  je v ponedeljek  ekipa  Gornika iz kraja Zabrze za katero je igral vseh 90 minut Erik Janža iz Puževec  igrala v gosteh proti ekipi Wisle iz Plocka 1:1. V tem kolu  se je izkazal tudi Damjan Bohar iz Mačkovec ,ki je za ekipo Zaglebie dosegel vodilni zadetek, ekipa pa je proti Cracovi igrala 1:1, Rok Sirk, novi član ekipe Zaglebie ,ki je tja odšel iz soboške Mure pa v prvem kolu  ni dobil priložnosti za igro ampak je ostal med rezervami.

Za drugoligaško ekipo Kopra , novinca v ligi   je podpisal   dveletno pogodbo   34 letni Dare Vršič po rodu doma iz Segovec pri Apačah, ki je na začetku svoje nogometne kariere  v letih 2001 – 2003 odigral 29 tekem za soboško Muro nazadnje  pa je bil član Maribora in zanj odigral 93 tekem. Dare Vršič ima tudi 13 nastopov za slovensko reprezentanco.  Vršič pa je v sezoni 2009/2010 s Koprčani bil tudi državni prvak.

Iz Zalaegerzsega na Madžarskem  smo dobili  podrobnejše  podatke o članih  štafete 4 x 400 metrov na šesteroboju veteranskih atletskih reprezentanc.  Za štafeto, ki je bila skupno stara preko 202 leti  in  je zasedla tretje mesto so tekli 63  Zdravko Mauko – Magi iz Športnega društva Radenci, 53 letni Vaso Česnik z Raven na Koroškem, 45 letni Rok Kocjančič iz Kopra in 42 letni Aljaž Klarič iz Maribora.

Na 13. svetovnem prvenstvu v tradicionalnem karateju v mestu Hradec Kralove na Češkem so med 1359 karateisti iz 55 držav tekmovali tudi goriški judoisti. Jelka Rošker Trajbar  iz Cankove je  v katah med veterankami od 50 do 54 let starosti zasedla peto mesto. Emilija Malena Martinuzzi  iz Tromejnika iz Kuzme je v katah med dekleti od 14 do 15 let starosti  zasedla 32. mesto. Mladi Renej Fujs iz Tromejnik  je bil v katah posamično prav tako uvrščen med 32 najboljših tekmovalcev na svetu,  Tehnični vodja reprezentance  na Češkem je bil  Darjan  Rošker predsednik Karate kluba Tromejnik iz Kuzme.

Na olimpijski festival evropske mladine v Baku  so iz ljutomerskega Partizana odpotovali trije mladi judoisti. Diana Šterman bo tekmovala v kategoriji do 48 kg, Blaž Emeršič v kategoriji do 60 in Miha Rudolf v kategoriji do 73 kg.  Vsi trije ljutomerski judoisti bodo nastopili tudi v moštveni tekmi za slovensko reprezentanco, ki jo bo v Bakuju sestavljalo 10 judoistov, igre mladih pa bodo trajale do sobote 27. julija.

Izjemni uspehi športnikov iz pomurske pokrajine so  deležne širše pozornosti tudi v posameznih lokalnih skupnostih. Puconci župan Ludvik Novak bo tako jutri pripravil slovesni sprejem  za dva uspešna športnika.   Mladi Jurij Štefanec, član Karate kluba Murska Sobota je na svetovnem prvenstvu kategorije Wuke v Bratislavi zasedel prvo mesto v katah posamično in tretje mesto v borbah. Strelec Rene Maček pa je na svetovnem prvenstvu v streljanju na glinaste golobe v  Lonatu v Italiji osvojil bronasto medaljo, po tem prvenstvu pa je osvojil še naslov državnega prvaka med mladinci.