Domov

Šport

24 julija 2019 Šport


Na evropskem prvenstvu mladih teniških igralcev starostnih kategorij U – 14, U -16 in U – 18 je med 14 letniki v posamični konkurenci nastopil  v češkem mestu Most  tudi Žiga Švec iz Lemerja član Teniškega kluba Murska Sobota. Švec je bil v prvem kolu prost, v drugem kolu pa je utrpel proti Nizozemcu  Abelu Forgerju s 7:5 in 6:4. V ekipi mladih teniških igralcev na Češkem je kot kapetan in trener tudi Žiga Starčič iz Teniškega kluba Murska Sobota.

Strelska zveza Slovenije je določila seznam ekip za nastopanje v državnih strelskih ligah v sezoni 2019/2020. V prvi A državni strelski ligi z zračno pištolo bodo nastopali tekmovalci Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča. V prvi A državni ligi v streljanju s standardno zračno puško pa bodo nastopale iz Pomurje ekipe: Strelsko društvo Črenšovci, Strelsko društvo Mesto Ljutomer in Strelsko društvo Štefan Kovač Turnišče.  V prvi B državni ligi v stre lajanju s standardno zračno puško pa bodo nastopali: Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika, Koloma Flisar iz Tišine, Gančani, in Športno strelsko društvo Murska Sobota. Strelsko društvo Janko Jurkovič Videm pa v minuli sezoni ni tekmovalo v regijski ligi s cicibani in mlajšimi pionirji  in zato niso dobili licence za tekmovanje v prvi B državni ligi in bodo tekmovali le v 2. državni ligi.

V Kustanszegu na Madžarskem je bilo mednarodno ribiško tekmovanje  na katerem so sodelovali tudi lendavski ribiči. V 24 urnem tekmovanju je med 36. ribiči zmagal Daniel Tkalec iz Lendave ,ki je imel na tehtanju 40,20 kg rib, drugi je bil Barnabas Bőncz iz Madžarske s 30,1 kg in tretji Goran Jezernik iz Lendave s 25,3 kg ulovljenih rib. Največjo ribo na tehtanju je imel Sašo Kokol iz Lendave in sicer  težko 8,75 kg.

Selektorka slovenske ženske nogometne reprezentance U – 17 Tina Kelenberger je za priprave na Rogli od 29. julija do 2. avgusta povabila  28 igralk med njimi tudi  tri igralke iz Ženskega nogometnega kluba Pomurje. Povabilo za nastop na reprezentančnih pripravah so dobile: Lili Sofija Balažic, Nina Kajzba in Saša Kolar.