V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

11 aprila 2017 Šport


Na 15. Blaguškem teku v Svetem Juriju ob Ščavnici je sodelovalo  195 tekačev iz Avstrije, Madžarske in Slovenije,  med njimi  so bili tudi pomurski rekreativci. V teku na 1000 metrov je med otroci zmagal Tvit Trajbarič iz Atletskega kluba Panvita. Na občinskem teku na 3 km dolgi progi sta  postala  prvaka: rokometaš Arconta Darko Zorko in Sonja Neger članica Atletskega kluba Panvita. Med člani je na 9 km dolgi progi zmagal Danilo Magdič iz Šalinec, član Atletskega kluba Ormož, med članicami  je progo dolgo 6 km najhitreje premagala Edina Wokl iz Monoštra; Lea Vrbnjak iz Zdravstvenega doma Ljutomer je bila peta.  Organizatorji so posebno priznanje namenili prvemu organizatorju Blaguškega teka  72 letnemu Karlu Vrbnjaku, ki je tudi tokrat tekel in bil med tekači   do 79 let starosti drugi. Priznanje je dobil tudi  86  letni Polde Dolenc iz Maribora, ki je tekel na vseh 15.  tekih – tokrat je tekel na 3  km dolgi progi.

Na posamičnem  državnem namiznoteniškem prvenstvu za kadete in kadetinje v  Komendi je sodelovalo 105 igralcev  iz 21 slovenskih klubov,  med udeleženci  so bili tudi igralci puconske Keme, Sobote in  Ljutomera. Med mešanimi dvojicami je Anamarija Horvat igralka Sobote z Aljažem Goltnikom iz   Mengša  zasedla tretje mesto in bronasto medaljo.  Na peto mesto se je uvrstila dvojica: Ana Kovačec iz Keme in Aljaž Godec iz Fužinarja. V dvojicah  je Ana Kovačec iz Keme s Tjašo Novak iz Kajuha/ Slovana prav tako osvojila tretje mesto. Na peto mesto  se je uvrstila dvojica: Tjaša Dervarič – Anamarija Horvat, obe iz Namiznoteniškega kluba Sobota.

 

V 6. kolu regijske lige v streljanju s serijsko zračno puško na Cankovi in v Domajincih je med  posameznik zmagal Igor Makari iz soboškega strelskega društva  s 374. krogi, moštveno  so zmagali strelci Janka Jurkoviča od Svetega Jurija, ki so zadeli  1089 krogov. Skupni zmagovalec med posamezniki za tekmovalno sezono 2016/2017 je   bil med  53. strelci Mirko Tenšek iz Janka Jurkoviča, drugi je Denis Benko iz Domajinec, in tretji Igor Makari iz Murske Sobote. Moštveno so med 12. ekipami postali regijski prvaki strelci Janka Jurkoviča pred Ljutomerom, Mahomarjem Bakovci, četrti so bili strelci Murske Sobote in peti Gornje Radgone.

V 19. kolu druge slovenske mladinske nogometne lige vzhod je Mura v Murski Soboti premagala Malečnik z rezultatom 9:1, Vipoll pa je bil  v Veržeju  boljši od Brežic s 4:1. Na lestvici vodi Mura z 38.točkami, Vipoll iz Veržeja pa ima na 7. mestu 25 točk.  V drugi slovenski kadetski  nogometni ligi je Malečnik v Murski Soboti premagal Muro s 3:2,  Vipoll  je bil v Veržeju boljši od Brežic z 2:0. Na lestvici  je Mura na drugem mestu zbrala   41 točk in Vipoll na četrtem mestu 32 točk.

V  12. kolu v prvi puconski medobčinski ligi malega nogometa so vodilni Puževci igrali proti Prosečki vasi 2:2, drugi na lestvici Košarovci so premagali Lemerje kar s 15:2 tretji Strukovci pa so utrpeli poraz od Rome iz Doline z rezultatom 4:1.  V drugi puconski ligi malega nogometa je vodilni Izvir iz Gorice  premagal Moščance s 4:3, drugi na lestvici Zenkovci so premagali Otovce s 5:4, tretji Radovci pa so premagali Skakovce z rezultatom   5:3.